Gå til innhold

Når passer det å starte med et rammeverk for JavaScript?


  

4 stemmer

  1. 1. Når bør man starte med et rammeverk?

    • Med en gang man begynner med JavaScript
      0
    • Etter man har laget de obligatoriske "Hello World" scriptene
    • Når man starter med sitt første større prosjekt
    • I det man skal refactore sitt første prosjekt (skrive koden på ny)
    • Ikke før et prosjekt krever at et rammeverk benyttes
      0
  2. 2. Er det nødvendig med inngående JS-kunnskap for å benytte et rammeverk?



Anbefalte innlegg

Rammeverk har kommet langt fra Dojo, Mootols og Prototypes spede begynnelse. I dag har JQuery trått frem som en favoritt blant mange frontend utviklere, og med utvidelser som JQuery UI, JQuery Mobile og det kommende JQuery Grid kommer antakelig ikke dette til å minke med det første.

 

Men, når passer det seg å begynne med rammeverk? Bør man kunne skrive lesbar, smart og funksjonell kode før man starter med rammeverk? Og hvor viktig er det å vite hva som skjer bak rammeverket? Trenger man vite hvordan DOM fungerer og hva som er spesifisert i W3C sin standarden for JavaScript og DOM? Trenger man inngående kunnskap i JS når et rammeverk gjør alt grovarbeidet, eller holder det å kunne bruke rammeverket godt?

 

Hva mener du?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har kun prøvd jQuery, og valgte i alle fall #2 på det andre spørsmålet. Dette pga. jQuery lar deg selv bestemme hvor avansert kode fra rammeverket du vil bruke, samt det er veldig enkelt å bruke. Alt du trenger er å legge det inn i f. eks en head-fil, og deretter er det bare å kjøre på med basic get elements osv. Det kan dog diskuteres om det er å faktisk kalles å bruke rammeverket, menmen.

 

Syns ikke man trenger å skjønne alt hva som skjer ved bruk av jQuery, altså bak kulissene, men at man forstår hvordan man bruker det. God og forståelig kode er like viktig som alltid, og om du ikke har god, ryddig og få/ingen feil i kodens DOM vil du oppleve at jQuery vil være kranglete, så kan være greit å kunne litt før man starter kanskje..

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Er vel ikke noen fasitsvar på det. Når passer det å få seg piczo eller wordpress-konto fremfor å skrive alt selv.... i assembly? Når passer det å installere et ferdig fotogalleriscript som plogger, fremfor å kode alt selv?

 

Noen er overhodet ikke interessert i systemuvikling/programmering, og for de er letteste og kjappeste måten bra nok. For folk som skal holde på med webutvikling og programmering profesjonellt, er det et must å lære seg kode. Når man har relativt god kontroll synes jeg det er ok å bruke hjelpemidler som det rammeverk er. Lær deg PHP før du eventuelt hopper i gang med ZEND eller CakePHP. På samme måte er det med klientsiden, jeg synes man bør være noenlunde stabil i skikkelig javascript før de benytter seg av "jukse"-programmer som jquery. Men igjen, det er ikke noe fasitsvar på det, og folk har forskjellig behov og interesser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...