Jump to content
Sign in to follow this  
RBW

MSI tar AMDs nye sokkel i bruk

Recommended Posts

Bare litt tilleggsinfo: Jeg regner med at FM1-sokkelen blir mer varig enn AM3+ sokkelen siden det er en trend å gå fra CPU til APU for tida. AM3+ vil sikkert bli erstattet med en sokkel med mulighet for APU (grafikksignaler mellom prosessor og hovedkort). Dagens FM1 prosessorer er basert på K10-kjerner, men det kommer en ny generasjon med bulldozer-kjerner til FM1 etter hvert.

 

AMD A8 X4 3850 er den første FM1-prosessoren som har fått pris i prisguiden.

Edited by Simen1

Share this post


Link to post

Ehm... skal vi se. Er det sånn å forstå at AMD nå kjører to nye sokler parallellt? FM1 for APU og AM3+ for CPU?

 

Vil AMD's raskeste prosessorer komme til FM1, eller kun til AM3+? Eller for å spørre på en annen måte, er det noe FM1 er "dårligere" på enn AM3+?

Share this post


Link to post
Annonse

Det er to forskjellige prosessorserier som lages til FM1 og AM3+. FM1 sikter seg inn på mellomsjiktet med 2-4 CPU-kjerner, middels god grafikk og middels TDP. AM3+ sikter seg inn mot toppsegmentet med 4-8 kjerner, høy TDP og dedikert grafikk. AM3+ får de nye bulldozer-kjernene mye tidligere enn FM1.

Edited by Simen1

Share this post


Link to post

Takk for info. Jeg tror det jeg stusser litt over er at de kommer med en helt ny sokkel som er ment til et annet segment enn den "gamle" (man kan jo argumentere at AM3+ på en måte står for "det gamle") men som ikke vil støtte de beste prosessorene. Det høres litt rart ut.

 

Jeg ville tro at veien videre vil bygge på FM1, men kanskje jeg tar feil, eller kanskje det blir generasjonen etter det igjen...

Share this post


Link to post

Jeg synes ikke det høres rart ut i det hele tatt i og med at grafikkdelen krever egne pinner for skjermsignal og det er i mellomsjiktet man har størst behov for integrert grafikk i denne ytelseklassen.

 

Dette er også sammenlignbart med da Intel innførte LGA1156 etter at LGA1366 hadde kommet.

Share this post


Link to post

Jeg ser forresten nå at du skrev allerede i din første post(#2) det jeg prøvde å få frem. At AM3+ senere antakelig vil bli erstattet av en sokkel med mulighet for APU. Det vil kanskje da også være naturlig og få en felles sokkel igjen? Synes det høres logisk ut og at AM3+ og FM1 i så måte blir midlertidige overgangs-sokler.

Share this post


Link to post

Hvorfor mener du FM1 er/bør være en midlertidig sokkel?

 

AM3+ vil nok erstattes, men i dette segmentet ser jeg for meg at de pøser på med flere minnekanaler, særlig på grunn av grafikkdelen. Intels kommende high end desktop med LGA2011 får hele 4 minnekanaler. Jeg regner med at AMD følger etter med 4.

Share this post


Link to post

Hvorfor mener du FM1 er/bør være en midlertidig sokkel?

Fordi jeg kan ikke se for meg en varig situasjon hvor AMD har mer enn EN aktuell sokkel for sine prosessorer. Jeg ser for meg at neste sokkel fra AMD vil ta det beste fra FM1 og AM3+. Håper jeg har rett.

Share this post


Link to post

Men akkurat i tilfellet AM3+ og FM1 så er de ganske jevnbyrdige med unntak av grafikkdelen. Derfor regner jeg med at AM3+ blir oppgradert om ikke så veldig lenge. Jeg tror det vil gå helt fint med to sokler for desktop også i framtida så lenge de fyller ulike funksjoner/markeder. Akkurat som sokkel 754 + 939 var i sin tid. AMD kjører også med to sokler i servermarkedet for tida: LGA 1207 og LGA 1974.

Edited by Simen1

Share this post


Link to post

Når kan man regne med å få kjøpt FM1-basert hovedkort og prosessor for en grei slump penger? På tide å oppgradere mors PC og en slik plattform vil være perfekt for henne (og meg når jeg er på besøk).

Share this post


Link to post

Jeg regner med de blir tilgjengelige innen få uker. Hovedkortene regner jeg med koster fra ca 800 kr og prosessorene mellom 600 og 1200 kr avhengig av modell.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...