Gå til innhold

"Krefter" i arbeid mot Linux


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

tror nok bare at SCO kan skrinlegge hele greia de prøver å sette i gang. grunnen, jo, fordi at linux er laget sånn at det er åpen kildekode som derfor gjør at man kan endre kildekoden i Linux å det er jo sant også. å UANNSETT så vil hele tia et eller annet firma fortsette å lage Linux selv om det blir forbudt også. så det å kreve linsens penger for at folk skal få lov til å bruke linux, det er etter min smak bare tull. Linux er jo et kraftig OS for både destkop og server, dette blant annet pga sin brannmur som er veldig sikker.

som det stod i artikkelen så, så det ut som at SCO og Microsft sto sammen om å stoppe Linux. jeg trodde at Microsft prøver å hindre Linux hver gang de få en anledning.

 

jo forresten noen som vet hvem i det hele tatt som skal bli stoppa? er det Distrobutørene eller er det Linus selv? noen som vet det eller?

 

jaja, SCO og hele den gjengen der kan no bare holde på så mye de vil, Linux dør aldri allikevel

tror nok vi for se mange av de nyeste versjonene av red hat og alle de andre store distroene GRATIS og UTEN LISENS for nedlasting fra forskjellige servere enda ja.

 

Linux ruler uannsett

Lenke til kommentar

Jeg tror oppslag som dette i store medier skaper en slags rift i datamiljøet rundt bruken av linux. De som vet hva de holder på med, og er innvolvert i datamiljøet blir bare mer og mer sikre på at microsoft = evil. Dette tror jeg vil styrke linux på sett og vis ettersom flere med gode kunnskaper kanksje vil begynne å gjøre en innsats for å forbedre/viderutvikle koden?

 

På den annen side har du Ola Normann uten PC kunnskaper annet enn at microsoft er det man ser når man slår på PCen på jobben. Disse menneskene vil se på linux som enda mer "1337" og kanskje farlig enn de gjør allerede. Linux vil fremstå som et OS for de som ikke liker å betale, en slags kommunist blandt OSene (ok litt teit sammenligning men uansett)

 

Jeg for min del håper at dette styrker linux, eller evt. bringer andre aktører ut på banen slik at vi får et størr utvalg av OS.

 

-my two cents-

Lenke til kommentar

Det er jo tydelig at "noen" er ute etter å ødelegge for linux, linux er jo så og si det eneste betydelige alternativet på x86 platformen.

 

Hva skjer om linux plutselig må takke for seg? Jo nettop at mr bugevil himself kjører hornene rett i oss og derreter kan vi takke til alt av privatliv på nett.

 

Nei takk. Ser helst at linux fortsetter som det frie oset som det er.

 

Rune.

Lenke til kommentar

Linux er for de som kan noe pc noe som de synes er intressant å prøve ut. men for de som jobber i et vanlig firma som bare har Windows 98 f. eks så vet de ikke om noen annen Windows enn akkurat Windows 98. jeg håper jo også at dette vil styrke linux, for vi kan ikke la Linux dø ut nå. som de fleste vet så ville jo linux vært et ideelt OS for skoler, og næringlivet da dette OS`et blir uttsatt for mindre hacker angrep, og mindre Virus angrep, tror jeg ikke vet om noen skoler som er i nærheten av meg som har begynt med Linux enda. tror også at datalærerene på de forskjellige skolene ikke har nok kunnskap til å legge inn Linux, det er derfor de ikke vil gå over til Linux. de sier bare at: nei Linux er så komplisert, dårlig, og gammelt. bare tull mener jeg.

Lenke til kommentar
Det er jo tydelig at "noen" er ute etter å ødelegge for linux, linux er jo så og si det eneste betydelige alternativet på x86 platformen.

 

Hva skjer om linux plutselig må takke for seg? Jo nettop at mr bugevil himself kjører hornene rett i oss og derreter kan vi takke til alt av privatliv på nett.

