Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Snøfreser til vinteren! hva trenger jeg? beltedrift eller hjul? har du en stående?


Anbefalte innlegg

Da er det vel bare å innse at sola har snudd for alvor og vinteren kommer krypende. Har kjøpt meg et hus med relativt store arealer som må freses til vinteren. Er ca 200 kvm som må holdes snøfri. Og naboene sier at det samler seg MYE snø her. Så kommer spørsmålet....

Erfaringer fra dere er gull verdt! bør jeg gå for belte- eller hjuldrift? jeg bør vel ha en fres med 10++ HK? kastelengde er alfa omega! vil også ha elstart. Vil sette max`budsjett på 20.000 kr. Kom med forslag, det er jo et hav av snøfresere der ute.....!

 

Om du har en fres stående hjemme som kan tilfredsstille meg, kan jeg være interessert å kjøpe den!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bor du et sted der det er milde vintre? Slik at du ofte skal frese "slaps" enn tørr snø? Min freser er nesten ubrukelig under slike forhold, den pakker seg konstant. Har ikke testet Toro-fresere selv, men ifølge bekjente som har Toro, er det eneste merket som funker bra på våt snø.

 

Har du singel eller fast dekke? Dersom du har singel, må du regne med å plukke/rake singel hver vår, fra de områdene du legger snøen. Det er vanskelig å unngå at singel kommer inn i freseren, høydejusteringen fungerer kun på asfalt/jevn steinlegning.

Lenke til kommentar

Jeg har selv en blanding av grus og singel på veien min. Det jeg har brukt å gjort er å bruke snøskuffe første snøfallene til jeg har fått et hardt fundament på ca 5cm så jeg ikke kommer ned i singelen med fresen. Ellers er vel honda et kjent merke.

 

Oppkjørselen min er litt bratt men har ingen problemer med min fres som har hjul, har enda ikke montert på kjettingene.

 

Er det veldig bratt hos deg ville jeg kanskje valgt hjul med kjettinger.

Lenke til kommentar

Skal du fræse mye så kjøp for guds skyld et skikkelig merke. Ikke kjøpt noe random billig-greier bare fordet det er billig. Pappa gjorde det. 10HK Canadiana-ettellerettanna. Problemene han fikk var plastdeler i utkastet som knakk, startproblemer (fikk jeg fikset men..), vanskelig å få tak i reservedeler og ikke minst underdimensjonerte brytebolter. Det er vanvittig kjedelig å måtte bytte brytebolter hver gang man skal frese tomta. Til slutt ble vi lei og bytta 6mm-bryteboltene ut med 10mm syrefaste bolter. :p

 

Den har hjul med kjettinger og det er ingenting å si på framkommeligheten. Etter vi bytta bryteboltene tok den også våt snø og slaps.

Lenke til kommentar

Alternativene er å kjøpe en god og dyr freser, der man får deler når man trenger det, eller en billig, og satse på å mekke selv så lenge den går. Jeg satset på det siste alternativet: En Kina-sak uten merkenavn, med 6.5 hk, el-start, lys, den kaster snøen 8-10 m når den er tørr, og kommer seg greit frem også uten kjetting. Jeg tror jeg har brukt mer tid på å skru, og bygge om ting som ryker, på freseren, enn det jeg har brukt på å frese. Da den var ny, virket den som den skulle i ca 10 minutter. Jeg har bygget om gearkassen, gearoverføringen, clutchen, strammemekanismen for fremdriftremmen, clutchwiren har gått av 3 ganger, bolten på det ene drivhjulet ryker nesten hver gang (men aldri den andre), kontakten for el-start har løsnet, sikkerhetsnett på eksos har løsnet, utkastspjeld er bygget om, etc. Mye på freseren er kraftig og bra designet, men det er likevel altfor mye som er irriterende dårlig. Importøren er (iflg forhandler) konkurs, og det er ikke mulig å skaffe deler. Fremdriftsremmen (spesiell type tannrem) måtte byttes i vinter (slitasje pga feilkonstruert strammemekanisme), og denne var tilgjengelig på en nettbutikk i Australia (fant etterhvert fabrikat og type). Heldigvis har jeg god plass i garasjen, praktisk sans og masse skrammel jeg kan lage nye deler av. For alle andre anbefales det første alternativet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har nå konkludert med at jeg går for en Honda 970 TS. Koster like mye som en grei konebil og får meg sikkert til å ligge i fosterstlling og bite negler i noen uker.... men jeg er perfeksjonist og tar vare på alt jeg eier og har, så den blir sikkert 30 år fresen :) kommer på ca 36000 kr, men da har jeg 9 Honda HK, kaster sikkert over nabohuset, belter, elstart med innebygget batteri og en fres som er koselig å kjøre :)

Lenke til kommentar

Jeg har selv en blanding av grus og singel på veien min. Det jeg har brukt å gjort er å bruke snøskuffe første snøfallene til jeg har fått et hardt fundament på ca 5cm så jeg ikke kommer ned i singelen med fresen. Ellers er vel honda et kjent merke.

