Gå til innhold

Microsoft bygger Super-WiFi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja, kanskje gamle Tv-sendere kan komme til nytte ?

Nå mente jeg ikke hovedsenderene da, men det er mange små som dekket små dalfører o.l. som vil egne seg som bærer.

 

Slo de av sendernettet for fort ? Var det dårlig planlegging i forkant ?

Butikkene selger fortsatt TV, altså med en innebygget enhet i appararatet som ikke fungerer, og som har en egen knapp på fjernkontrollen det bare "snør" på.

En ren skjerm med Tv/kodeenhet ved siden av er jo det eneste riktige, mye dyrere...

Noe så dumt !

Lenke til kommentar

<a href="http://www.teknofil.no/artikler/microsoft_bygger_super-wifi/99779" title="Microsoft bygger Super-WiFi">Microsoft bygger Super-WiFi</a>

Eller "a consortium including BT, Microsoft, Sky and the BBC" som The Telegraph skriver.

 

Og det er ikke snakk om å "ta i bruk TV-signaler" som det står i billedteksten ...

("ta i bruk TV-frekvenser" ville ha vært riktig.)

 

De gamle TV-senderne (og plasseringen av dem) var beregnet for énveis kommunikasjon - broadcasting, på godt engelsk. Toveis kommunikasjon krever mottakere plassert nærmere brukerne, og dermed vil det være hensiktsmessig å samlokalisere disse med tilsvarende sendere. Da ender man opp med et nett ikke ulikt de mobilnettene vi har fra før.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så vidt jeg kan skjønne av artikelene det her referes til så ar det ikke snakk om å benytte sendere o.l., men heller å benytte ubrukt frekvensbånd i det spekteret som i dag er definert som tv-broadcast.

 

Men det hele er jo litt fuzzy beskrevet.

Lenke til kommentar

Ice sender i 450 MHz området som tidligere var i bruk til NMT mobilnett. De gamle TV frekvensene begynner mye lavere i VHF båndet (ca 130 MHz) og strekker seg ganske langt opp i UHF båndet (opp mot 300 MH). Men, ja. Tanken er den samme som ICE har hatt i snart 7 år... Man tar et nett som har vært i bruk tidliger, og hvor det finnes en infrastruktur, og modifiserer det for å få toveis kommunikkasjon. NB: Da TV båndene er ganske brede er det gode muligheter for å øke hastigheten (båndbredden) gjennom QAM (kvadratur amplitude modulasjon) og spredt spekter teknologi. Det er i praksis det man har gjort med dagens digitale bakkenett for TV.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...