Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

strykejern flekk på parkett


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har klart å "brenne" parketten ved å sette strykejernets varme side på den! Heldigvis er det ikke stor og heller ikke så sterk brun/svart farge. Er det mulig å fjerne flekken? Har klart å redusere fargen ved å bruke varmtvann og Zalo!

 

Setter stor pris på deres hjelp!

 

 

Takk på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sannsynligvis er det ikke noe annet å gjøre å slipe med sandpapir og lakke etterpå (eller olje derspom det er oljet parkett). Da blir du kvitt den svidde fargen, men får til gjengjeld en grop. Eller du kan fylle gropa med formtre eller slipestøv blandet med lim eller lakk, eller spesielle voksstifter beregnet på å reparere hakk i parkett. Du er ikke garantert at reparasjonen blir mindre skjemmende enn skaden.

 

Så det aller beste er sannsynligvis å bare la det være. Et gulv skal vise spor av at folk har levd der. Når det eventuelt blir for mange hakk og merker på gulvet, får man inn en proff gulvsliper som sliper hele gulvet. Eller bytter parketten, dersom den er tynn og billig med tynt trelag å slipe på.

 

(Om du ikke eier gulvet, spør huseier om hva han/hun synes - la det være som det er, eller prøve å reparere, og hvordan. Det er ofte lurere enn å prøve å skjule skaden, og bli oppdaget seinere. :) )

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...