Gå til innhold

Hva er det du synes er mest irriterende på facebook


MrGamerable

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest member-101642

Menneskene.

 

Facebook er et fascinerende fenomen. Det som plager meg er personers manglende selvinnsikt. Er livene deres egentlig så interessante at alt de gjør må deles? Jeg er lei av denne fasaden folk prøver å vedlikeholde. Alt er liksom så fantastisk og perfekt. På den andre siden er jeg lei av folk som uttrykker at de er deprimerte, triste eller lignende, utelukkende for å få oppmerksomhet. Når de endelig får den svares det unnvikende. Har du ikke tenkt å si B, så kan du holde A for deg selv.

Endret av member-101642
Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Problemet er at sosiale medier er helt i startfasen. Det er enda ikke etablert uskrevne regler for hva som er akseptert å skrive. Jeg trekker paralleller til den virkelige, håndfaste verden. Ville oppegående mennekser ropt til en forsamling at de nettopp hentet ungene i barnehagen?

Lenke til kommentar

Irriterer meg ikke mye over noe der egentlig. Har vel ett innlegg selv i mnd elns og ellers sjekker jeg ikke mye og kanskje derfor jeg ikke irriterer meg ? :)

Syns dog det er litt rart at folk er så 'avhengige' av FB og at de er så avhengige av å ha så mange 'venner' - uten at de er venner eller noen de egentlig har noe med å gjøre. Ser det til meg selv også. Har kun noen få venner jeg vil ha der og det er en hel haug med 'venne' forespørsler til meg. Hvilket behov har de for å ha meg som 'venn' når de ikke kjenner meg i det hele tatt. IRL hadde de ikke sagt 'hei' engang kan jeg tenke meg, men å vise andre at de har mange 'venner' i profilen sin er vel 'in' for dem :S

  • Liker 1
Lenke til kommentar

-Folk som erstatter . med ♥

-Statusoppdateringspam. Nei, jeg er ikke interressert i hva du har på brødskiva di, eller hvilken farge det er på bæsjen til babyen din.

 

-Og som nevnt over her. Hun; "Åh, nei ikke nå igjen :(" Random; "Hva er galt!?" Hun; "Ikkeno.."

 

De eneste gangene jeg oppdaterer status, er hvis jeg lurer på en god vin til helgen, eller noe annet ekstraordinært.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det spørs veldig hvordan man bruker facebook. Jeg ga en lang faen i å bruke det som en slags sosial vennesamling og bruker det heller som en interaktiv RSS feed blandet med forum og msn. Får til stadighet oppdateringer fra tvserier, band og lignende om diverse ting som faktisk interesserer meg, samtidig som jeg kan dele diverse lenker og filmer. Selvsagt blir det jo også en del statusmeldinger og sånn, men det virker som min sosiale sirkel (den aktive, i alle fall) er relativ laidback på hele facebook. Veldig sjeldent jeg ser meldinger om hva folk driver med nuh "Brødskive og juice,nam" har jeg nesten aldri sett.

 

Dog irriterer deg meg grenseløst at jeg har enkelte oppmerksomhetssyke mennesker som venner der (Grenseløst er kanskje å ta i, men nuvel). Massevis av statuser som "Uff, verden ass..." med over 20 kommentarer som spør hva det er og vedkommende bare "glem det, er ikke så viktig".

 

Men det som irriterer meg på ordentlig er den sinnsyke mengden småunger som har funnet veien. Ørten XXX Liker <lang likebubble drit> og 150 andre siden. "Lik denne siden om du x.." "klarer vi 100 som ikke liker x" etc..

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er ikke den som får dagen sin ødelagt av facebook-problemer. Men irritasjonsfaktorer er:

 

Bugs: Har vært borti mange forskjellige bugs, feks at en link ikke kunne postes og heller ikke de fem neste gangene jeg prøvde igjen, men når jeg fjernet teksten jeg hadde skrevet over, lot den seg poste. En annen bug jeg har opplevd en del i det siste er meldinger som ikke kommer fram til mottakkeren. Facechat er også et eget kapittel.

 

Funksjonalitet: If it ain't broke, don't fix it. Jeg er ikke blant de som joiner grupper og truer med å deaktivere kontoen min hver gang facebook gjør noen endringer i layouten. Men et par småfunksjonaliteter irriterer litt. Ting som fungerte fint før, fungerer plutselig ikke lenger. Widget'er for en facebook-grupper og pages som man embedder på andre nettsider, har plutselig sluttet å virke.

 

En annne aldri så liten irritasjonsfaktor var: Introduksjonen av Pages. Fra før av hadde alle klubber og bedrifter en gruppe, men nå når Pages kom på markedet, hev alle seg over Pages-trenden i tillegg. Og da hadde alle bedriftene plutselig både en gruppe og en page. For å holde seg oppdatert, måtte man nå sjekke både gruppen og pagen. Slik er det fortsatt. En annen ting: pages har RSS, men hvorfor har ikke grupper det?

