Gå til innhold

Kjøp av Gaming PC - 12K (BF3)


Anbefalte innlegg

Hei :)

 

Skal kjøpe ny stasjonær pc, og trenger forslag til oppsett.

Det jeg trenger er kabinett, PSU, HK, CPU, GPU, RAM, SSD, og vannkjøling(?).

 

Har tenkt å bruke 12K på dette.

PC`en skal kunne kjøre Battlefield 3 på full peising med 24" 120 hz :)

 

 

 

Takker for svar!

Endret av rayaii
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du skal klokke "max", så vil du tjene mer på en NH-D14

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=512803

 

Missforstå meg ikke, H70/H80 er greie kjølere, men når alt kommer til alt er det overflate areal som til slutt bestemmer ytelsen på kjøleren din. (luftflyt har jo selvfølgelig en rolle å spille, men trenger vil ikke nevne det? :innocent: )

 

H70 og H80 har en enkelt 120mm radiator, og har rett og slett ikke nok areal til å kvitte seg med varme som 14D.

 

Dersom du skal ha ferdig kit som matcher 14D må du opp til H100, som er et dual-radiator sett. Problemet du støtter på da er at kabinettet du har valgt ikke passer denne radiatoren. Jeg usikker på om hullene overhode passer, eller om du ender opp med deler av radiatoren blokkert, men jeg tror du ser hvor jeg vil hen.

 

Dersom du vil se dette i praksis kan du sjekke denne linken:

 

Her brukes 2stk Noctua vifter også på Corsair settet. Disse er 1300RPM vifter, og om jeg ikke tar feil er viftene som følger med Corsair settene noen hakk raskere, og flytter mer luft, men er samtidig langt mer støyende.

Det gir uansett en pekepinne på hva du kan forvente, og jeg tror ærlig talt ikke resultatet for Corsair settet ville vært mye bedre om du brukte raskere vifter, da du rett og slett ikke har nok areal til å flytte varmen uansett.

 

Videre så har du valgt en Vertex 3 SSD. Denne er veldig fin dersom den funker, men dersom du søker litt rundt finner du veldig mye feil på disse (og alle andre disker basert på SandForce 2281 kontrolleren).

Jeg kjører selv en Corsair Force 3, som er basert på samme kontroller, og selv om den i mitt tilfelle fungerer feilfritt, så er BSOD, krasj av diverse former, heng og mange andre problemer som er langt ifra uvanlige på disse diskene.

Det finnes en haug med firmware updates som retter opp i deler av dette, men disse diskene har vert på markedet i lang tid og de har fortsatt ikke klart å rette opp alt av problemene de har.

 

Dersom du mener du trenger all den ytelsen SF-2281 disker leverer, for all del, kjøp Vertexen, men dersom du er en normal PC-bruker kommer den største fordelen med disken til å være dem vanvittige responsen alle programmer du kjører fra den får. Dersom du kjøper en disk basert på en annen kontroller, kommer du fortsatt til å få like god respons og opplevelse til vanlig, selv om du ofrer en del hastighet når det kommer til skriving.

Du får til gjengjeld en fjellstabil disk(med mindre produksjonsfeil :thumbdown: ) og jeg tviler sterkt på at du kommer til å merke forskjelden uansett.

 

Ellers så er jo 16gb ram unødvendig, men med så latterlig lave priser på minne vi har i disse tider hadde jeg ikke gått for noe mindre selv ved ny PC idag :p ("There is no such thing as Overkill") :p

Endret av SWAT dude...
Lenke til kommentar

NH-D14 er en vidunderlig liten sak, men etter personlig erfaring stiger tempen på CPU med oppimot ti grader ved samtidig bruk av skjermkort med lignende kjøleløsning som GBGTX580SOC. Luftflyt i kabinettet spiller jo en ikke ubetydelig rolle her, men en viss påvirkning kommer man ikke bort fra med slike skjermkort.

 

Derfor, totalt sett med en 24/7 overklokk hvor man kanskje begynner å bevege seg i yttergrensene av hva CPU-temp angår vil det være mye enklere med en lukket vannkjøler som montert korrekt nesten ikke påvirkes av varmluften overhodet.

Lenke til kommentar

Tviler sterkt på at du klarer å påvirke kjøleren 10c ved hjelp av et enkelt kort. Selv kjører jeg 5870 i crossfire, i et kabinett som ikke er spessielt godt mtp luftflyt, og prosessoren min stiger ikke nevneverdig pga det. Disse er begge kjølt med Zalman VF 3000, som heller ikke spytter luften ut i bakkant, så varmen må opp og forbi prosessoren. Dette er også på en NH-12 basert kjøler med ett enkelt varmetårn i push/pull config, altså en markant svakere kjøler enn D14.

 

Dette med at vannkjølingen ikke blir påvirket gjelder kun dersom du monterer det slik at det trekker luft inn i kabinettet, noe som ikke er spessielt vanlig, og i H70/H80 sitt tilfelle (montert i bakkant) vil skape turbulens og dårlig luftflyt over øvre del av HK dersom du har inntak i front av kabinettet også.

Endret av SWAT dude...
Lenke til kommentar

Du får bare tvile så mye du vil. Jeg opplevde ihvertfall en stigning på oppimot 10C med NH-D14 og GTX570 m/Gelid Icy Vision. Videre skal ifølge Corsair selv disse kjølerne monteres slik at de trekker friskluft inn. Har man et kabinett med exhaust i topp er ikke dette noe problem, men jeg skal være enig i at det ikke er optimalt i et kabinett med få vifteplasser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...