Jump to content
Sign in to follow this  
TE_Andersen

Hvordan kan vi lære av spill?

Recommended Posts

veldig bra lesing,

han har noen veldig gode poeng,

 

selv har jeg spills spill som pyramiden som jeg finner underholdene og lærerike ,

 

måtte til og med lære å lese hyroglypher.

 

blucoll

Share this post


Link to post

Vel, det eneste jeg kan huske fra noen "læringsspill" far fra Sofie på nye eventyr eller noe sånn da keg var fem år. Det jeg lærte da var at hvis du spiser mye kål, kan du flytte flere kilo med steiner ved hjelp av en gigantisk promp. Sånn. Det var det jeg lærte fra det spillet..

 

Men fra spill som Warcraft 3 lærte noe som fikk meg femmer i engelsk. (Selfølgelig, ikke bare Wc3 som bidro til at jeg lærte meg bra engelsk, mange andre spill også, men det var det jeg husket best isåfall) Jeg kan også kontrollere sivilisasjoner, bygge byer, banke zerg ned i støvlene med protoss og ta en instance.

 

DET er ting som er bedre enn håpløse læringsspill..

Share this post


Link to post
Annonse

Man lærer jo ting av historiske spill.

Kanskje ikke alltid direkte, men det flere spill som har fått meg interessert i historien det er basert på, som får meg til å besøke Wikipedia.

Edited by Orrie

Share this post


Link to post

Civilopedia ( http://civilization.wikia.com/wiki/Civilopedia ) har nok gitt mange små gutter (og jenter) mer effektiv læring enn mange historiebøker, så på denne fronten handler det nok mer om å gjøre stoffet interessant enn om å utvikle for læringen i seg selv. Mye av det samme gjelder for engelsk - ved å spille engelsk-språklige spill. Motivasjonen for å lære er helt klart større om det ikke er læringen i seg selv som er målet, men derimot en bieffekt.

Det store spørsmålet er vel heller - hvordan lage et morsomt spill som har som bieffekt at du lærer realfag ;)

Share this post


Link to post

Tror det blir vanskelig å lage et spill med læring av realfag som bieffekt. Da må det heller få folk til å bli interissert i å ta matte og fysikk på skolen, og akkurat det er kanskje mulig. Er jo ikke så lett heller, når mange historier i spill (og filmer og bøker òg, for den saks skyld) slakter realfagene. Ta Mass Effect 2, veldig interissant på utsiden, men et dypdykk i teknologien bak massereléene avslører jo at det hele er bare bullshit.

Edited by Block

Share this post


Link to post

Litt interessant lesestoff relevant til tema:

 

Blogger på BBC om sin erfaring med Hearts of Iron 3 der han mener at spill som HoI3 kan være mer lærerike enn TV-serier og filmer om kompleksiteten i krigsføring:

 

http://www.bbc.co.uk/blogs/newsnight/paulmason/2011/01/i_re-fight_world_war_two_and_l.html

"At first I thought this was a pretty unforgiveable glitch. But digging into the rules, hacks and kluges of HoI3, and real life history, the game is frighteningly accurate.

 

[...] So I think - if we are now tweaking the school curriculum slightly back in the direction of battles and leaders - it might be worth giving a group of sixth formers a go at doing this as a project. It would certainly add the their understanding of the historical origins of "kettling"."

 

Ellers tror jeg at en god del realfag kan læres gjennom spill: kjemi, fysikk, matematikk og biologi spesiellt. Jeg håpte i sin tid at Spore skulle bli "evolusjonspillet", desverre ble det bare et småartig barnespill. Men jeg er sikker på at det kommer et slikt spill, og om jeg ikke husker feil kommer det snart et indiespill som baserer seg på virologi. Man kan sikkert lage ganske artige spill med temaer som integralregning og termodynamikk også, bare fantasien setter grenser.

 

Edit: Et simpelt men kult virologispill kan spilles her: http://www.clinical-virology.org/killerflu/killerflu.html

Edited by freeman

Share this post


Link to post

Dette er svært god lesning. Jeg er selv oppriktig interessert i emnet da jeg er lærer samt gamer. Kunne ønske industrien tok ett steg inn i denne nisjen.

Share this post


Link to post

Jeg var på NGC i år, og det var ganske interessant. Synes det var litt morsomt at Egenfeldt Nielsen snakket engelsk til oss i stedet for dansk, men samtidig så var det nok for det beste :p

Men anyways, money well spent. Veldig lærerikt for oss fremtidige spillutviklere :D

Share this post


Link to post

Ass Creed 2 er ganske flink til å komme med interessant lesing om italias historie, sånn forøvrig.

 

Jepp. Hadde vært grådig kult om resten av spillet (utenom tekstbitene) også hadde noe med Italias historie å gjøre ... :)

 

Så mye interessant potensiale skuslet bort til en uinteressant konspirasjonssmørje. :)

Edited by oerhört

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...