Gå til innhold

Nytt A75-hovedkort fra Sapphire


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg lurte et øyeblikk på hvorfor dette hovedkortet "bare" støtter 16 GB når andre hovedkort med samme brikkesett, samme prosessorer, samme antall minnekanaler og samme antall minneporter støtter dobbelt så mye. Linken til Saphire forteller oss at Arsæll har misforstått.

 

Four dual channel memory sockets are provided, supporting up to 16GB of DDR3 memory with current technology, and capable of supporting up to 32GB when suitable modules become available.

 

Kortet støtter altså 32 GB DDR3-minne. Støtten finnes selv om man ikke får tak i store nok minnemoduler ennå. Dvs. muligens kjekt å ha i framtida når man skal oppgradere minne.

Lenke til kommentar

Som Simen1 påpeker er begrensningen på 16Gb pga dagens størrelse på minnemodulene som er akkurat nå på maks 4Gb per modul (tilsvarende slike brikker : http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=618011 ) , så fort minnemodulene blir større så vil slike hovedkort kunne støtte opp til 32Gb.

 

Ønsker man dog muligheten til å ha mer minne enn 16Gb allerede i dag så bør man gå for et hovedkort som har flere minnekanaler : http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=609751#extra

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513

8 GB minnebrikker finnes! (Normale 240-PIN) Kilde: http://www.memoryupg...odule-kits.html (legg merke til at DDR2 er dyrere enn DDR3 på den siden) Det er typisk komplett.no å ligge bak på minnebrikker.

 

Dobler man tykkelsen på en dagens 8GB minnebrikke får man en 16GB brikke. Men det ville ikke passet med de moderkorta som støtter 32 GB. Ikke begriper jeg hvordan de ellers skal klare å lage en 16GB brikke. Tror heller ikke det er akuelt for minne produsentene å bygge mer i høyden. Siden så mange tredjeparts kjølere trenger plassen på cpu.

Men ikke regn med at 8GB brikker er billige!

 

Men er du rik har du sjansen til å fylle alle de 32 GB ene.

Endret av Slettet+513
Lenke til kommentar

Når det gjelder 8Gb DDR3 brikker så er det såkalte ECC brikker man får ( http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820161382 ) og disse har ofte lavere hastighet enn tilsvarende produkter og er hovedsakelig beregnet på server bruk.

 

Synd egentlig at det ikke har kommet større moduler for privat bruk, men jeg antar at det har mye med at de fleste kjøpere av pc har ment at 4Gb har vært mer enn nok de siste 6 årene.

 

 

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513

4 GB er nok til det meste ennå ja. Sitter selv på rundt 12 GB. 3x4 GB (har ikke 4x4 GB pga stor cpu kjøler.) og programmer og spill jeg bruker aldri mer enn 30 % av minnet.

Endret av Slettet+513
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...