Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Fjerne stearin på veggen


Anbefalte innlegg

Jeg leier en leilighet sammen med damen. Vi har noen "runde" stearinlys(På størrelse med en bolle) som henger på veggen. Her i går oppdaget jeg at ett av de tre lysene har delvis veltet, og følgelig har det dryppet ned på ting som står på bordet under, og deretter på veggen. Så prøvde jeg å skrape det vekk forsiktig, men uten stort hell, det er vanskelig å få vekk alt. Så jeg lurte egentlig på tips til hvordan jeg kan få det vekk, kanskje noen produkter på coop obs bygg eller noe? Planen min er å få fjernet stearinen og antakelig male over det etterpå.

 

Tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har aldri prøvd disse selv, men her er noen ideer:

 

1: På klær og duker anbefales det å legge det i fryseren, da blir stearinen sprø og kan lett brekkes av og skrapes av. Men det går ikke å gjøre med veggen. Kanskje kjølespray kan brukes?

 

2: Alternativt kan du prøve å smelte det vekk med strykejern på en prikk (ikke damp) eller skismørejern, legg papir som suger til seg mest mulig stearin mellom jernet og veggen.

 

3. Damprenser med en moppeduk/pute/svamp på munnstykket

 

4. Ellers ville jeg skrapt vekk mest mulig, løst opp resten med parafin eller lampeolje, og vaska vekk olja igjen med salmiakk før du maler

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...