Gå til innhold

Eventyrspillenes utvikling - del 4


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Morsomt hvordan Rockstar-fyren får en 30 år gammel oppdagelse til å høres ut som noe han fant på. :p

 

Bra artikkel igjen!

 

Størst håp for fremtiden er det nok fremdeles de tyske eventyrspillene som gir, selv om Telltale og spill som L.A Noire har muligheten til å påvirke massemarkedet i større måte.

 

Problemet er bare at massemarkedet i utgangspunktet ikke vil ha det som gjør eventyrspill magiske. Man trenger ikke se lenge på salgslistene i dag for å forstå det.

Lenke til kommentar

Blade Runner er utrolig bra, har rundet igjenr med noen adventure-interesserte kompiser for noen uker siden! Ellers er kanskje Grim Fandango det mest originale spillet noensinne, med tidenes beste historie. Spillet er som en Miyazaki-film, fullstendig unikt og ekstremt følelsesmessig engasjerende. Den Lengste Reisen er også herlig, men jeg syns Grim Fandango troner på den absolutte toppen, selv om jeg egentlig har brukt mest tid på eldre LucasArts-spill.

Lenke til kommentar

Nostalgi til 100. Fantastisk artikkel som dekker godt over sjangeren. Spilte igjennom Fahrenheit i fjor, særdeles underholdende selv om gameplayet i seg selv ikke var det aller mest imponerende.

 

Grim Fandango er et spill jeg gjerne skulle sett re-lanseret ala Sam and Max og Monkey Island. Er sikker på det ville solgt bra.

 

Eneste er vel at jeg kanskje hadde håpet at Broken Sword skulle bli dekket som er min personlige favoritt. (men det var kanskje i sist artikkel, har helt glemt) En annen jeg savnet var vel Ghost Trick som jeg synes var en ny og spennende variant på eventyrsjangeren. Selvsagt kan man jo ikke inkludere alle i en så enorm sjanger.

Lenke til kommentar
Under Electronic Arts' styre måtte de forholde seg til vanskelige tidsfrister og overordnede uten forståelse for det de holdt på med, og det gikk raskt nedover med både kvalitet og omdømme.

 

Makan! Så jeg kan skylde på EA for mangelen på Dune 3 også. :p

 

 

Angrer fortsatt litt på at jeg avinstallerte Blade Runner for noen uker siden. En frekk bug jeg ikke fikk ordna opp i...

Lenke til kommentar

Mange godbiter her ja.

 

Et spill til som er verdt å nevne er Discworld Noir. Ikke bare fordi det er bra og har en overraskende dyp historie til et Discworld-spill å være, men også fordi det har et system for detektivarbeid som jeg skulle ønske flere plukket opp. Lenge siden jeg spilte det, men så vidt jeg husker vil sporene en finner på et åsted dukke opp i en notatblokk, og må kombineres med f.eks. andre spor eller navn på personer for å komme videre i spillet. Dette gir en følelse av ekte detektivarbeid som er rikere enn rene objektbaserte gåter.

Lenke til kommentar

Må innrømme at jeg føler fortsatt er sterkt hat mot EA etter de la ned Westwood Studios. Vi kunne hatt Dune 3, en ny runde med Kyrandia og C&C (gjort på den riktige måten).

Tja, vi hadde jo Dune 3 i form av "Emperor: Battle for Dune". Et undervurdert spill imho.

Lenke til kommentar

Når jeg leste det som ble skrevet om motoren til Alone in the Dark ble jeg minnet på spillet Ecstatica, med sitt ellipsoide uttrykk. Jeg likte spillets utseende veldig godt, men fikk ikke spilt det så mye. Mon om noe slikt ble sluppet senere, eller om den sorten ble puttet på hyllene ettersom "vanlig" 3d med polygoner stadig så bedre og bedre ut.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Dette er grunnen til at jeg har Gamer som startside - flott artikkel. Begynte min eventyrkarriære med Sierra spillene rundt 1995, og har siden vært igjennom det meste. Det har vært en ensom lidenskap da jeg aldri har bekjent noen andre som deler min interesse for pek-og-klikk eventyrspill, men det er godt å se at de fortsatt finnes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...