Gå til innhold

Boforsikring


Nettee

Anbefalte innlegg

Jeg har et spørsmål angående boforsikring. Jeg er en student som leier en hybel, i går skjedde det et lite uhell og jeg klarte å ødelegge microen... :\ Jeg har ikke tatt det opp med utleier enda, men kommer til å gjøre det i morra. Den fungerer fremdeles, men har fått noen skader. Nå har jeg ikke noen boforsikring, men i folkeregisteret er det registrert at jeg "bor" hos foreldrene mine, men jeg har postaddresse til studiebyen min! Spørsmålet er da, vil forsikringa til foreldrene mine dekke utgiftene til kjøp av ny micro?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utleier har sannsynligvis ikke innboforsikring, men forsikret bygningen. Den dekker ikke innbo.

 

Og på en innboforsikring så er det ofte 2000-4000 i egenandel, mens en microbølgeovn selges i fra 500-1500 alt etter størrelse og funksjonalitet(eller dyrere og for den del). Mao lønner det seg uansett ikke å ta dette på innboforsikringen, om du skulle ha dette via foreldrene dine, med mindre egenandelen = 0.

Lenke til kommentar

Den ble ødelagt pga. brann. Jeg har søkt litt på nettet og fant prisen på den mikrobølgovnen vi har. Den koster 1800,- Det virker kanskje ikke så dyrt, men for en student så er det det! Jeg betaler dyrt i husleie og diverse andre regninger, så jeg har ikke så mye til overs når alt er betalt. Dette kommer virkelig til å svi i lommeboka mi :\

Lenke til kommentar

Kr 1800,- for en mikro er dyrt, men det kommer ann på bruksområde og funksjonalitet. Har forståelse for at det for en student er mye penger, men det er en del av hverdagen til de fleste, så det er bare å bli vant med det :)

 

Hva mener du med brann forresten? Var det noe som ble litt for varmt inni der og "eksploderte" eller var det flammer med mer?

 

Uansett, ta kontakt med huseier. Om han ikke bor der selv og bruker mikroen jevnlig så har han sikkert full forståelse for at du bruker litt tid på å erstatte den. Så lenge den blir erstattet med tilsvarende ny mikro.

Lenke til kommentar

Jeg er litt usikker på om jeg skal kjøpe eller ikke, for denne mikroen fungerer faktisk - er bare litt brannflekker inni den. Vel, må vel bare kontakte huseier, så de får tatt en titt på den. Ender vel opp med at jeg må kjøpe en ny :\

 

Jeg varmet mat inne i den og glemte av den, i neste øyeblikk lukter det brent og maten er (så klart) brent, plastlokket er ødelagt og mikroen har fått brannflekker.

Lenke til kommentar

Om du er dekket av dine foreldres innboforsikring eller ikke er umulig for oss å si. En del forsikriger gjelder for avkommet som bor på hybel, men fortsatt har folkeregistrert adresse hjemme, en del gjelder ikke. Noen forsikringer har begrensning på hvor lenge du kan bo på hybel.

 

Det er uansett lite sannsynlig at det vil lønne seg å benytte innboforsikringen for å erstatte en microbølgeovn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...