Gå til innhold

Nytt lydkort, Asus Xonar Essence STX eller Creative X-Fi Titanium HD?


Anbefalte innlegg

Sitter å lurer på om jeg skal gå til innkjøp av et nytt lydkort. Har for øyeblikket et Creative X-FI Xtrememusic som jeg har hatt i en god stund nå og vært relativt fornøyd med, men er som sagt interessert i noe nytt.

 

Tittet på Asus Xonar Essence STX og Creative X-Fi Titanium HD, grunnen til disse to er fordi de skal ha innebygde forsterkere til hodetelefoner, noe som virker spennende. Men er åpen for andre forslag også. Men er veldig interessert i å høre hva folk syns om de to kortene nevnt over.

 

Maskina blir brukt til spilling, musikk og film. Vurderer også å kjøpe meg et par nye hodetelefoner også, slik at jeg kan nyte musikk litt bedre, har for øyeblikket Sennheiser PC350, men syns de mangler litt trøkk. Har også sett på egne hodetelefon forsterkere, men dette får jeg evt. ta i en annen tråd.

 

Er som sagt nytt lydkort jeg kunne tenkt meg, og er en av de to nevnt over som står høyest på listen for øyeblikket.

 

 

Edit: Kan se ut som Asus kortet trenger en 4-pin molex kontakt fra strømfrosyninga for å fungere, men ikke Creative kortet, noe grunn til dette? Aldri vært borti et kort som har trengt det før faktisk, interessant...

 

Edit2: Støtter disse to kortene 5.1 høyttalere oppsett?

Endret av Nitrius
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville valgt Asus hands down. Ingen tvil. Creative har dårlige og problemfylte driver- og softwarepakker, og har mottatt velfortjent pepper for dette i mange år nå.

 

Grunnen til at Asus har separat strømforsyning er stabilitet og kvalitet på strømmen kortet får. Skal visst kunne være endel forstyrrelser på det man får fra PCI-e bussen.

 

Jeg sitter med innrykket at det Asus kortet du lenket der er et kort som er mer designet for stereo-lyd, selv om det faktisk ser ut til å støtte opp til 7.1 høytalersett via en splitter. Det finnes også plenty med referanser i specs over teknologi som er meget ubrukelig i et 2.0 oppsett.

Endret av Locklear
Lenke til kommentar

Jeg var ikke klar over at noen av x-fi kortene har egen innebygd øretelefonforsterker?

 

Jeg har x-fi Fatality fps med frontpanel, og vurderer å gå til innkjøp av xonar STX pga øretelefonforsterker delen. Endel krøll og tull med drivere til x-fi kortene, men jeg for min del er jevnt over fornøyd med både stabilitet og kvalitet på kortet enn så lenge.

 

Er enig med vedkommede over meg - gå for STX kortet, best lyd og valuta for pengene.

Lenke til kommentar

Er vel mulig å koble en receiver eller lignende opp mot disse kortene også? Hvor da receiveren har 5.1 settet koblet opp, slik at lydkortene bare sender signalet videre og receiveren tar seg av resten av jobben?

 

Dog er ikke høyt opp på listen av ting som trengs, grunnen til at jeg lurte er fordi det er fint å ha om man ved et senere tidspunkt skulle ville ha et høyttaler oppsett med receiver eller noe, sånn at man ikke trenger enda et nytt lydkort i samme slengen.

 

Dette med Creative og drivere har jeg også hørt mye om, men har også lest at HD kortet skal være et unntak her, da dette er første lydkort som er designet for Windows 7/Vista sin lydmodell, samme gjelder driverne. Så vet ikke helt om driver arugmentet skal gjelde her da, dog om det stemmer eller ikke vet jeg ikke helt, @hardocp anmeldelsen av kortet sier hvertfall så. Ellers når det kommer til Asus kortet virker det som de fleste elsker, eneste er at jeg har hørt enkelte si det ikke duger til spilling, og det ville vært litt dumt, har ikke noe imot at det ikke er like godt oms HD kortet, da dette har EAX og alt det andre greiene som har med spill å gjøre, noe som også mitt nåværende kort Creative X-FI Xtrememusic har, men har aldri brukt det, så nødvendig er det ikke, så lenge spill høres greit nok ut og ytelsen ikke stuper med lydkortet er jeg mer enn fornøyd.

