Gå til innhold

Regnskogens støttespillere hvor er de ?


Anbefalte innlegg

Hvor plasserer jeg dette emnet ? Vi prøver. Altså på mange produkter vi kjøper blir det skrevet med store bokstaver at de støtter regnskogfondet. Og jeg tror MANGE firma støtter dette fondet. Saken er vel at om alle disse regnskogens støttespillere hadde fått litt igjen for sin pengestøtte burde vel avskogingen vert stoppet for en god stund siden. Hva går pengene til ? Eller er dette humbug, vi kjøper et produkt i dagligvarbutikken som har denne logoen men hva får vi igjen for det ? Avskogingen går jo i rekordtempo. Hva kan gjøres for å stoppe denne avskogingen ?

Endret av Patri Ot
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja burde nok ha sett nærmere på saken. Tror forresten at verdens lunge er nærmere oss enn søramerika. Vi har en nabo som dekker elleve tidssoner, uten denn skogpletten tror jeg det hadde stått dårlig til her på kula. At vår lille planet uti dette enorme verdensrommet kommer til å bestå slik vi turer frem med forurensing og overbefolkning tror jeg ikke. Vi styrer sakte men sikkert utfor kanten. Hvordan kan man endre denne kursen vi har? Økonomiske spørsmål går jo foran alt. Miljøpartiene alene kan ikke rette alle feil, vi må få mulighet til endring.

Lenke til kommentar

Sett at skogen du nevner inneholder en tredjedel av alle verdens trær tør jeg påstå at du har rett, men det betyr ikke at regnskogene kan ofres uten omtanke.

 

Løpet vi kjører i dagens samfunn blir ofte sammenlignet med at vi setter oss i en bil og presser gasspedalen sakte men sikkert i gulvet. Før eller siden vil vi kjøre utfor veien eller kræsje i en fjellvegg. Inntrykket jeg selv sitter med er ikke så altfor fjernt fra dette. Kanskje på tide å bremse ned og løse problemene vi allerede har, før vi raser avgårde inn i en framtid med enda flere problemer? Slik jeg ser det så har vi et usunt fokus på vekst. Og vi er altfor opptatt av å skille mellom "dine" og "mine" problemer, når det i virkeligheten er "våre" problemer.

 

Videre synes jeg det er trist at vi i Norge gjør såpass lite for å gå foran med et godt eksempel på miljøfronten. Hvis ikke et av de rikeste landene i verden klarer innføre ordentlige og målbevisste tiltak for å faktisk gjøre en forskjell, hvem skal da kunne gjøre det?

 

Hva kan hver enkelt av oss gjøre da? Jeg tror vi rett og slett kan starte med å være varmere mot hverandre, og hjelpe der hjelp trengs uten å forvente noe tilbake. Spre giverglede, uselviskhet og håp til andre, så skal det nok gå rett vei om ikke så altfor lenge ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...