 

Oppkjørselen min er litt bratt men har ingen problemer med min fres som har hjul, har enda ikke montert på kjettingene.

 

Er det veldig bratt hos deg ville jeg kanskje valgt hjul med kjettinger.

Hvis det er bratt og tun snø, graver bare kjettingene. Bratte bakker, da trengs belter!

Lenke til kommentar

200 m2 og muligheter for mye snø! Glem snøfreser og kontakt en som brøyter, i nabolaget.

 

Og skal du likevel kjøpe en snøfreser og unngå å holde på i flere timer, ved store snøfall. Så kjøp en stor japanske snøfreseren. Hondaen blir sikkert bra! Glem Skandinaviske og Amerikanske/Kanadiske (og andre med lignende system). De har dårlige løsninger for mating/utkast, samt at motorefekten blir kraftig redusert, via kilereimsdriften. Påvirker spessielt utkastet.

 

For noen år siden bodde jeg på Tramby i Lier kommune, utenfor Drammen. Hadde kjøpt en 11 HK Nordlett, med belter og 70 cm bredde på "skuff"/inntak. Og alt gikk greit, til det kom fuktig snø. Ved ca. 17 - 20 cm kram snø, pakket det seg i oppkasterhullet. Fjernet så "sikkerhetsgitteret", i oppkasterløpet. Dette hjalp noe, så med 25 -30 cm snø kunne jeg ta en bredde på ca 40 cm, av totalt 70 cm. Da kastet freseren snøen ca 3m (våt snø bare 1,5 -2 m). Kom det mer snø i løpet av natten (eller dagen), ble problemet bare større. Da ble det ennå mindre bredde, som kunne freses om gangen. På mine ca. 100 m2, hente det jeg brukte 1,5 - 2 timer, når det var mye kram snø. Nå hadde jeg også noe skråninger, som bød på problemer, da kastelengden var dårlig. Snøen nådde ikke opp på toppen, av brøytekanten.

 

Og frustrasjonen ble stor, da en av naboene hadde kjøpt en japansk freser (tror det var Honda) på 5,5 HK. Og hans freser kastet samme type kram snø 7 - 8 meter! Og han kunne ta større bredde, om gangen. Den freseren var dobbelt så effektiv, men så koset den vel dobbelt så mye også. Jeg hadde også problemer med

 

Alle fresere, fikser tørr snø. Men, det er når snøen er fuktig (ennå værre våt) det blir problemer.

 

I bratte bakker, graver ofte hjul (med kjetting) seg bare ned, i selv fast snø. Prat med naboer og deres erfaringer.

 

Du freser selvfølgelig ikke de første sentimeterene med snø, ned mot grus.

Lenke til kommentar

En bekjent av meg har fjorårets Honda 970 TS, og han er strålende fornøyd. Fresen kaster tørr snø nesten 20 m og våt snø rundt halvparten. Det blir ekstra spennende å teste årets 970 TS, da de har oppgradert motoren en del. Med bla økt effekt og forbedret dreiemoment, lavere forbruk, lavere støy osv. Liker den elektromekaniske boltevaktsensoren som stopper fresen, FØR boltene ryker. Da spares mye av drivverket. :new_woot:

Endret av satsti
Lenke til kommentar

Da får du en bra freser, som også takler brøytekanter, i skråninger! Men, med 200 m2, må du fremdeles regne med en del tid på fresing. Er det ikke en brøyter (med traktor), som brøyter i nabolaget? Ville sjekket dette først, for dette blir mye penger og du må regne med en del tid til fresing.

 

Kjedelig å "stå opp" til 30 - 40 cm våt snø og ikke rekke jobben! Din kammerat kan jo gi tips, om hvor lang tid han (med sin freser) ville ha brukt på dine 200 m2. Og det er først og fremst kram/våt snø, som er problemet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...