Gå til innhold

Droppe ut av VGS1 og fler spørsmål.


Anbefalte innlegg

Det stemmer det acquiesce sier. Det er snittet som teller, har en rådgiver sagt noe annet burde du serriøst vurdere å spørre hva faen rådgiveren snakker om.

 

Når du søker VGS skrev opp hvilke program du ville gå og hvilke skoler du ville gå de forskjellige programmene på.

 

Har du så lavt snitt at du ikke kommer inn på noen av skolene du listet i de forskjellige programmfagene så blir du plassert på en random skole i din region.

 

Hvordan kom da elever med opp til 4 uker fravær og 2 i snitt inn og ikke jeg?

 

Jeg hadde null dager fravær og kanskje ikke det beste snittet i verden, men fortsatt 1,8 mer enn de..

 

Da er det åpenbart at noen har gjort en feil. Er det flere med lavere snitt en deg som kom inn på skolen du søkte på eller er det bare en?

 

Takket du ja til skoleplassen din?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utrolig trist situasjon du har havnet opp i.

 

Jeg hadde også en venninne som begynte på en skole hun hatet! Hun trivdes ikke i det hele tatt og ble utrolig deprimert. Hvis jeg var deg ville jeg ringt rundt, kontaktet alt og alle og stått på ditt. Ring til skolen du er interessert i og eventuelt still krav om at du kan bytte linje og fag for å komme inn på skolen, hvis linjen du søker tydeligvis er full. Kom selv ikke inn på skolen jeg ønsker og gikk 2 uker på "feil" skole, og det var rett og slett jævlig. Gikk på do i friminuttene for å slippe å gå rundt som en dust uten venner. Ingen kjenner noen i begynnelsen, så det er likt for alle - hold ut og det blir bedre vil mange si, men trives man ikke i det hele tatt, så fra mitt ståsted, blir/ble det ikke bedre. Sto på mitt og kom meg inn der jeg ville - SELV MED ALT FOR LAVT SNITT og ingen rettigheter. I September-måned, om jeg huser riktig, tar skolene over ventelistene og lager egne lister over elever som vil inn. SØRG for å stå på den!

 

Ellers, fikk ikke helt med meg hvor du bodde, så er Bjørknes Privatskole en fantastisk skole. Koster dog penger, men høye karakterer er de flinke på og du får, mest sannsynlig med litt ståpå vilje, høyt snitt og kommer deg videre inn på det Universitetet du vil. Det er søkerunde etter VGS også, ikke for å skremme, og da er det samme smørja igjen. Satt fint i det for noen uker siden og kom ikke inn på UiB, men er nå inne. Ting ordner seg! MEN DU MÅ STÅ PÅ OG GJØRE NOE.

 

Snakk også med forelsdrene dine, si at du misstrives, og ikke bare over frokosten hvor de sier "Uffda, men det blir nok bedre. Ett par uker og du har masse venner".

 

Ellers, privatskoler - Bjørknes privatskole og Sonans, begge i Oslo. I Bergen er det dannielsen - også veldig fin. Har flere venninner som går der for å ta opp VGS fag for å komme inn på medisin.

 

Lykke til og stå på! Og send meg, ring og ha mange baller i luften - det hjelper når folk vet at du vil bytte, ikke når hun du og vi på diskusjon vet det. Da skjer det ingenting!! :)

 

Men føler meg deg!

Lenke til kommentar

Jeg synes oppriktig synd på deg. Men som andre har sagt, er det ikke verre enn å droppe ut og begynne igjen neste år. Jeg håper dog at du får deg en ny skole allerede i år. Jeg startet på VGS 1, på en skole med meget høyt snitt. Inntakssnittet var 4,5, og de dårligste som kom inn hadde 4,1. Jeg hadde selv 4,6. Dette er SSP.

 

Uansett, i klassen min har det sluttet to, og kommet inn to nye. En gadd ikke å gå på skole, mens en ville gå på en Steinerskole nærmere hjemmet. Det skulle ikke være umulig å få byttet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...