Gå til innhold

Noen som har studert psykologi i England?


Anbefalte innlegg

Jeg har planer om å studere psykologi i England. Etter planen skal jeg først ta en bachelor, og deretter bygge på slik at jeg kan få godkjennelse som klinisk psykolog i Storbritannia. Jeg skal/må ta hele utdanningen i England, og denne vil vare mellom 5-7 år. Universitetet jeg ser for meg å studere ved ligger midt i London.

 

Det jeg i hovedsak lurer på, er kostnadene for dette. Har noen her inne studert over flere år i England, gjerne i en storby? Hvordan var kostnadene, i forhold til f.eks Oslo?

 

Setter stor pris på svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Som deg så har jeg de samme ambisjonene om å oppnå klinisk psykologi. Jeg studerer da i England, og skal begynne på mitt 3. år. Dette er absolutt å anbefale, jeg stortrives og kunne ikke vært mer fornøyd!

 

Hvilket universitet tenkte du på? Hovedsakelig så er kostnadene for å leve midt i London ganske høye, både bo osv. Jeg går på et universitet i Colchester, som ligger ca 40 min. fra sentral London. Når man kommer litt på utsiden av London så går kostnadene gjerne ned. Jeg har et par venner som går på universiteter i London (Middlesex University etc), og bokostnadene er ganske forskjellige. I mitt første år bodde jeg på campus, noe som kostet meg omtrent 2500 kr i mnd. Mine venner i Middlesex betalte opp mot 4000 kr for et mye mindre rom på campus.

 

Matpriser burde vel være ganske like, men det også tenkes at London er litt dyrere enn andre byer litt lengre ut. Og da har jeg ikke nevnt hvor farlig det kan være å bo sentralt i London, da jeg nok lett hadde klart å bruke halve lånet på klær i Oxford street :blush:

 

Når jeg sammenligner med mine venner som studerer i Oslo, Bergen, NTNU, Stavanger etc, så er mine kostnader ganske mye mindre. Maten er billig, husleie er billig. Hvor billigere det er avhenger vel hvor sentralt du havner.

 

Men du må også huske på at mye av det lånekassen utbetaler gjerne skal tilbake :thumbdown: Det er billigere å BO i England, men å være på skolen er nok omtrent for oss psykologi 120.000 kr mot "gratis" i Norge. Som sagt så angrer jeg ingenting, og hadde nok reist hadde jeg fått valget igjen. Du får et mye større nettverk i utlandet, England er gjerne et sted hvor mange internasjonale studenter kommer. Opplevelsen blir garantert unik!

 

Bare spør hvis det er noe mer du lurer på :roll:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Heisann Le-an:)

 

Leste svaret ditt og tenkte jeg skulle stille deg noen spørsmål ang studiet om du kunne? Hvor lenge varer studiet? Og hvordan er det da når du skal tilbake til Norge og praktisere som klinisk psykolog etter endt studier? Slik jeg har forstått det, er det vanskelig å få godkjent studiet i Norge?

 

Er studiet generelt veldig vanskelig? Er det noe du angrer på? Noe du er veldig glad/fornøyd for/med?

 

Setter virkelig stor pris på svar da jeg står ved et veiskille og har et STORT dilemma:/

 

Mvh

Ibrar

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei Ibrar!

 

Beklager sent svar, har ikke vært aktiv her på forumet. Håper iallefall svaret kom før eventuelle valg du har gjort :)

 

-Studiene tar 7 år. Det første man gjør er å gjøre ferdig en Bachelor (3 år), som da gir grunnlag for å kunne søke seg inn på Clinical Psychology (cand.psych som tar 4 år). Dette er konkurranse om disse plassene, så en god bachelor er definitivt avgjørende. Ellers så kan man "kaste vekk" ett år for å ta en Master (en mastergrad tar 12 mnd fulltid i England), som da gir større sjanse for å komme inn.

 

-Studieplassene du velger er nødt til å være godkjent av British Psychological Society, som en slags kvalitetsikkerhet. Dette er da veldig viktig, for det er nemlig gjennom å bli godkjent psykolog i England at man da kan søke om å bli psykolog i Norge. Med en bachelor (2:1 som tilsvarer en B klasse) fra et godkjent universitet skal du da kunne søke deg inn i videre studier.

 

Men psykologi studie er like populært som det er forvirrende. Mange, spesielt jenter, søker seg inn i dette studiet i håp om at man skal begynne å snakke om følelser. I mitt kull så var vi omtrent 130 som begynte. Da andre året begynte var vi 100 stykker. Jeg lurer på hvor mange som droppet av etter 2. året, blir spent å se når jeg drar tilbake igjen :tease: Jeg kan forklare litt hva studiet handler om hvis du ønsker.

 

Personlig kan jeg egentlig ikke si at studiet er verken vanskelig eller lett. Det er jo opp til en hver å dømme, men jeg kan si at gode studievaner og gode karakterer går hånd i hånd. Mange er heldige og naturlig smarte, jeg må lese en del før ting sitter. Men jobber man bra nok så er en gjennomsnittkarakter på B helt oppnåelig.

 

For meg så angrer jeg ikke på noe som helst. Universitetet er flott, jeg har fått masse gode venner og kan si at dette er et valg jeg ville gjort om igjen. Høres klisjee ut, men det er iallefall det jeg syntes. Det er litt annerledes å studere i et universitet i England enn å være hjemme i Norge (selv om noen foretrekker det). Du får liksom litt mer studiefølelse syntes jeg. Dessuten blir du jo god i Engelsk, noe som er en fordel i seg selv.

 

Jeg er svært fornøyd med studieplassen jeg har valgt. Det er nærme flyplassen (Stansted), da jeg flyr fra Sandefjord. Flyprisene er ikke noe å klage på, billigere enn bussen til Oslo fra Arendal til og med! Lånekassen støtter deg fullt ut, og jeg lever som en konge. Spiser ordentlig mat, da jeg er ganske kresen (jobber på et kjøkken om sommeren). Pengene fra lånekassen holder i massevis, jeg pleier å ha 40 tusen i overskudd hvert år, mens mange av mine venner som studerer i Norge må jobbe deltid for å få råd. Levekostnadene er lave, jeg leier et hus sammen med noen kompiser for 2500 kr i mnd. Sommmerferien er også på 4 mnd, som er litt langt, men du får jobbet mye eller lest.

 

Svaret mitt blir veldig langt! Men det er mye mer jeg kan svare på, hvis du ønsker det. Bare ta kontakt på [email protected], da jeg ikke er så aktiv her inne på forumet.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
  • 4 år senere...
 har spørsmål anngående viss du kan svare. Ville satt veldig pris på det :)  

Jeg  ønsker  å bli en klinisk psykolog. Etter en undersøkelse har jeg funnet ut at det er veldig vanskelig å komme seg inn på det etter bachelor-graden, også kan det vær problemer med at lånekassen ikke støtter viss prisen overstiger 200.000 kr på phd, i tilegg til dette må du ha ett- års arbeidserfaring for å komme inn.  Men jeg ønsker veldig å studere i England, men vet du om noen studenter eller statistikker som har fullført klinisk psykologi i England? Jeg ønsker å høre anbefalinger, og bør jeg gå for england,
 
eller skal jeg bare gå til  Budapest, hvor det er 5 år studie. Men det er veldig vanskelig der, men som blir hovedsaklig godkjennet når jeg kommer tilbake til Norge. 
 
 Eller om det går ann a ta bachelor-graden i England også en master i Budapest, kan det  godkjent her i Norge ? Jeg er veldig usikker og vet ikke helt hva jeg skal gjøre og er veldig usikker.  
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...