Gå til innhold

Folk og dyr har ingenting på veien å gjøre


Gjest medlem-1432

Anbefalte innlegg

Det er da ingen som rir midt i veien når det kommer biler?? Jeg tør vedde på at grunnen til at Nstin møtte en hest midt i veien, er at han kom for fort, og rytter ikke rakk å få hesten riktig plassert. Det kan hende hun skulle krysse veien? Eller at hesten reagerte på noe i veikanten? Uansett finnes det ingen unnskylding for å ruse forbi.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det har med dominans å gjøre, det er ikke noe fantastisk med hester. De er normale dyr. Man kan få en løve til å være like tam som en hest, det har alt med å få det inn i hodet til dyret. Hester er generelt fredelige dyr, de har absolutt ingen grunn til å drepe ett menneske hvis de ikke føler seg truet. Hvilken som helst kan få panikk eller føle seg truet, inkludert mennesker.

 

Ja, men er det ikke fantastisk at det faktisk er mulig å "dominere" (jeg liker ikke det ordet) disse dyra da? At de kan respektere deg og stole på deg på denne måten? Det er jo det som faktisk er fantastisk med dyr :) Selv om jeg kanskje ikke heeelt ville sammenlignet en hest med en løve, som tross alt helst vil spise deg :p

 

Men fy og fy, det blir off topic ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror du har møtt feil mennesker...

 

Har ikke møtt så mange fæle mennesker nei :) Men når man ser alt hva mennesket er i stand til å gjøre, ser jeg ingen grunn til å være godtroende til folk man møter. Kan vel si at jeg er litt misantrop, og trives mye bedre i dyrs selskap enn mennesker jeg ikke kjenner så godt. Nstin er et tydelig eksempel på et menneske som mangler respekt for medmennesker og dyr. Kjenner ham ikke, men utifra det han skrev, vet jeg at jeg ikke har lyst til å kjenne ham heller.

 

MEEEN dette har ikke noe med trafikk å gjøre. :)

Endret av christinahk
Lenke til kommentar

Syklister holder seg ofte på hvitstripen og noen ganger innenfor denne. Det sliter hesten med, og i hvert fall hvis den drar på en vogn. Da blir det et irritasjonsmoment å ligge bak. Så er det en strofe fra Vegtrafikkloven som både syklister og hestefolk kunne hatt godt av å pugge.

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Sykler eller rir du under fartsgrensen slik at biler blir liggende bak deg, da er du til unødig hinder! Du skal slippe bilene forbi deg, it's the law!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har ikke møtt så mange fæle mennesker nei :) Men når man ser alt hva mennesket er i stand til å gjøre, ser jeg ingen grunn til å være godtroende til folk man møter.

Tenk på alt det gode mennesker er i stand til å gjøre da? Mennesker har da også mange flere muligheter til å gjøre gode ting enn hva dyr har.

Lenke til kommentar

Ja, både syklister, ridende og kjørende (vogn) kan være flinkere til å slippe forbi biler. Svinge inn på bussholdeplasser etc, slippe forbi kø. Men ikke kom her og si at andre biler også kan være irritasjonsmomenter! Folk som kjører 20 km under farstgrensa er da mye mer irriterende enn en hest som tar en halv meter i veibanen og nærmest står stille.

 

Når jeg rir på veien tenker jeg alltid på bilistene, for å være minst mulig i veien for dem. Er veien rett, åpen og oversiktlig har ikke sjåføren noe å klage på, men hvis jeg rir rett før en sving f.eks., går jeg om mulig lenger ut i kanten og stopper for å slippe bilistene frem.

 

Men det er ikke bare "vi" som skal pugge den strofa der altså.. Det får gå begge veier. Om folk har så utrolig dårlig tid på veiene, så får de helle planlegge litt bedre og kjøre av gårde tidligere. Man må alltid regne med at det kan være hindringer i veiene!!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Folk som kjører 20 km under farstgrensa er da mye mer irriterende enn en hest som tar en halv meter i veibanen og nærmest står stille.

