Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ulyd etter bremsing i audi A4


Anbefalte innlegg

Hei. kjøpte for 2 uker siden en brukt Audi A4 avant. Den har gått 230'000km og er i meget god stand. Dog kom det fram en lyd på lørdag som ikke har forsvunnet.

 

Når jeg bremser, så er det ingen lyd. I det jeg slipper bremsen og kjører sakte blir det en sån ulyd som man hører i sykkelbremser liksom, ikke noen skarp metall mot metall lyd. Det virker som det kunn skjer når bremsene eller motor er varm, i starten skjer det aldri, men kommer innen første 500meter.

 

Denne lyden følger tempoet til bilen helt til 40-50km da lyden forsvinner eller bare overdøves, jeg vet ikke helt.

 

Jeg prøvde en kraftig nedbremsing for å se om probleme løste seg, men gjordet der verre DER og DA. I ettertid er det kunn etter 500meter ca igjen at lyden forekommer.

 

Jeg tror det kommer fra høyre framhjul og merket at bremsen var vesentlig varmere en de andre på bilen. Jeg kjørte dette hjulet på en fortauskant på lørdagen, og lurer på om dette kan være skyld i det.

 

 

 

 

Noen med erfaring der ute som har anelse om hva dette kan være? Kan det være så enkelt som stein inni bremsene? Jeg tror ikke der er drivknuter, foring eller noen av forstillingsdelene da alt dette er relativt nytt: Bremsene ble byttet høsten 2010.

Endret av Hightow3r
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For meg så høres dette ut som at klossene ligger på skiva konstant. Det forklarer både lyd og varmeutvikling.

 

 

ja enig i det, men når jeg kjørte nå nettop så merket jeg at bare jeg så vidt var borti bremsen, altså ikke noe brems overhode, bare ned none mm med pedal så gikk lyden helt bort, med en gang jeg slapp, kom den tilbake. Dette skjedde også etter noen hundremeter og ikke i starten. så vis jeg kjører med bremsepedalen bare pittelitt nede så bremser det ikke noe serlig men lyden går bort,

Lenke til kommentar

kansje verdt og nevne, jeg ser at bare over natta så har det dannet seg ett gult belegg på bremseskivene, ser ut som gul rust på en måte, med litt bremsing går belegge bort, men det dukker stadig opp.

 

idag var lyden helt fra starten av kjøreturen også forresten. tror jeg må innom ett verksted å høre her.

 

Likevell noen som har en ny teori eller noe ^^ ?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

kansje verdt og nevne, jeg ser at bare over natta så har det dannet seg ett gult belegg på bremseskivene, ser ut som gul rust på en måte, med litt bremsing går belegge bort, men det dukker stadig opp.

Det er normalt, ettersom bremsene har null beskyttelse på stålet, oppstår det korrosjon "over natten".

Lenke til kommentar

Jeg tror det bare er å bruke bilen og bremse endel aktivt så vil det ordne seg av seg selv. Den har antageligvis bare stått lenge stille i forbindelse med salget, tviler veldig sterkt på at det nødvendig å skifte noen deler, bare bak det pleier å kunne bli problemer med at det setter seg så mye. sjekk at ikke bremse-skoldet ligger innpå bremseskiva, eller at det ligger en stein der også. Stein ville trolig gi lyd uansett, og om det var bøyd, trolig mer i forbindelse med sving til motsatt side av der lyden kom fra,

Endret av festen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...