Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

kastet ut fra hybel


Gjest medlem-16183

Anbefalte innlegg

Er konklusjonen at jeg skal ha et skriftlig varsel? Uten den kan henne ikke kaste meg ut umiddelbart? Hva med pengene for leie som jeg har betalt for resten av måneden?

 

Politiet fant ca 100gram hasj i hybelen og 100 benzo piller.

For det første; Les post 7 en gang til.

 

Skriftlighet skal du ha uansett.

Om det er et varsel forut for en heving av avtalen, eller om det er en umiddelbar heving av avtalen avhenger av hvilke forhold som ligger bak. Men hvis det ikke foreligger en skriftlig og begrunnet redegjørelse for hevingen (uansett type), så er den ikke gyldig.

Når det gjelder penger for den resterende husleia, ut måneden, så kommer det an på grunnen til hevingen av avtalen. Hvis hun har grunn for å heve umiddelbart, så er/kan pengene være tapt.

 

Forøvrig så er det ingen automatikk i ethvert rettsforhold. Har du insigelser på dette (også om det er skriftlig formulert), så skaff deg en advokat/gå til forliksrådet, protester på kravet (ta også med depositumsaken), så får du en utsettelse til saken er behandlet.

 

Litt ot.

Høres litt egenrådig ut, hu derre huseieren din. Hun ser det kanskje litt formålstjenelsig å herse litt med folk som bruker narko. De er litt rettsløse i hennes hode. Må egentlig være glad for at de får en plass å bo og ta til takke med behandlingen, mener hun kanskje.

 

G :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Hei, jeg har akkurat fått beskjed om at jeg har blitt kastet ut fra hybelen, jeg har akkurat betalt husleie for september, men henne sier alt må være vekk fra hybelen innen Tirsdag.

 

Har henne lov til dette? Har jeg ikke krav på 3 uker eller noe sånn?

Som tidligere nevnt, skal du ha skriftlig oppsigelse, men du kan kastes ut umiddelbart dersom regelen i huseierloven § 9-9 e) er oppfylt.

 

ja. Politiet fant noe hasj i hybelen. Er ingen annen grunn en det.

Dette er ikke god nok grunn til umiddelbar utkastelse.

 

Er konklusjonen at jeg skal ha et skriftlig varsel? Uten den kan henne ikke kaste meg ut umiddelbart? Hva med pengene for leie som jeg har betalt for resten av måneden?

Hvis hun har god nok grunn til utkastelse er disse pengene tapt.

 

Politiet fant ca 100gram hasj i hybelen og 100 benzo piller.

I ettertid viser det seg jo at dette var varelageret ditt for videresalg. Du har jo i denne tråden innrømt at du er narkolanger, så narkoutsalg fra hybelen er god nok grunn for å hive deg på haue og rævva ut. Jfr.: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1390490

Du sier jo: "Tror dere politiet vil sette store ressurser for å finne ut hvor mye jeg har solgt til sammen, eller vil de bare ta utgangspunkt i det de fant? Jeg ble tatt fordi det var meldinger på telefonen til en jeg solgte til.......og det er jo akkurat sånne pushere som meg, politiet ikke går etter. De vil ha storfiskene som supplerer til meg, de spurte om det i avhøret, men ikke faen om jeg tyster ass "

jo, men politiet kan gjøre en feil og bryte loven. Kan jeg vifte med loven i hånden hvis de kommer?

Du kan vifte med kukken din om så skal være. Tror ikke det hjelper det gran.

 

Utleier kommer til å prøve å misbruke sin makt til det ytterste.
Misbruke og misbruke, fru Blom. Hun bruker de mulighetene hun kan for å få slutt på narkolanging fra huset sitt og få en langer langt faen vekk fra nabolaget. Det hadde iallfall jeg gjort og fått applaus og medalje attpåtil.

 

Henne er en skikkelig hvitsnippkriminell.
Du mener at "hun" er skikkelig hvitsnippkriminell, eller heter hun "henne".

Wow, krisemaksimering har alltid vært polulært for å få vekk fokus fra egen person. Men uansett tror jeg ikke hun er verre enn deg. Du får neppe lavere straff av den grunn, selv om hun har sine svin på skogen.

 

Kan jeg få noen tips til hva jeg kan gjøre, forutenom å bare vente.

 

Jeg synes du skal dra til Pakistan, jeg.

 

G :)

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Du har jf. husleieloven samt avtalen du har skrevet under på en oppfigelsesfrist. Oppsigelsesfristen er vanligvis 3mnd fra slutten av måneden, men det kan avtales noe annet. Se i leieavtalen din!

 

At du har blitt tatt med hasj er ikke et forhold som kan begrunne heving av avtalen mellom deg og utleier. Dersom det alikevel skulle stå i avtalen at dette er hevingsgrunnlag blir det noe annet. Jeg tviler på at dette står nevnt i avtalen din.

 

Skal avtalen heves skal det normalt sett gis en skriftlig advarsel først. Er dette ikke gjort kan ikke avtalen heves med mindre det foreligger omstendigheter som gjør at avtalen blir vesentlig misligholdt.

 

Som jeg tolker din situasjon er det ikke grunnlag for heving. Skulle det undernoen omstendighet være anledning for huseier å si opp leieavtalen vil hun måtte forholde seg til den avtalte eller lovpålagte oppsigelsesfrist. (Ofte 3 mnd.)

 

 

Politiet kan ikke kaste deg ut med mindre det foreligger et tvangsgrunnag. Et slikt kan det godt hende du har samtykket i når du skrev under husleieavtalen. Det er derimot påkrevet med varsel før tvangsutkastelse gjennomføres. Du skal ha unnlatt å betale leie i en god stund før namsmannen kaster deg ut.

 

Med tanke på depositumet så er det riktig som det nevnes ovenfor at depositum som ikke er satt inn på egen depositumskonto jf. lovens bestemmelser er å anse som forskudd på leie, og kan av deg motregnes mot den leie du har tilgode å betale. Dvs, at hvis du blir sagt opp og har 3mnd oppsigelse. og du har betalt 3 x månedsleie i "uriktig betalt" depositum, så slipper du å betale for de siste 3mnd av leietiden.

 

 

Praktisk: Si til huseier at du forholder deg til leiekontrakten og bestemmelsene i husleieloven, og anser ikke hennes krav om utflytting som lovlig. Hvis hun har et saklig grunnlag for å si opp kontrakten din, så får hun isåfall komme med det.

Lenke til kommentar

Hei, jeg har akkurat fått beskjed om at jeg har blitt kastet ut fra hybelen, jeg har akkurat betalt husleie for september, men henne sier alt må være vekk fra hybelen innen Tirsdag.

 

 

Du er vanligvis flink i det du skriver, Alastor, men her må jeg "buste" deg. Hvor tar du det i fra at han er 10 dager sein med husleien?

 

se på datoen på førsteposten. den er postet 9. september og TS har den dagen betalt husleien.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...