Gå til innhold

Ide: Lage en liten forumsbutikk?


Anbefalte innlegg

Hei

 

1. Dette er ikke noe snikreklame eller noe sånt. Bare en ide.

Har gått gjennom retningslinjene for forumet og finner ikke ut at dette er ulovlig eller noe slik. Hvis moderator skulle mene det motsatte, så beklager jeg på forhånd.

 

Så til saken:

Opp gjennom årene har jeg stadig sett at folk sammenligner priser, leter etter billigste løsning etc.

Jeg har i en årrekke hatt eget firma, kun på papiret. Null i inntekt, og null i utgift. Men jeg har brukt firmaet mitt til å få forhandlerstatus hos en del forhandlere. Dette har jeg brukt i ny og ned for å skaffe meg selv litt billigere varer. Ikke snakk om mange kronene å spare, men litt.

 

Her er ideen:

Det slo meg plutselig at dette kunne vi ha "utnyttet" litt. Dvs at dere kan få kjøpe dataprodukter til innkjøpspris + moms. Det er ikke mye rabatt det er snakk om siden prisene allerede er presset veldig mye (små marginer). Men for ett innkjøp på f.eks 8000,- kan det bli noen hundrelapper tilgode.

 

Dette er bare en ide, er den dårlig blir det ingen respons, er den god får jeg sikkert respons. Er den tvilsom så blir den sikkert slettet.

 

Jeg er ikke ute etter å tjene penger på dette. Data er en morsom, men dyr hobby. Derfor trenger ikke å være dyrere enn nødvendig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det lille man sparer her til lands ved å benytte seg av en slik løsning vil jeg ikke si er godt nok mtp. hvor gode rettigheter vi som forbrukere har. Handler man som firma har man ikke lenger de samme rettighetene, derav kan fort "vinninga gå opp i spinninga" som det så fint heter.

Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke hvilke rettigheter du sikter til. Hvis du sikter til garanti etc. så spiller det ingen rolle, da dette følger produsent og ikke butikk.

Tenker du på betalingsutettelse eller finansiering så skjønner jeg.

 

Jeg har ihvertfall bare knallgode erfaringer. De ene gangen jeg fikk noe tull med ett produkt (en dvd-spiller) fikk jeg ny uten å forklare hva som var galt engang.

Lenke til kommentar

De de andre her mener er forbrukerkjøpsloven. Dersom du stiller ditt selskap til disposisjon så vil du være reklamasjonsansvarlig ovenfor "kundene". Og med så lite omsetning og lite salg vil du ikke få like gode avtaler med leverandørene og du vil da ofte tape penger på det.

 

Mellom bedrift og forbruker er det heller ikke lov å avtale dårligere vilkår.

 

I tillegg må du tenke over pengeflyten. Skal kjøperen betale deg og så betaler du leverandøren, eller skal kjøperen betale til leverandøren direkte? Hva skjer om en kjøper ikke betaler for seg?

Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke hvilke rettigheter du sikter til. Hvis du sikter til garanti etc. så spiller det ingen rolle, da dette følger produsent og ikke butikk.

Som forhandler/selger, er du ansvarlig overfor kunden og må tilby fem års reklamasjonsrett så lenge varen er ment å vare vesentlig lenger enn to år (gjelder de aller fleste datakomponenter). Ettersom du selv kun får garanti, og kanskje ett år (?) reklamasjonsrett fra produsent, kan du tape mye penger på å være snill.

 

Dette er fordi kjøp fra forhandler til sluttkunde, reguleres av Forbrukerkjøpsloven. Som forhandler som kjøper fra distributør, er du kun sikret av Kjøpsloven. Forbrukerkjøpsloven gir mye bedre rettigheter.

 

Tenk også på alle andre utgifter du vil ha med en slik ordning, samt at du blir nødt til å føre et ordentlig budsjett og en mer avansert ligning. Hva om du kjøper noe for en kunde/forumbruker, og den personen ikke vil ha den allikevel, eller ikke betaler for seg? Netto tap for deg, uten mulighet til å tjene tapet inn igjen ettersom du ikke selger noe som helst med fortjeneste.

 

Nei, jeg tror dette er en dødfødt idé, som ikke vil fungere på noen som helst måte. Tror du bare får legge idéen død. Men det var snilt av deg å tenke på om andre kunne ha nytte av det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...