Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Flere trådløse routere samtidig?


Anbefalte innlegg

[---- ]      | |      
[Modem]     |---|   |--------|
[     ]=====| R1|===|   R2   |
[____ ]     |___|   |--------|

R1 er koplet til Modemet.
R2 er koplet til R1 med : ETHERNET (R1) -> WAN (R2)
R1 = Ruter 1
R2 = Ruter 2

 

Jeg har ett modem og to rutere, jeg ønsker å bruke begge ruterne.

Jeg har nå Ruter 1 tilkoplet Modemet.

Jeg vil tilkople Ruter 2 til ruter 1 ved hjelp av Ethernet -> WAN.

 

Er dette mulig?

Hvis ikke, finnes det annen løsning

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette skal være fullt mulig ja (jeg har gjort lignedne før ange ganger forsovidt)

Hva er det som ikke fungerer? får ikke ruter2 tildelt IP?

Det er mulig at løsnignen kan være å koble inn til en ehtehrnet kontkat i stedt og slå av DHCP i ruter2 (da de vil ligge i samme nett - pass da også på at de ikke har samme gateway adresser).

 

Det kommer litt ann på hvordan ruteren reagerer på slikt. Jeg har desverre ikke nok erfaring med den spesifikke modellen til å si hva som vil fungere uten å ha muligheten til å teste et par forksjellige muligheter - men jada dette vil kunne settes opp og fungere greit.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Har hatt samme oppsettet med en dlink dir-655 og da var løsningen å plugge kabelen fra ruter 1 til en av LAN portene på ruter 2 samt slå av DHCP på ruter 2 slik som Stigma nevner over her.

 

Om du kobler det slik du har det nå innebærer det at ruter 1 og 2 har forskjellige nett, er det dette du ønsker (portforwarding og en del andre ting blir veldig mye mer komplisert)?

 

Ved å skru av dhcp og koble i LAN porten gjør du ruter 2 om til en enkel switch/aksesspunkt.

Du nevner at det er trådløse rutere og jeg antar da at du vil ha en type roaming funksjon som gjør at den bytter mellom de trådløse nettverkene. Dette er ikke mulig uten en sentralisert enhet som styrer wlan, men ved å sette opp ruter 2 wlanet med samme innstillinger som ruter 1 (eksakt samme SSID og authentication) vil maskinen din bytte mellom de to som det trengs. Bare husk å sett kanalen til noe annet en det på ruter 1 for å unngå for mye forstyrrelse.

 

Legger ved en guide for hvordan sette opp dlink dir-655 som aksesspunkt her (antar at det er ca. det samme som din modell)

Lenke til kommentar

Jeg har ett modem og to rutere, jeg ønsker å bruke begge ruterne.

Jeg har nå Ruter 1 tilkoplet Modemet.

Jeg vil tilkople Ruter 2 til ruter 1 ved hjelp av Ethernet -> WAN.

Er dette mulig?

Ja, det er mulig. Men som andre her har nevnt er det det du vil?

 

En mulig årsak til å ville gjøre det på denne måten er at man ønsker å opprette to lokalnett med ulikt tilgangsnivå. Du ønsker f.eks. å koble dine eller familiens egne PC'er til det nettet som "styres" av Ruter 2, slik at viktige personlige filer bare er tilgjengelige på dette nettet, samtidig som man har full tilgang til internet. Ruter 1 kan da f.eks. være et nettverk for "gjester" eller mobiltelefoner/iPad'er etc. som ikke trenger tigang til Ruter 2-nettet.

 

For å få dette til må du sjonglere riktig med IP-adressene til Ruter 2. Den kan ikke operere med samme IP-subnett som Ruter 1! Hvis Ruter 1 har 192.168.1.1-254 (subnet mask: 255.255.255.0), så må Ruter 2 bruker noe annet, f.eks. 192.168.2.1-254 (subnet mask: 255.255.255.0). Ruter 2 må også settes (i WAN-menyen) til å motta IP-adresse automatisk (fra Ruter 1). Trådløse settings må også være forskjellige fra det oppsettet Ruter 1 bruker; egen SSID, separat kanal, osv. Bortsett fra det blir oppsettet omtrent som om du hadde koblet Ruter 2 direkte til modemet.

 

Port-forwarding blir litt mer komplisert med "seriekoblede rutere", for hvis du f.eks. har en server koblet til Ruter 2 som skal "lytte" på en bestemt port, så må du legge inn en port-forwarding i Ruter 2 til serverens IP-adresse, samtidig som du må legge inn port-forwarding i Ruter 1 til WAN-IP-adressen til Ruter 2. (Altså den adressen Ruter 2 har i Ruter 1's nettverk.)

 

Hvis ovenstående ikke er det du ønsker, så har vel de andre forklart hvordan du må gå fram. Nyere User Manuals fra D-Link inneholder også et kapittel som steg for steg forklarer hva du skal gjøre for å koble din ruter til en annen ruter (uten å seriekoble dem). (Se User Manual for DIR-825, f.eks.)

Lenke til kommentar

Hvis man skal ha to separate nett med sitt eget beskyttet bak router 2, så kan man sette opp router 1 med DMZ (åpen) mot ipadressen til internettporten på #2. Da kan man f.eks kjøre UPNP i router 2 uten problemer.

Good point. Det fjerner jo all port-forwardinghodeverk.

Det er noe a la det jeg har hjemme, med en Altibox hjemmesentral som Ruter 1.

Men jeg får en "gibsonian reaction" når det snakkes om UPnP, så det har jeg ikke enablet ...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...