Gå til innhold

Er det farlig å la pc'en stå på om natten?


Anbefalte innlegg

Om det skal være så vanskelig så kan jeg da starte en tråd lell da..

 

Kort fortalt: jeg har en jævli ustabil pc. Kommet røyklukt og andre grufulle lukter fra den. Delvis sett svak røyk også. Masse hjemmelagde koblinger og ustabil skjøting osv. Så giddesløs som jeg er så blir dette aldri fikset uansett. Orker ikke sette meg inni hvordan jeg koblet møkka for flere år siden. styring av vifter osv.

 

Men hvis det på et mirakuløst vis utarter seg en brann inne i kabinettet, er det da stor fare for at den sprer seg fra pc'en og ut i rommet? Har AOpen hx45 eller no.

 

(og ja, dette er ikke noe annet et hardware relatert. til opplysning liksom ;) )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, jeg skrur nesten alltid av maskinen når jeg går.. Litt surt. Men uansett om jeg rydder i maskina kommer jeg _aldri_ til å kunne stole på den. Er, og vil forbli ustabil.. Jeg driter mildt sakt i om det går til helvette med komponentene, blir litt kontrast det, til et feit hus og 4 familiemedlemmer stryker med..

 

Alt jeg trenger å vite er om brannen kan spre seg om det skulle oppstå brann i den.. ? og er det teknisk mulig at det kan oppstå brann i en pc.. eller er det for lite som kan ta fyr?

Lenke til kommentar

Hva med å i det minste åpne døren på kabinettet og støvsuge rundt inni der og rense viftene... Tipper maskinen din ser ut som en lodott/hybelkanin inni. I samme slengen tar du monitoren din..

 

BTW, servere har en lei tendens til å begynne å "brenne". Trenger ikke være store greiene, men de sliter mye.

Lenke til kommentar

Innstaller brannmur, så er du trygg ;)

 

Nei, fra spøk til brannvesen.

Du har mye mer igjen for det om du får sjekket opp den maskina der, ikke minst at du kan stole på den, selv om den er på om natta.

Få noen venner, som kanskje ikke er så 'late' som deg ;) til å se inni kabinettet, kanskje støvsuge og sjekke etter svidde kontakter og lignende.

 

Å drite i alt kan gi konsekvenser :(

Sjekk opp den maskina mens du ennå kan.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Kan en eventuel bran i kabinettet spre seg?

 

JA!!!

 

Kabinettet er kanskje av stål.. men se på fronten.. masse plastik.. plastik brenner godt...

 

Se så bak på pcen... masse gummiisolerte ledninger.. Gummi brenner godt....

 

Hvis du skulle være så heldig at brannen ikke spreddeseg, så avgir en pc masse giftig røyk når den brenner.. Og selv om du skulle være så heldig at brannalarmen din funker (du ville bli overasket over hvor mange som ikke gjør det) så er det ikke sikkert at du registrerer at den piper fordi hjernen er lammet av røyken...

 

 

Mitt tips.. spander de 7-8 tusen det koster å kjøpe en ny :shrug:

Lenke til kommentar

Tørke litt støv kanskje? Støv antennes iallefall fort... Gjorde det i tremeningen min sin maskin en gang... Etter det har hun støvsugd inni PC'en en gang i blandt... :lol::lol::lol: Men så er hun kanskje ikke så lat som du heller da?? :shrug:

 

EDIT:Skrivefeil

Lenke til kommentar
Hva med å i det minste åpne døren på kabinettet og støvsuge rundt inni der og rense viftene... Tipper maskinen din ser ut som en lodott/hybelkanin inni. I samme slengen tar du monitoren din..

 

BTW, servere har en lei tendens til å begynne å "brenne". Trenger ikke være store greiene, men de sliter mye.

 

Støvsugere bærer av og til med seg en god del statisk elektrisitet. Hvis du skal få vekk støv anbefaler jeg at du kjøper en boks med trykkluft(trykkluft er ikke 100% trygt heller(kan ødelegge vifter hvis den er for kraftig) men bedre enn en støvsuger).

Lenke til kommentar

Det kommer helt an på hvordan du gjør det da ;-)

 

Lar du støvsugeren få raske med seg overflatestøvet uten å være borti noe så skaper du ikke akkurat noen utrygg situasjon.. Skru av maskinen før du støvsuger da.. så er du på den sikre siden. Der støv sitter hardere fast, feks viteblader og kjøleribber må man gnikke og evt rense litt.

 

Trykkluft.. joda.. men hvor går støvet hen da? midt i fleisen og ut i rommet over alt. Prøv å unngå å innhalere.

Lenke til kommentar

Aller beste comboen er trykkluft og støvsuger, blåser løs støvet for å så bli sugd ut av støvsugeren, bare sørg for at rettningen av trykket går mot stavsugermunning (som selvfølgelig er på) . Finnes mange konstruktive måter å få fjernet alt av støvet uten større pes (dekke kabinett med plastposer før man støvsuger , trykkrenser...)...

Lenke til kommentar

Takker for svar.. :yes:

 

Bare litt forskjellige tilbakemeldinger.. I en lignende tråd jeg spurte om det samme,der sa de det var ingen fare for brann, ingenting som kan brenne..

 

For å få en ting avklart, så er det minimalt med støv. Renser forholdsvis ofte. Tar ut alle korta, blåser vekk støv og slikt fra korta og kabinettet med kompressoren i garasjen. Så det er ikke støvet. Jeg har en liten mistanke om at røyken kom fra skjermkortet. Hender at den ene vifta stopper. Er fiksa nå. Men det kommer fortsatt lukt no og da.. Da skrur jeg av med en gang, og skrur på når alt er kaldt og etter jeg har rørt på noe dritt inni der.

 

Så jeg må vel fortsette å skru av maskina da :cry: Må vel ta meg tid til å se over ledningsnettet endag. En ting til, en "morsom" ting, når jeg tar i stålet på kabinettet, så restarter maskina seg eller fryser. Er så jævli ustabil derre dritten.

Lenke til kommentar

Høres ut som du virkelig kan det å bygge en pc JoaJoa.

Men for å være litt seriøs, hvorfor tar du ikke å kjøper deg en ny? Kan vel umulig være så morsomt med en slik maskin...

 

Og ja, det ville nok tatt fyr etterhvert, muligens giftig røykt ville bli sluppet ut, og med tanke på at det er det som vanligvis dreper folk og ikke flammene, ville jeg vært forsiktig.

Lenke til kommentar

en ting er faren for at en brann skal oppstå. En annen ting er om det kommer masse røyk når du sover. Dersom du ikke har røykvarsler kan du stryke med av røyken (som du ikke merker pga at du sover)..

 

Ps: Ta deg sammen og fiks ledningsnettet, din latsabb

 

*edit: noen var 1min raskere enn meg til å snakke om røyk

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...