 

Spam: At folk skriver sutremeldinger på facen er ikke noe jeg irriterer meg over, det er deres måte å få bukt med sine problemer på. Spam er likebubble, spam-grupper som "inviter alle dine og vær med i trekningen av en eksklusiv ostehøvel", veldelighetsgrupper som har null funksjon ("find madeleine" feks.), invitasjoner til diverse facegames og faceapps, kjedestatuser

 

Folk: folk som sier "face" istedetfor "facebook". Folk som aldri svarer selv om de har vært online. Folk som ikke takker for bursdagshilsninger men istedet skriver "takk for gratulasjonene" på statusen sin. Folk som kun takker utvalgte folk, uavhengig av om jeg var en av de utvalgte eller ikke.

Endret av MikkelRev
Lenke til kommentar

Evig lykke oppdateringer. Altså folk, som hver eneste dag skriver noe i denne duren:

 

"snart kommer mann og barn hjem, jeg elsker familen min over alt på jord"

"jeg elsker mannen min"

"jeg har værdens beste datter"

"Jeg elsker mannen og lille gullet vårt"

 

Når disse statusene kommer hver eneste dag, føler jeg at vedkommende trenger å bevise noe for seg selv og andre. Det er igrunn veldig uintressant for alle som leser det.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Folk som oppdaterer om alt de gjør...

 

Folk som reklamerer for jobben sin som om profilen deres var en jævla reklamestasjon.

 

Folk som legger ut 'kunstneriske' bilder og trur de er så spesielle.

 

Invitasjoner til spill.

 

Invitasjoner til grupper som 'hvis 100000000 liker så skal jeg tatovere en bæsj på rompa'... 'R.I.P enelleranna død person som ingen kjenner men som de leste om i avisa'.... 'Støtt flomofrene i japan'... 'støtt fattige barn i afrika'...'støtt ditt og datt'..... TAKK, jeg klarer å tenke selv faktisk!!

 

Folk som skriver om hvor mye de elsker kjæresten sin.

 

Random folk jeg ikke kjenner som prøver å legge meg til.

 

Folk som linker til den sinnsykt dårlige bloggen sin.

 

 

 

Ellers er facebook greit for å holde kontakten med folk :D

Lenke til kommentar

Folk som ikke takker for bursdagshilsninger men istedet skriver "takk for gratulasjonene" på statusen sin. Folk som kun takker utvalgte folk, uavhengig av om jeg var en av de utvalgte eller ikke.

 

 

Er vel heller mer patetisk med de som bruker hele bursdagen sin på å svare på 100 bursdags-gratulasjoner :p

 

Jeg skriver bare Takk for alle gratulasjonene øverst på profilen min på slutten av dagen, også svarer jeg sånn som tantene mine, som ikke har så mye peiling på facebook og trur at de sender meg en veldig personlig melding :p

Lenke til kommentar

Iselin ******

Gi en stemme ? :-)Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

 

Iselin ******

Stem på min lille N*** ******** ♥ Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

 

Iselin ******

Stem på min fantastiske :DStem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

 

Iselin ******

Stem i vei folkens :DStem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem på prinsen!:-) så blir vi såå glade!!Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem ivei :-D Det liker vi!:-)Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Bare å stemme :-) Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem på min skatt ♥ Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem på E*** ♥Stem på E*** ***** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem på A***** ♥ Stem på A**** ***** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Vi sier ikke nei takk til din stemme :-) Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem, stem, stem ! :DStem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem på N***! Hver dag:DStem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem på N*** :DStem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem, stem, stem :) Så blir N*** kjempeglad :DStem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem på nydelige lille N*** ******** ♥ Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

 

Iselin ******

‎:-D Her er det bare å stemme i vei :-) Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

Iselin ******

Stem i vei! ♥Stem på N*** ******** som vinner av Lano-ungen 2011!

www.lano.no

 

og sånn fortsette det...

 

Endret av Dj_Evelen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Føler facebook ødelegger endel av kommunikasjonen mellom oss mennesker. Bruken av smileys, forkortelser og ironi/sarkasme endrer oss som sosiale mennesker. Når man overdriver bruken av smilefjes i chattingen og brått stopper, kan personer som er vant til denne måten å "beskrive" følelser og humør på, tro du er sint, oppgitt eller forbanna. Dette har jeg merket ofte og jeg liker det ikke. Når dette påvirker indirekte-kommunikasjon(ikke face-to-face) til det nivået at bedrifter og respektable firmaer sender mail og forespørsler med smilefjes, da mener jeg at vi har gått forlangt. Noe annet jeg misliker sterkt med facebook, er avhengigheten.

 

Når facebook har nedetid (noe som skjer sjeldent), er det katastrofe for mange og de aner ikke hva de skal finne på. Avhengigheten av "sosiale" nettsteder sluker litt av den vårt virkelige sosiale liv og gjør oss litt mer tilbaketrukket på en måte. "Vi tar det på face" er det mange av oss som kjenner oss igjen med. Kan virke at vi ikke tør å ta ting opp med hverandre face to face, så vi måte bruke "sosiale" nettarenaer isteden, siden det virker tryggere....

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Skulle vært en lett måte å kontrollere hvem du vil motta oppdatering på veggen din fra, og hvem av vennene dine du vill at skal se status meldingen man poster. Ville likt og lett kunne dele venner inn i grupper som familie, nære venner, venner, jobb, bekjente, osv. Og det skulle også vært mulig å legge en person til i flere grupper.

 

Mulig google+ har dette, må få prøvd det en gang

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...