Lenke til kommentar

Så lenge kortet har en form for SPDIF out (koaks, optisk, hdmi) er det null problem å rigget det rett mot en forsterker.

 

Siden du nevner film også kaster jeg bare inn at Xonar HDAV virker som et greit kombiprodukt. Støtter "alle" gamingapi'ene og har også hdmi ut for oppkobling mot forsterker/receiver samt mulighet for dtsma/truehd dekoding (blu-ray).

Endret av Locklear
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hmm okay, vel titta på de andre Xonar kortene også, men er forsåvidt bare STX som frister, og det er jo som sagt pågrunn av denne innebygde hodetelefon forsterkeren, er jo ikke mange kort som har dette, ST/STX/DX fra Asus? Også er det vel bare X-FI Tiantium HD fra Creative som har dette.

 

Så ja, STX ligger vel ørlite foran HD på lista mi for øyeblikket, men ikke helt bestemt meg enda, sier ikke nei til andre forslag heller, men i og med at jeg er såpass spent på dette innebygde hodetelefon forsterker greiene, så skal det vel mye til for å prøve noe annet for øyeblikket, hehe.

 

Og takk for svar så langt =)

Endret av Nitrius
Lenke til kommentar

Angående drivere så får også Asus en del pepper.

 

Kjenner ikke til Xonar STX. Jeg har imidlertid hatt et Xonar D2X inntil i går (som erstattet et gammelt X-FI Xtrememusic). Kortet var vel for så vidt greit det. Syntes utgangssignalet til høyttalerne var unødvendig høyt (for aktive høytalere i hverfall), og mulig det ekstra strømbehovet bla. går til å forsterke opp utgangssignalet (???).

 

Har ingen anelse hvordan det er på andre Xonar kort, men på D2X var mic/line inngangen fullstendig ubrukelig for opptak via microfon, el-gitarer o.l. Det ene var at signalstyrken på mic/line inngangen rett og slett var alt for svak (noe Asus har fått kritikk for med dette kortet). En annen ting var at direkte playback fra mic/line til høyttalerne hadde en forsinkelse på ca. ½ sekund. Plugger man i en gitar så går det bortimot et ½ sekund fra man slår strengen til lyden kommer gjennom høyttalerne. Kommer an på hvilke behov man har, men for meg ble dette ubrukelig.

 

Fra og med i går sitter jeg nå med et X-FI Titanium HD, og er stålende fornøyd (så langt). Når det gjelder forsterket utgang for hodetelefon, så er det vist kun utgangen bak på selve kortet som er forsterket, ikke via utgangen til frontpanelet på kabinettet. En ting Creative har fått kritikk for med X-FI Titanium HD er at når hodetelefoner er plugget i bak på kortet, så brytes signalet til høyttalerne fysisk. Gjøre man bruk av den forsterkede utgangangen, så må man altså bak på kabinettet å plugge hodetelefonene inn og ut for å bytte mellom høyttalere eller hodetelefoner. Det mange savner er mulighet for la hodetelefonene forbli innplugget, og å velge høyttalere eller hodetelefoner via software.

Lenke til kommentar

Ble til at jeg gikk for Creative X-FI Titanium HD og så langt er jeg fornøyd, hadde jo Creative fra før og vært relativt fornøyd med det, så har egentlig aldri hatt dette driver tullet som mange sier de har hatt med Creative, og Titanium HD ble også installert uten trøbbel og funker knall så langt =)

 

Eneste minuset er vel tilkoblingsmulighetene og det som blir nevnt over, men for min del er ikke det noe som plager meg, enda hvertfall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...