 

Nei takk. Ser helst at linux fortsetter som det frie oset som det er.

 

Rune.

 

Linux vil nok aldri takk for seg. som en annen en sa så har jo SCO vært med på en distro selv ogs.å. United Linux, så de møter seg selv i døra for å si det sånn.

Lenke til kommentar

kanskje mange som ikke vet det, men Microsoft bruker jo faktisk Linux/Unix på sine egne servere, er ikke det litt sånn å møte seg selv i døra da? konklusjonen er Linux taper aldri, de som taper er SCO og MS, det kommer til å få et argument i retten sånn som dette: ja, men dere har jo begge vært innvolvert i Linux, hvordan kan dere da forby Linux for andre folk? eller noe i den rettningen.

Lenke til kommentar
tror nok bare at SCO kan skrinlegge hele greia de prøver å sette i gang. grunnen, jo, fordi at linux er laget sånn at det er åpen kildekode som derfor gjør at man kan endre kildekoden i Linux å det er jo sant også.

Tingen er vel det at SCO anklager diverse distributører før å ha kopiert Unix kode, noe som ikke er åpen kildekode og dermed ikke gratis.

Lenke til kommentar

sikkert en eller annen hjerne som har funnet ut at man kan tjene penger på at Linux dør, tror ikke det er noen som gidder å betale lisens penger for å bruke Linux. hva er egentlig vitsen med Linux da, hvis man skal betale for å bruke det. det er jo det som er hele vitsen at det skal være gratis for pokker. å hvis noen har veldig lyst så kan de få lov til å betale for linux også, det er jo bare å gå på en linux butikk på nette å kjøpe den linuxen man vil, men jeg synes det skal være opp til hver enkelt om man vil betale for linux eller ikke.

 

Jeg synes no at både Microsoft og SCO ber om bråk når de holder på sånn da.

Lenke til kommentar

Jeg tviler på at Linux "dør" av SCO's søksmål, uansett utfall.

Så vidt jeg har forstått er den "kopierte" kildekoden med på

å gjøre at Linux skalerer til mer enn to cpu'er (og muligens

noe driver kode tror jeg). Så fort SCO offentligjør den kildekoden

vil den bli tatt ut av kjernen på distroer som er beregnet på

desktop/små servere (siden den ikke trengs). Selv om koden

engang var der, kan ikke SCO kreve lisens når det lages nye

distroer uten denne koden. Men de selskapene som allerede

har solgt dette får kanskje svi.

 

Og en liten ting til. Linux handler ikke om gratis OS, men om fri

tilgang til kildekode. For å gjøre det enkelt kan man jo stille seg

spørsmålet: Hva vil jeg helst feilsøke på? Linux eller Windows?

 

Jeg vet hva jeg foretrekker... ;)

Lenke til kommentar

Så vidt jeg har forstått er den "kopierte" kildekoden med på

å gjøre at Linux skalerer til mer enn to cpu'er (og muligens

noe driver kode tror jeg).

Teknologier som IBM har medvirket til å implementere i linux-kjernern inbefatter NUMA og SMP som har å gjøre med minne-aksess og multiprosessor-teknologi. SCO anklager IBM for å ha bygd disse teknologiene på unix-kode (som er lisensiert fra SCO), og for så å ha distribuert de under GPL. I så fall er det et brudd på SCO sin lisens.

 

Personlig tror jeg SCO sine anklager er fullstendig grunnløse, iom at de ikke underbygger noen av anklagene med harde fakta. De eneste som har tjent noe på denne saken er SCO-sjefene. Aksjeprisene til SCO har steget enormt siden påstandene kom, og SCO-sjefene har handlet flittig med aksjer før og etter boomen. Når denne saken forsvinner og SCO trekker sitt siste åndedrag håper jeg noen sender SCO-sjefene til et dypt, mørkt sted...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...