Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hobbyer/interesser VS kjærligheten


Anbefalte innlegg

Ofte opplever vi små konflikter i kjærligheten når det kommer til felles interesser og hobbyer. Jeg syns det kunne bli en bra diskusjonssak når små konflikter blir store og påvirker forholdet og tvinger til valg man helst ikke vil ta.

 

Jeg tenker i hovedsak når man innleder forhold og partene ikke klarer å bli enige om hverandres hobbyer og interesser, for det er jo et kjent problem i fleste forhold der motparten ikke liker de hobbyene og vil helst ha partneren til å ta avstand fra dem.

 

I mitt hode fører det til disse spørsmålene:

- er det greit å skille lag bare fordi man har en hobby som man liker, men ikke motparten?

- har motparten egentlig rett til å tvinge partneren til å slutte med det?

- kan man være villig til å ofre det til fordel for kjærligheten?

- er det mulig og er man villig for kompromiss?

 

Selvsagt kommer alt dette an på hvilke hobbyer og interesser det er snakk om. noen bare lar dem fare forbi mens andre elsker å gjøre store saker av små bagateller (det finnes et ordtak som omhandler å gjøre en flue til noe stort, men husker ikke det ikke nå, hadde passet perfekt her).

 

For min egen del blir dette hypotetisk da jeg ikke er i en slik situasjon for øyeblikket, men tenker hva hvis jeg finner meg noen og det oppstår en slik diskusjon.

 

Jeg har som hobby å bygge litt mer krevende Lego Technic modeller og har gjort meg en fin kolleksjon gjennom årene, samt ha bilder/karikaturer av kjente ting (har to stk foreløpig men printer gjerne ut om jeg kommer over noe bra).

 

Disse er nok ikke så bra eksempler, men hobbyer er hobbyer, og hadde nok ikke kvittet meg ting jeg har brukt mye tid på. jeg hadde nok prøvd å inngå kompromiss. Hadde hun gått så langt som å true til brudd, måtte vi nok tatt en seriøs diskusjon og prøvd å finne en løsning.

 

Er slik jeg tenker nå i hvert fall, i en reell situasjon handler man sikkert litt annerledes.

 

Så, hva tenker dere? Er slike diskusjoner noe å gjøre noe stort av, evt. skille veier?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eneste hobbyene jeg kan komme på som skaper situvasjoner som dette er jo hvis hobbyen for eksempel er

 

samling av diverse ting som eventuelt kan overta bo plass og skape problemer ved for eks flytting eller at det er ukomfortabelt med gjester

 

Andre ting er om en av partene har en utrolig usosial men seriøs hobby ,

 

kommer liksom ikke på noe mer , Altså hvis konflikten er så stor at en hvalfanger skulle klare og gifte seg med en fra green peace så skjønner jeg jo at det ikke funker ,

 

men jeg synes at om 2 mensker som har et kjærlighetsbånd så trur jeg det skulle hvere en stor nok grunn til og godta den andres hobby og ikke la det hvere en stopper for noe så stort som kjærlighet .

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...