Gå til innhold

Hjelp til gaming/allround pc gjennom multicom


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har etter mye om og men bestemt meg for å kjøpe meg ny laptop, da gjennom multicom ettersom jeg har forstått det som at det er der du får mest for pengene(om du ikke bygger den selv). Problemet er bare at jeg er nokså grønn på pc-bygging.

 

Jeg har forhørt meg litt, og fått foreslått multicom kunshan w155, men usikker på hvorvidt jeg da skal gå for i5 eller i7 prosessor.

 

Om noen av dere har noen andre forslag så kom gjerne med det. Pc'n skal bli brukt til litt gaming (mass effect 3 \o/) , mye surfing, litt filmer - uten at jeg trenger veldig stor diskplass til det og generell bruk. altså ingen spesielle omeråder som mye photoshop, rendering o.l.

 

pristaket mitt er forsåvidt 12k

 

Hadde satt stor pris på litt hjelp, thx :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du ikke skal bruke mange prosesser, multithreading og video/bilde-redigering, så har du forsåvidt ikke bruk for I7, da I5 er "spill"-prosessoren. Dersom prisforskjellen ikke er på mer enn noen få hundrelapper kan du jo alltids bare gå for I7.

 

Regner med at de bærbare prosessorene er litt svakere enn de stasjonære (duuh :whistle: ), men du kommer nok til å ha mer enn nok kraft i prosessoren til å kunne spille litt, se film o.li. med en I5.

 

Til gaming: Hva slags skjermkort sitter i den dataen?

Lenke til kommentar

http://www.multicom.no/SystemConfigurator.aspx?q=st:10603206;fl:0

 

GeForce GT555 på en 15.6" full-HD LED 1920x1080

Jeg tør påstå at denne pcen er mere til blueray avspilling av fil (HD filmer) videoredigering.

 

kan muligens klare noen spill, men å spille crysis 2 på maks bør heller stasjonære maskinene ta seg av, kommer nok å bråke i tillegg dårlig spillytelse på DX11.

 

Angående prosessor ville jeg vurdert Intel Core i7-2720QM + 4GB DDR3 SO-DIMM 1333MHz og heller spart på resten.

 

Siden prosessoren er neppe lønnsomt å oppgradere, muligens vanskelig og dyrt.

Harddisk + ram pleier å være enkelt.

 

Om man trenger blueray avspiller kan man vurdere det, men blueraybrenner er nok mere for interiserte, ville ikke brukt det til backup siden USB3 harddisker klare å lagre ennå mere og går raskere.

 

Tror ikke mass effekt 3 blir like stort problem.

Men har ikke prøvd. Men vil anta det går bra.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Man kommer glatt under 12,000,- med det oppsettet, så jeg hadde kjørt på. Dersom du vurderer det også kan du sjekke hva prisene på ASUS G53SX er på. Det er lillebroren til G74SX, bare i 15" format.

Dette da også med 700GB HDD, men du kan ta den billige nå, så gå opp på 1TB 2,5" HDD også, noe jeg så multicom ikke hadde som valgmulighet.

 

Noen av de kommer også levert med i7. :thumbup:

Endret av Outcasted
Lenke til kommentar

Takk for raske svar. Skal sjekke ut asus g53sx outcasted :)

 

Men det var en som nevnte over her at han syns det virka som pcn var mer tiltenkt bluray avspilling + hd film osv. Og selv om det er vel og bra, så lurer jeg på om noen evt har noen andre pcr å anbefale til mitt bruk, så jeg ikke ender opp med å betale for noe jeg ikke trenger.

 

Blir jo for det meste, spill, surfing, se en del film. hvor bør jeg legge i det meste av penger da, skjermkort? og evt hvilken modell bør jeg velge fra multicom?

 

Blir mye spørsmål her nå, men er såpass grønn at jeg heller spør litt for mye. Svar hvis dere har tid til overs, thx :)

 

Edit; og med ssd disk, vil det da si at jeg kan "legge inn" Windows oppstart der så det vil gå veldig fort, eller har jeg misforstått?

Endret av bk991
Lenke til kommentar

Her har du en G53SX: som er kraftig, veldig kapabel til å takle greit med spill ettersom det sitter et GTX560m kort i den, samt en i7-2630qm. Den har også fin kjøling og mange er jo fornøyde med sine forrige generasjons G53'er, som jo blir varmere og krever mer strøm enn den nye SX'en. G53SX har også mulighet for 3D, men da må du bumpe opp en prisklasse, og 3D blir du sliten i hodet av. :roll:

(Den er funnet på milrab som jeg kjøpte min G51J-3D fra, men du kan se på Dustin Home, eller sjekke om den er kommet i Prisguiden på HW.no sine nettsider.)

 

MSI: har også et fint utvalg Gaming Laptops, rundt samme prisklassen som Asus, tror jeg, som har fått gode reviews rundt om blant laptop entusiaster.

 

Alienware: Ellers kan du bumpe opp på modeller som Dell sin Alienware, men da flyr også prisen opp mye og fort. ;)

 

SSD: kan du bruke som boot-disk ja. Disse er dyre, og har gjerne lite plass, men utrolig raske. Har en Corsair Force 3 120GB på min stasjonære som er dritrask :) Du kan kjøpe en billigere SSD fra en annen nettbutikk og sette denne i datamaskinen du kjøper istedet for den vanlige 2,5" HDD'en. Sjekk gjerne om 15" din støtter 2 disker, så har du SSD som oppstartsdisk, og en HDD for lagring og lignende.

 

Edit: Les gjerne arikklene om SSD'er på hw.no, ettersom disse gir mye klarhet i hva en SSD er ment til, hvordan de yter, og hva som er bra og ikke.

 

Mer Edit: Fant Asus G53SX og MSI GT780 i prisguiden, MSI er litt dyrere ut fra det jeg ser, men ytelsesnivået skal være likt.

Endret av Outcasted
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...