Gå til innhold

Det norske militærets teknologi skritt


henrikbh94

Gammelt eller nytt?  

3 stemmer

  1. 1. Skal vi masseprodusere den nye våpenteknologien?

    • ja
    • nei
      0
    • usikker
      0


Anbefalte innlegg

Mange kan kanskje huske den store saken rundt hva militæret skulle velge innen jetfly i det norske flyforsvar. Sverige eller USA? Det falt på den Amerikanske teknologien, men militæret var aldri helt fornøyd. Dette har å gjøre med et tema som er viktige for mange nordmenn. Hva med den norske kulturen? Militæret satte i dag i gang en plan og senere satte de planen i full produksjon. I løpet av dagen har det norske flyforsvaret nemlig utviklet og satt i gang fabrikk produksjon av det nye norske flyvåpnet. Alt dette ble presentert under Militærets våpenkonferanse ved Kongsberg Våpenfabrikk.

 

Prosjektet går under navnet, Prosjekt: do epic shit og har til i dag hat utrolig positiv respons fra alle ledende stillinger i militæret. Prosjektet går i korte trekk ut på at Norge skal produsere sin egen militær teknologi. Under dagens pressekonferanse avslørte også lederen for prosjektet, Hainricht GeHolst og Ronáld Hermann at de nye flyene er produsert kun av vanlig A4 ark produsert i Norge av vanlig papir. Dette vekte mye oppsikt og mye skepsis, men dette ble nøye begrunnet med gode argumenter.

 

Flyene er først og fremst hundre prosent Norske. I tillegg er de mye mer miljøvenlige i forhold til den Amerikanske modellen, da de drives helt uten drivstoff. Våpnene kommer også i et mye mindre og sikrere format. I tillegg til dette er det mye enklere for fabrikkene å pynte med et mer norskt mønster. Det er bare å skrive ut arkene med ønsket mønster eller til og med bilde. Som for eksempel en bunad.

 

 

968914.jpeg968915.jpeg

 

Jagerflyene er som sagt i full produksjon, men militæret har i mellomtid bestemt seg for å bruke millioner av kroner og ark på å bringe ideen videre til resten av forsvaret.

Det vil si at stritsvogner, hangaskip og våpen vil innen 2015, alle være laget av A4 ark.

 

968919.jpeg

 

Den norske stat står altså foran et veiskille. Skal vi holde fast på de våpnene vi alt har, eller skal vi satse på miljøvennlige og billige alternativer?

Valget er deres!

Endret av henrikbh94
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sverige eller USA? Det falt på den Amerikanske teknologien, men militæret var aldri helt fornøyd.

 

Helt OT i tråden, men du har tydeligvis missforstått noe. Det var bla. endel politikere (og andre "forståsegpåere") som ble missfornøyde da de amerikanske flyene ble valgt. De militære hadde alltid foretrukket amerikanske fly framfor de svenske.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...