Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Startproblem for nybygd maskin


Anbefalte innlegg

Kjøpte disse komponentene fra dustin.no. Blingsa på prossessor og såg ikkje at kjøler var inkludert. Montering gjekk greit monterte ekstrakjøleren (tenkte den var hakket bedre...), men brukte ikkje kjølepastaen då det var ferdig påsmurt. Skejrm - Samsung 22" og DVI kabel er frå gammel maskin.

 

Problemet er at det ikkje er signal til skjermen når eg startar maskina. Ikkje BIOS, heilt svart. Alle vifter går, lysene i fronten lyser.

 

Har prøvd:

Utallige kombinasjonar med minnebrikkene - DRAM LED lyser ikkje. Power LED lyser grønt.

Bytta til orginalkjøler. Remontert CPU

Clear CMOS RTC Ram.

Dobbeltsjekka at straum til grafikkortet (to ledningar på toppen av kortet) og til hovedkort

Prøvd å starta utan tilkopla DVD drev og HD

Prøvd forskjellige SATA portar for HD

Prøvd begge DVI kontaktene på grafikkortet

 

Nokon som har forslag? Begynner å bli frustrert... Noko eg kan ha oversett?

 

--

Jan

post-165446-0-34190700-1302959239_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må man koble til den lille høytaleren som lager beeps manuelt :p fordi jeg har en liten dott det står speaker på her som jeg ikke vet hva jeg skal gjør med

 

de avstandstykkene tror jeg klarte bra så sikkert ikke det

 

Skulle gjerne ha testet skjermkortet i en annen PC men jeg tror ikke strømforsyningen er beefy nok til det :(

Endret av joachimaae
Lenke til kommentar

På de fleste hovedkort så trenger man ikke koble til noen ting for å høre beeps. Prøv å start maskinen å hør nøye etter... Du trenger jo ikke å teste skjermkortet i en annen pc om du er redd den har for dårlig strømforsyning, du kan jo sette et dårligere skjermkort i pcen som ikke starter? Evt låne av en kamerat, kjøpe et brukt for en hundrings etc

Endret av Audun0505
Lenke til kommentar

Takk for svar:). Brukte avstandsstykker og dobbeltsjekka straum til hk og grafikkort. Var nær ved å gi opp, men sjekka alle kablar igjen, skrudde skruer ut og inn igjen. Og vips så starta maskina... Usikker på kva som var feil, men men. Venter i spenning på innstallering av windows nå.

Lykke til joachimaae og FredrikJens. Håpar de finn ei løysing.

 

 

--

Jan

Lenke til kommentar

RAM-brikkene dine passer egentlig ikke til oppsettet ditt da de er ment for 1366-oppsett og trippel-channel. Du bør kun bruke 2stk av disse brikkene i dual-channel i ditt oppsett. Du må også sette brikkene i enten de lyseblå plassene eller de sorte for å kunne kjøre dual-channel. Har hørt om enkelte som ikke klarte å starte systemet første gang hvis brikkene sto i de sorte sporene, men dette fungerte knirkefritt hos meg.

 

Det er ingen krise at det er litt rester av gammel pasta hvis du bare skal teste eller feilsøke i kortere perioder, men for vanlig bruk bør du fjerne alt av gammel pasta med isopropanol/egnet middel og klut/papir som ikke loer, før du påfører en liten mengde pasta på størrelse med et riskorn og deretter monterer kjøleren. Det viktigste er at det er kontakt mellom CPU og kjøler med et tynt lag pasta imellom. Ikke bruk metall eller lignende for å skrape av gammel pasta.

 

Ang. pastaen som er på stock-kjøleren så burde ikke det være noe problem? Enten fjerner du den gamle som sitter igjen på CPU, eller så fjerner du den som sitter på stock-kjøleren og bruker din egen, forutsatt at du har noe liggende da.

Endret av Komakino
Lenke til kommentar

Prøvde å starte med kun i de blå sporene uten hell, alt suser å går men ingenting på skjermen. Bør jeg prøve med kun i de svarte siden de er de "første"? Da må jeg nemlig bytte kjøler :p

 

Du kan prøve med én brikke i det første lyseblå sporet fra venstre. Fungerer ikke det så vil jeg tro problemet ligger en annen plass.

 

Du har alt av kabler korrekt tilkoblet hovedkortet? skjermkortet sitter godt i sporet og har alt av kabler tilkoblet?

Hvilken skjerm og tilkobling bruker du forresten?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...