Biler som kjører for sakte er også irriterende, ja, skal ikke krangle der. Men en hest som nærmest står stille på et sted hvor man ikke kan passere den, det er langt mer irriterende.

 

Du sier at du viser hensyn, og det er fint. Det er dessverre ikke noe som går igjen hos alle på sykkel og hest. De har en tendes til å 'eie veien' fordi de har rett til å være der. Gjerne det uten å kjenne den paragrafen jeg siterte i forrige innlegg.

 

Edit: Legger til at det gjøres ikke bedre av at Trygg Trafikk (eller noe lignende) har gått ut og anbefalt syklister å ligge midt i veien for å unngå at bilister foretar hasardiøse forbikjøringer innenfor samme felt. Altså i strid med Vegtrafikkloven, etter min mening.

 

Om folk har så utrolig dårlig tid på veiene, så får de helle planlegge litt bedre og kjøre av gårde tidligere.

Her skyter du deg selv i foten med barnehageargumentasjon. Hvis du står i køen på Rimi og blir ventene bak Gudrun som med knusende ro teller 10- og 25-øringene hun har tenkt til å bruke som betalingsmiddel for kamferdropsene og fyrstekaken, er det da greit å si at du burde ha kommet tidligere til butikken? -Nei, det er ikke greit. Det er lov å irritere seg grønn over Gudrun. Det er faktisk lov å håpe at kamferdropset setter seg fast i halsen hennes.

Endret av Bradbury
  • Liker 3
Lenke til kommentar

du utgjør en stor fare i trafikken!

Det gjør du også, som "putrer" i 5 km/t på i veien med 500 kilo spekk mellom beina dine.

 

Hester blir faktisk betegnet som kjøretøy, jo.

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Kj%C3%B8ret%C3%B8y

 

Et kjøretøy er et ikke-levende transportmiddel. Det er beregnet til bruk på bakkenivå, er styrbart, og har fremdrift i form av motor eller levende trekkraft.

 

Det blir et kjøretøy dersom du sitter bak på en vogn som blir trukket av en hest.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Syklister holder seg ofte på hvitstripen og noen ganger innenfor denne.

 

Jasså? Tror flestparten er enig i at det ikke er tilfelle. Jeg møter syklister så og si hver dag, og har enda til god og oppleve at dem ligger i nærheten av hvitstripa, eller til og med på den, som du sier. Som nevnt så er syklister til og med anbefalt og ligge sånn plassert i kjørefeltet at ikke bilister skal ta farlige forbikjøringer så enkelt.

 

Det sliter hesten med, og i hvert fall hvis den drar på en vogn.

 

Jeg kan ikke forstå hva du mener med at hesten sliter med og gå nært stripa. Det er ikke noe problem i det hele tatt. Hvis rytter ikke har kontroll over hvor hesten går plassert i veibanen, så har man ikke noe i trafikken og gjøre heller.

Og ja, det sier seg selv at en vogn blir et litt større objekt og få seg forbi. Men ærlig talt, hvor ofte er det dere møter på hest og vogn i trafikken? Er dere virkelig så sure og grinete at dere ikke unner veien til noen andre, en gang i blant?

 

Da blir det et irritasjonsmoment å ligge bak. Så er det en strofe fra Vegtrafikkloven som både syklister og hestefolk kunne hatt godt av å pugge.

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Sykler eller rir du under fartsgrensen slik at biler blir liggende bak deg, da er du til unødig hinder! Du skal slippe bilene forbi deg, it's the law!

 

Den der regelen tror jeg bilistene kunne ha godt av å pugge selv! For det virker som om mange har glemt den, eller missforstått den, deriblant du. Den regelen tilsier ikke at syklister og ryttere bryter den, ved og ferdes på veg. Det er måten man ferdes på som er relativ her.

 

Jeg tror de aller aller fleste ryttere er mer ansvarlig i trafikken enn en del av dere har har fått inntrykk av.

