Gå til innhold

Binde bankrenta nå?


Frank_K

Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat bundet renta mi i Lånekassen. Er tiden moden for å binde renta også på den alminnelige banklånet mitt?

 

Sist jeg snakket med banken hevdet de hardnakket at "in the long run" ville det lønne seg å ha flytende rente. Stemmer det, eller er renta nå så lav at det vil være aktuelt å i alle fall vurdere å binde renta?

 

Jeg bruker for øvrig Landkreditt bank.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å si om det vil lønne seg. Fastrenten er ganske lav nå også på boliglån så det er absolutt noe å vurdere. Skal du binde kan det være greit å sjekke andre banker også. Fokus Bank har vært den med lavest rente på binding den siste tiden.

 

Eksperters mening om dette er at du skal binde renten for å ha en forutsigbar økonomi, ikke for å tjene penger på det. I lengden vil flytende rente stort sett alltid være bedre enn fast men det finnes selvfølgelig unntak.

 

 

Lenke til kommentar

Fastrenten er som Andreasn skriver forholdsvis lav nå.

 

I det lange løpet tjener du nok i de fleste tilfeller på å ha flytende rente, men fastrenta gir deg jo en helt annen forutsigbarhet

 

Om du vet du ikke klarer et høyere rentenivå enn du kan binde til i dag, så bør du binde renten nå.

 

Alternativet er å binde renten på deler av lånet. Binder du renten på deler av lånet (f.eks. halvparten) har du en viss forutsigbarhet på hva du skal betale i x antall år.

 

Vanskelig valg, men jeg personlig velger flytende rente inntil videre. Er ovebevist om at det svarer seg i det lange løp, selv om de påstår at renten skal doble seg i løpet av de neste årene.

Lenke til kommentar

Dersom ein ikkje bind renta spekulerer ein i at renta vert låg lenge. Bind ein renta spekulerer ein i at den går opp. Skal ein spekulere minst mogeleg skulle det dermed vere fornuftig å binde deler av lånet, og ha deler av det flytande.

 

Dersom det kjem til å gå dårleg i verdsøkonomien slik alle trur, vil renta likevel ha avgrensa nedside. I det siste har enkelte bankar faktisk sett opp renta, fordi krisa gjer det vanskelegare for bankane å låne pengar. Skulle ting snu seg og/eller det vart inflasjon og renter slik det var i 80-åra vil renta kunne ha svært stor oppside. Så ein vil neppe tape mykje på å binde no, men om renta skulle verte tosifra vil ein ha tapt mykje på å ikkje gjere det.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar

Mange tror at det akkurat i disse tider er gunstig å binde renten. Du sparer kanskje ikke noe på det, men får fordelen at du vet hva lånet vil koste i bindingsperioden.

 

Et alternativ er å velge flytende rente, og sette av differansen mellom fast og flytende rente på en høyrentekonto. Da har du litt i bakhånd når renten stiger over dagens fastrente. Statistisk sett er det mer lønnsomt enn fastrente, men krever litt økonomisk disiplin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...