Gå til innhold

FOS Sommer 2011


Anbefalte innlegg

M77 kan være litt "sære" i den forstand at læret er stivt i begynnelsen. Etterhvert vil det forme seg etter føttene dine og bli mykere, men nesten like viktig er det at beina blir vant til den harde såla som lett fører til trykkskader i begynnelsen for enkelte og den ekstra vekta. Gnagsår kan også være et problem i begynnelsen, men dette varierer fra person til person og hvor flinke utsatte personer er til å teipe på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

M77 var hi-tech på fjell-/feltstøvelfronten i ...ehhhmmmm.... 1977.

 

Moderne felt- og fjellfottøy er i en helt annen komfortklasse. Det er ikke bare M77ene som må gås inn. Beina dine må også gås inn.

 

Takk for oppklaringa. Det er vel kanskje rasjonelt å bytte dem ut snart, men om de fungerer er det vel ikke noe grunn til å bytte dem ut.

Lenke til kommentar

De fleste jeg har sett går nå med m77 eller jegerstøvlene... Begge deler leveres ut som standard i de avdelinger jeg har vært i det minste. M77 er faktisk veldig bra, å dømme dem på bakgrunn av alderen har liten vits. Slitesterke, vanntette, god komfort (spesielt med innleggsåle) samt lette å holde i orden, alt som trengs er litt kiwi en gang i blant.

 

Whist1er - fin påstand du kommer med der, hvor mange "kitte geeker" bytter ut støvlene? Selv den mest ihuga kit"hora" jeg har vært borti nøyde seg med utleverte støvler. (Til gjengjeld var det brukt flere titalls tusen på dibbedutter til hk416, annen stridsvest, privat kjøpt intops hjelm osv)

Lenke til kommentar

Hva tar dere med som "yttertøy for dårlig vær"? Er det regntøy, eller regntøy som kan bli ødelagt av krabbing i gjørme og klatring i trær?

 

Bare ta med deg en jakke som er vanntett og vindtett hvis du har det. =) Eller så kan du ta med deg regntøy, ja. Man bruker ikke de sivile klærne til å krabbe i gjørma, så det trenger du ikke bekymre deg for. Beregn klær til 1 uke+, for hvis du kommer til fase to, så får du utlevert uniform og div militæret materiell, som du skal bruke den ene uka. Også litt sivilt tøy igjen til fase tre.

Lenke til kommentar

Fikk mine M77 på torsdag, og bestilte SOLE Ultra-såler på fredag, dem ble sendt i dag. Har gått en 4-5 turer i skog og fjell, og må si at jeg fra første tur har vært svært positivt overrasket over støvlene. Jeg synes de er behagelig å gå med, både i fjell, skog og på asfalt. Har ikke opplevd gnagsår og lignende, med unntak av pittelitt gangsårtendenser på lilletærne første turen. Med unntak av at jeg har mer plass til foten, og vekten, skiller den seg lite fra fjellstøvlene jeg brukte tidligere.

 

Før første tur tok jeg på et par tynne ullsokker og så et par tykke, snøret stramt sammen rundt foten, laget knute, og så snøret jeg litt løsere oppover leggen. Satt og spylte dem og fylte dem helt opp med vann i dusjen i ca. 15 min, før jeg gikk til skogs. Da var de våte innvendig hele turen, og jeg passet på å trakke i alle søleputter og lignende jeg fant. Andre turen gikk jeg i myr, så de var våte omtrent hele turen.

 

Har smurt dem med svart skokrem to ganger. Smører bare godt på, ca. en halv boks, venter noen minutter, og polerer/pusser med ullsokk. Har ikke smurt noe med kiwi enda, men skal gjøre dette før de neste turene. Planlegger å ta i alle fall én tur til før opptak, 4-5 timer. Etter jeg har brukt dem skyller jeg av gjørme og drit med vann, lar dem tørke, og så smører jeg med skokrem.

 

Til dere som har peiling, høres det ut som jeg angriper dette på korrekt måte? (inngåingen)

Lenke til kommentar

Husk å ikke bruk nederste hempe på støvlene når du snører (altså den nederste av de du skal tre snøret innpå), dette sparer akillesen din for mye press. Mulig at du gjorde det av komfort, men hvorfor snørte du løsere oppover leggen? Så lenge du har blodsirkulasjon er det vel bare godt at skinnet henger godt på der.

Lenke til kommentar

Har brukt nederste hempe til nå, men skal slutte med det. Takk for tipset :)

 

Grunnen til at jeg ikke snører stramt oppover leggen er at jeg har lest at det er lurt, men husker ikke hvor. Tror uansett ikke det spiller en så stor rolle, er ikke SÅ stor forskjell på stramt og slik jeg har det. Det er liksom ikke helt løst, bare at jeg ikke strammer så mye jeg kan.

Lenke til kommentar

Akkurat det med å bruke den nederste hempen er vel litt forskjellig fra hvem man snakker med? Da jeg fikk mine m77 for å gå dem inn, sa Forsvaret at vi ikke skulle droppe den nederste hempen men heller "brekke" hælen mange ganger med hendene (evnt. tråkke på den) for å myke opp læret så man ikke fikk problemer med akillesen. Kunne også ha på beverolje, men det har jeg ikke prøvd enda.

Lenke til kommentar

Ingen vits å gå inn sko, ta imot de dere får utdelt. KS kadetter er puljeførere i leir, i felt er det gjerne en løytnant/kaptein som følger med, men en fra laget som er lagfører. (bytter regelmessig)

 

Spis det du får, ikke spar. Ha godt humør og tenk logisk. Vis hva du kan, men ikke overkjør de andre. Hør også på hva alle har å si, en god lytter er alltid positivt. Når ting går imot deg, ikke vis svakhetstegn.

 

Bli venner med de på laget ditt. Det vil bli flere personlige vurderinger hvor hver og en nevner positive og negative ting ved lagkameratene...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...