Gudene skal vite at jeg er det hvertfall! Hvis jeg ferdes med hest på veg, så er jeg veldig skjerpet i hodet, og ved hver bil som kommer går jeg igjennom en del regler i hodet mitt, dette går ganske automatisk! Ligger jeg langt nok inn i veibanen? kan jeg plassere meg lengre inn i veibanen? har bilisten sett meg? senker han farten? svinger han ut når han passerer meg? hvor nært er han meg nå? Kommer det noen møtende biler samtidig? er det en sving? Skal jeg stoppe? Hvilken lyder kommer fra bilen? Hvordan reagerer hesten?

 

Uansett hvor irritert dere blir når det møter en hesteekvipasje, vær så snill og vis hensyn.

Lenke til kommentar

Forstår ikke hva det her er å diskutere engang, en hver bilist ønsker hestedriten og syklistene ut av veibanen. De øker sjansene for skader, kollisjoner, irritasjon og alt mulig annen drit. At folka på hest/syklister ikke blir huka inn av politiet og bøtlagt er et under for meg. Jeg forstår heller ikke hvorfor folka ønsker å være midt i trafikken, da det umulig kan være hyggelig for hverken person eller dyr. Spesielt hestene må jo synes det er grusomt ekkelt, uansett hvor veltrent de er, at det frester 2tonns beist 1meter fra de. Ta hensyn ffs. Det er absolutt ikke mye å be om. Det er egne baner/veier for hester og sykler, og egne for biler. Følg de. Eneste grunn til ikke å følge de er stahet og idioti.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Forstår ikke hva det her er å diskutere engang, en hver bilist ønsker hestedriten og syklistene ut av veibanen. De øker sjansene for skader, kollisjoner, irritasjon og alt mulig annen drit.

Nei, ikke enhver bilist har problemer med at flere også skal få lov å bruke veien. Hvis alle sjåførene hadde kjørt sånn som det er meningen man skal, så hadde sjansene for skader vært veldig små. Desverre blir alt for mange noen hissige små nisser med en gang dem setter seg bak rattet. (men ikke alle av oss)

 

 

At folka på hest/syklister ikke blir huka inn av politiet og bøtlagt er et under for meg.

Du skjønner det, politiet har faktisk ikke myndighet til å gå rundt og bøtlegge hvem som helst. Dem har et regelverk dem må forholde seg til dem også, og nå er det nå sånn at det er fullt lovlig for både syklister og ryttere/kusker å ferdes ved en veg. Tro det eller ei..

 

Jeg forstår heller ikke hvorfor folka ønsker å være midt i trafikken, da det umulig kan være hyggelig for hverken person eller dyr. Spesielt hestene må jo synes det er grusomt ekkelt, uansett hvor veltrent de er, at det frester 2tonns beist 1meter fra de.

Tror nok ingen ønsker og være i trafikken mer enn nødvendig, når det kommer til hesteekvipasjer.

Og når det gjelder syklister må jeg nesten bare synse meg litt fram, men regner med at mange foretrekker sykling som treningsmetode. På samme måte som noen foretrekker jogging, svømming ol. Nå i sommerhalvåret er det også mange som sykler rundt om kring i landet. Det er billig, man får frisk luft og man får sett mye vakker natur.

 

Ta hensyn ffs. Det er absolutt ikke mye å be om. Det er egne baner/veier for hester og sykler, og egne for biler. Følg de. Eneste grunn til ikke å følge de er stahet og idioti.

 

Hvis man kun skal følge baner/stier som ikke er tillatt for motorvogn, hadde man så og si blitt innelåst. Hadde ikke fått seg bort i fra huset sitt en gang.

Kan du ikke prøve å sette deg inn i andres folk sine situasjoner i det minste, og ikke ha en så selvegoistisk tankegang?

 

Og ja. Hvis alle hadde vist hensyn så hadde det vært flott! :)

 

§ 3. Grunnregler for trafikk.

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

 

Ehm.

 

 

Hvis det noe du har problemer med og forstå, så kan jeg gjerne tyde den der sammen med deg. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...