Gå til innhold

Asus N53SV, Erfaringer, bytte av HDD


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har så og si bestemt meg for at det blir N53SV fra Dustin Home ( http://www.dustinhome.no/pd_5010596148.aspx ) som blir min nye bærbar.

 

Skal skifte ut HDD med en SSD og har funnet ut at dette skal gå helt fint.

 

Det jeg lurer på er om noen har noen erfaringer med denne PCn og eventuelt prøvd den og kan fortelle litt før jeg kaster 6300 kr på en PC :p

 

Samtidig lurer jeg på om noen vet om det funker og skifte ut optiske drevet med en HDD bay som kan ha SSD i seg?

 

Setter pris på alle kommentarer og meninger!

 

Mvh

Thomas

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For det første, så har jeg ikke noen erfaringer med den maskinen du ser på, men jeg har erfaringer med SSD, bytte av HDD, samt ha HDD i optisk drev/skuff/bay.

 

Om du skal ha Win 7 som OS, så er det ikke problem med SSD. Jeg ville valgt Intel 320 SSD. Intel har minst problemer med TRIM funksjonen, og det er ellers minst problemer med de.

 

Om du finner et slikt optisk drev som passer din maskin, så er det ingenting i veien for å ha en slik. Det er bare noen skruer, så er det løst. Jeg har/har hatt IBM/Lenovo Thinkpad T60/T61/T400 i mange år, og hatt et slikt drev. På de maskinene er det meget enkelt å bytte om. Man trenger ikke engang å slå av maskinen for å gjøre bytte. Det er bare å si til OS at man vil bytte, og der etter trykke en knapp, så spretter det hele ut, og da er det bare å bytte til enten DVD eller andre HDD'er eller hva som helst. Jeg har også kjørt OS fra dette drevet. Da blir det litt mer støy enn vanlig, men funker det også.

 

Om du ikke vil ta hele prosessen med å installere OS på nytt, så kan du faktisk klone det eksisterende OS over på den nye HDD/SSD meget enkelt og helt gratis med et program som heter xxclone.

 

En annen mulighet i stedet for et slikt drev, er faktisk en USB 3 kabinett. En nesten vel så god løsning som et slikt optisk drev.

Lenke til kommentar

Takk for ett meget bra svar!

 

Har lest i dag at Asus kommer med en ny versjon av denne PCn, N55 i løpet av Juli/August, så for min del blir det meningsløst og gå til innkjøp av denne nå da!

 

USB3 Kabinett var også helt genialt!

 

Når det kommer til OS, skal det være Windows 7, og siden alle pcn man kjøper i dag kommer med så mye bundle at man ikke har oversikt, blir det nok en reinstall for og rense dritten :)

Lenke til kommentar

Takk for ett meget bra svar!

 

Bare hyggelig.

 

Har lest i dag at Asus kommer med en ny versjon av denne PCn, N55 i løpet av Juli/August, så for min del blir det meningsløst og gå til innkjøp av denne nå da!

 

Leste det samme, og skjønner meget godt at du ikke kjøper nå, men venter. Svaret mitt er like gjeldende da, som nå :)

 

 

USB3 Kabinett var også helt genialt!

 

En annen, men dyrere løsning er å kjøpe et USB DVD drev, men det faller dyrere. Noe slikt er ganske overpriset i Norge, da det er lite kjent.

 

Ser likevel nytten i å kjøpe et slikt drev, og helst skulle det vært et Bluray drev da flere og flere maskiner kommer uten et DVD drev. Det er vel bare et tidsspørsmål før den forsvinner, om ikke helt, så i "normale" PC'er. Om et år eller to så er det bare slike særinger som meg som ønsker DVD drev.

 

Når det kommer til OS, skal det være Windows 7, og siden alle pcn man kjøper i dag kommer med så mye bundle at man ikke har oversikt, blir det nok en reinstall for og rense dritten :)

 

Regnet nok med at det var Win 7 det var snakk om, men med PC har man friheten til å velge flere operativsystem. Det at leverandørene/produsentene dytter masse dritt i maskinen er egentlig et gode for de alle fleste. Det gjør faktisk at maskinene blir billigere, så programvare selskapene sponser maskinvare produsentene om de bare er så snille at de dytter inn deres programvare i maskinen.

 

Selvfølgelig kan du gjøre en helt ren installasjon av Win 7 når den kommer i hus, men det er faktisk en ganske tidkrevede operasjon og betinger at du har OS på en DVD plate. Du kan gjerne bruke en kopi av en slik plate, da du ikke behøver lisens nummeret som er i eska eller andre steder, for lisensen har du under den nyinnkjøpte bærbare. Men, den operasjonen er tidkrevende.

 

En enklere løsning er å PCdecrapifier. Den er så effektiv at den tar vekk alle de uhumskhetene du ikke ønsker. Et annet program som gjør installasjonene enda kjappere er ninite. Med den får du masse programmer installert i en jafs.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Du e jo helt maskin! Imponert!

 

Leste tråden som ligger her i forumet ang "crap" som ligger inne på Asus og div andre leverandører.

 

Er helt enig i at det er genialt og legge inn masse reklame om du vil, for og få senket prisen, og sikkert mange som ønsker og har bruk for dette, men som over gjennomsnittet datainteressert og har holdt på med dette i mange år, så liker jeg og velge selv :)

 

Ingenting er som følelsen av en helt ren, reklamefri maskin!

 

Blir nok etterfølgeren for min del!

 

(skulle vært flere som deg på forumet, i alle kategorier :) )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...