Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Farlig å spise for fort?


lilko

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du skal helst svelge suppe-konsistens. Da har du fått tygget maten ordentlig, noe som er tennene sin jobb siden du ikke har slike i magesekken, kroppen må lage suppe av det du spiser uansett, så du kan like gjerne avlaste fordøyelsen din ved å bruke tennene til dette. Det andre poenget med å tygge maten godt er å få blandet inn enzymer fra spyttet som lettere spalter ned maten slik at kroppen kan nyttegjøre seg den.

 

For å fordøye maten trenger du vann. Det beste er å drikke et glass vann eller to ca 15 minutter før du spiser. Drikker du mye væske til måltidet ditt risikerer du å tynne ut magesyren, om enn ikke så alt for kritisk så er dette negativt.

 

Ta deg helst godt tid til å spise og slapp av etterpå. Stresser du ødelegger du fordøyelsen.

 

Overvekt kan være et resultat av å spise for fort siden "mett" signalet bruker litt tid fra å gå fra magesekken til hjernen. Det kan medføre at man spiser mer enn man trenger og derfor blir overvektig over tid. Viktig i denne sammenheng å redusere raske karbohydrater til fordel for mer lavglykemiske karbohydrater og fett, protein. Pass også på å få i deg nok fiber fra f.eks frukt, grønnsaker, nøtter, linser og frø.

Endret av vidor
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Finnes det forskning som viser til dette? Å ete for er ikkje det same som å ikkje tygge maten godt nok.

 

Dette er rimelig standard fysiologi for menneskekroppen, men om du leter litt på google eller i fagjournaler f.eks så finner du nok mye mer spesialisert kunnskap. Det tikker inn ny viten hele tiden ang. bl.a. fordøyelse og metabolisme, og ting vi var rimelig sikre på før blir utdatert, alikevel anser jeg det jeg har skrevet om som et grunnfundament som inntil videre er representativt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...