Gå til innhold

Noen kjappe spørsmål om min framtidige oppgradering


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Vurderer å gå til innkjøp av disse komponentene i september.

Delene ligger også i spoiler:

Skjermkort: ASUS GeForce GTX 580 1536MB PhysX CUDA PCI-Express 2.0,"DirectCU II", GDDR5, 2xDVI, native-HDMI, DisplayPort. Pris: 3.749,-

 

Hovedkort: ASUS P8P67 Deluxe B3, Socket-1155 ATX, P67, DDR3, 3xPCIe(2.0)x16, CFX& SLI, SATA 6Gb/s, USB 3.0, FW, BT, EFI. Pris: 1.645,-

 

Minne: 2 stk. Corsair Vengeance™ DDR3 1600MHz 4GB CL9 4GB XMS3 module, CL9-9-9-24, 1.5V, Vengeance Heatspreader, 240 pin. Pris pr.: 319,- Totalt: 638,-

 

Prosessor: Intel® Core™ i7-2600K Processor Socket-LGA1155, Quad Core, 3.4Ghz, 8MB, 95W, Boxed w/fan. Pris: 2.450,-

 

Pris totalt: 8.482,00,-

 

I den anledning har jeg fire spørsmål.

 

1. Er de kompatible med hverandre? Jeg er nogen lunde datakyndig, men det er lenge siden jeg oppdaterte pcn min nå.

 

2. Forslag til alternative deler?

 

2. Vil en Corsair 750w PSU, som jeg har fra før av, være nok til å kjøre disse delene?

 

3. Kan jeg forvente nedgang i pris med tanke på lanseringer av nye skjermkort eller prosessorer i løpet av høsten?

 

På forhånd tusen takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. ja

 

2. Jeg liker 2500K bedre enn 2600K for prisen sin del. Synes ikke 2600K gir nok ekstra for +50% mer penger. Hvis du skal overklokke dem noe i det hele tatt så blir de i praksis samme prosessoren siden begge går omtrent like langt anyway. 2600K har hyperthreading og litt ekstra cache, men ebgge disse featurene er bare noe som gir betyelig økkning i ytelse i rimelig spesifikke områder. Basert på skjermkortet ser det ut som en spill-maskin pimært, og værken hyperthreading eller cache er noen stor fordel der.

 

3. Det kommer noen nye prosessorer sent utpå høsten om jeg ikke husker feil - men jeg er av dn oppfattning at du bør kjøpe nå du trenger maksinen. Om du skal alltid se på hva som kommer om noen måneder vil det alltid være en grunn til å vente sånn sett, og slik kan du vente i all evighet.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Takker og bukker for et godt og utfyllende svar.

 

2. Skal ikke overklokke, men det var et godt råd uansett. Skal se nærmere på saken.

3. Tenker ikke på å vente så altfor lenge nei. Bare lurte på om det var en "kjempelansering" i nærmeste framtid jeg burde være obs på.

 

Skal flytte til England i september, og bestille nye deler der borte. Det er ihvertfall planen per dags dato. Vet ikke av noen datasider ala Komplett i UK, så tips meg gjerne hvis noen kjenner til noen untatt Play.com.

Hvis ikke, så håper jeg Komplett shipper til utlandet.

 

Målet er å ha en spillmaskin klar til Batman: Arkham City kommer i midten av Oktober.

 

 

Hva med å vente til september?

Er tross alt over en måned til..priser og utvalg forandrer seg hele tiden..

Jeg skrev jo at jeg skal vente til september. :)

 

 

Lurer forresten fortsatt på om min Corsair 750w PSU (usikker på nøyaktig modell, men den er ihvertfall 4 år gammel) er i stand til å gi nok strøm til disse delene. Noen som vet?

 

Edit: Ekstra spørsmål: Burde jeg kjøpe 2 stk. ASUS GeForce GTX 560Ti 1GB PhysX CUDA istedet for det ene 580-kortet? Det blir jo litt billigere, og i teorien bedre ytelse kontra det ene kortet.

Eller burde jeg eventuelt vente og anskaffe meg enda et 580-kort ved en senere anledning?

Endret av Villanden
Lenke til kommentar

750watt Corsair bør duge fint ja - så lenge det er et enkelt kort ihvertfall, så bør du ha god margin på denne.

