Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Noen som har noen smarte tips i forhold til å autentisere nye forumbrukere via SMS?

Er helst ikke ute etter superkommersielle løsninger myntet på bedriftsmarkedet som koster en fot og en arm. Men har jo sett at det ettervert er mange forum som autentiserer nye brukere via sms. Om noen har tips eller linker er det supert. Var mange tråder her ang. det samme men de fleste var svært gamle og det virker som det løsninger som ikke funker idag lenger.

 

Finnes det en løsning for å sende sms med en form for førstegangspassord til norske mobiler?

 

Er det eksisterende løsninger laget for forum skrevet i php eller perl kanskje? Da kunne man kanskje hamret litt på koden?

Endret av mrs.robinson
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du trenger er en SMS-gateway. Første jeg tenkte var Twilio, men de har bare amerikanske nummer. Ser ut som om de kan sende til norske nummer dog, se siden deres om internasjonale SMS. Kostnaden er så vidt jeg kan se 1¢/SMS. Det finnes norske SMS-gateways også, men så vidt jeg kan se så koster de en arm, fot, skjorta og halve bondegården. (Et eksempel er Vianett.no)

 

 

Hmm nei da tror jeg det må bli en hjemmelaget sms-gateway om det er eneste løsningen.

Hvordan mekker man en egen sms gateway med telefon/modem med Talkmore Fastpris SMS koblet til serveren? Og er det enkelte modeller som er enklere enn andre å sette opp? Dette skal visstnok være mulig men finner ingenting fornuftig når jeg googler.

Endret av mrs.robinson
Lenke til kommentar

Du kan se på pswinpy,som er laget av Torbjørn Marø.

http://blog.kjempekjekt.com/2011/05/06/send-sms-med-python/

 

 

Joda den vil nok gjøre jobben. Men igjen er det en løsningen som fordrer at man har en sms gateway her fra pswin.com. Har fra flere fått info om at en kan snekre sin egen sms gateway ved å bruke mobil/modem. Da slipper en hundrevis eller tusenvis av kroner i avgifter per måned. Så om jeg finner nok relevant info ønsker jeg å gå den veien.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Bare for å vise hva en arm, fot, skjorta og halve bondegården koster for tiden, så vil det koste deg kr 190,- pr måned å få sende SMS-meldinger via PSWinCom. I tillegg kommer en engangs oppstartsgebyr på 990,- og 0.65 per melding (uavhengig av operatør) som sendes.

 

Fordelene ved å bruke en gateway-leverandør er selvsagt at en slipper å sette opp og drifte noe selv, og at man aldri trenger å forholde seg til at det finnes ulike nettverk/operatører. I tillegg kan PSWinCom levere Norges høyeste kvalitet på meldinger - basically sansynlighet for at meldingen faktisk blir sendt, og at den blir sendt raskt.

 

Ulempen er at det selvfølgelig koster. Skjønner fint at dette er dyrt for dem som driver ting som forum eller annet uten særlig økonomi.

Lenke til kommentar

Bare for å vise hva en arm, fot, skjorta og halve bondegården koster for tiden, så vil det koste deg kr 190,- pr måned å få sende SMS-meldinger via PSWinCom. I tillegg kommer en engangs oppstartsgebyr på 990,- og 0.65 per melding (uavhengig av operatør) som sendes.

 

Kanskje du burde nevne at du jobber i PSWinCom?

Lenke til kommentar

65 øre per melding og 190kr i måned er rimelig stivt, langt over normale telefonabbonemang, og da mister man jo ganske mye av vitsen.

Ja, det er selvsagt noe helt annet enn et normalt telefonabbonnement man kjøper. Man kjøper f.eks. muligheten til å pushe 30 SMS i sekundet via SOAP. Om man skal bruke SMS til å få registrert nye medlemmer på et forum så er akkurat det ganske uinteressant. Usikker på hva jeg selv ville ha valgt, men tror jeg ville letet lenge etter et alternativ før jeg hadde vurdert å sette opp og drifte mitt eget GSM-modem.

Lenke til kommentar

Sende sms via en nokia smart telefon etter 2002 gjøres kjapt og enkelt fra pcen, sender flere meldinger i sekundet uten problemer. Føles jo umiddelbart som en bedre løsning for enkel bruk. Uten at det koster en arm og et bein. Spørsmålet er jo hvor kompatibelt nokia programvaren for pc er med andre løsninger, men det finnes garantert noen passende verktøy der ute.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...