 

Anngående overklokking så er det nesten en blodsynd å ikke overklokke disse prosessorene. Grunnen er at

1. De overklokker enormt bra.

 

2. Det har aldri vært så enkelt å overklokke dem som nå. Triviellt enkelt faktisk. Mange hovedkort har faktisk "one-button-overclocking" som fungerer helt fint opp til en moderat overklokk Asus kortet du har på listen har dette og kan automatisk overklokke uten videre brukerinput opp til rundt 4Ghz tror jeg det er (ganske idiotsikkert). Det eneste du trenger å gjøre selv er å ta en grunnleggende stabilitetstest med prime95 eller lignende for å verifisere at alt kjører fint før du slipper å tenke på det mer. automat-overklokkingen gjør vel og merke litt basic stabilitetstesting også - så autooverklokkingen er som regel stabil, men jeg ville bruke den lille ekstra timen eller to i prime95 for å være helt sikker.

 

3. Du trenger ingen fancy kjøler så lenge du er fornøyd med en moderat safe overklokk. Jeg kan gå opp til rundt 4,2Ghz på min 2500K på stock kjøler før temperaturene begynner å bevege seg nær det jeg regner som trygge grenseverdier for temperatur (ved maks quadcore last). Det er først over dette at du MÅ ha en bedre kjøler rent for varmeutiklingen sin del. Disse bye prosessorene har så br powergating at du heller ikke vil bruke mer strøm eller produsere mer støy enn uten overklokking bortsett fra når du faktisk bruker mer enn stock-kapasiteten.

 

Jeg ville ihvertfall vurdert å prøve det. Du kan alltids ombestemme deg, og så lenge du ikke roter med spenningen manuellt (automatikken fikser det for deg og øker uansett enten ikke eller med veldig konservative verdier) så er det null potensielle for permanent skade (i alle værste tilfellet en CMOS reset, men nyere kort nå er sikret mot at slikt skal være nødvendig i 99% av feil-tilfellene også).

 

Nettutikker for PC ved jeg ikke om i UK. Komplett hadde før en UK butikk, men den la ned for noen år siden. Jeg vil annta at det er minst like godt utvalg der borte som her dog. Noe voldsomt bedre priser derimot tviler jeg egentlig på (norge er relativt god på datapriser). Jeg tipper UK er gjennomsnittlig mye samme prisnivå.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Overklokking høres kanskje ikke så vidløftig ut som jeg først trodde. Skal se nærmere på saken når delene er i hus.

 

Sparer cirka 1200 kroner på å kjøpe samme deler fra Amazon.co.uk, så da blir det det.

(edit: Jeg skal kjøpe delene når jeg bor i England, så jeg slipper å tenke på norsk tollgrense.)

 

Takk igjen for hjelpen, folkens.

Endret av Villanden
Lenke til kommentar

P8Z68-V PRO gir nok alle de funksjonene du kan tenke deg å trenge.

 

i5-2500k er like god som i7-2600k til spilling. Kilde

Forskjellen er 100MHz, Hyperthreading (som er lite relevant til spill), og 2MB L3 Cache. Disse forskjellene er ikke verdt 800 kr for den vanlige bruker.

 

Gå ned til et GTX 570 som Gainward sitt. Mye mer ytelse for penga. Arkham City kommer sikkert til å bruke PhysX, så det kan kanskje være interessant å kjøpe Nvidia-kort til dette spillet. Om du ikke bryr deg om dette (det er bare eyecandy) kan du også vurdere HD 6970 eller HD 6950 2GB, som også er gode alternativer. AMD og Nvidia er i dag ganske jevne på ytelse, så det er bare å velge det du liker best.

 

Med pengene spart kan du kjøpe en Crucial M4 128GB til å bruke som OS-disk. Dette vil merkes mye bedre enn en annen oppgradering du kan gjøre på systemet ditt under alt som gjøres i windows.

Lenke til kommentar

Takk for lenken.

 

Tror jeg satser på 580, med tanke på mest mulig ytelse. Er ikke så altfor mange kroner forskjell. 700,- er jo litt selvfølgelig, men jeg ser på det som en langsiktig investering.

 

Har ikke bestemt meg enda, men det skal ikke handles før ute i september, så jeg har god tid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...