Gå til innhold

FM-radioen snart død


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg kan se fordelen ved å bytte til digitale tv-sendinger, selv om man også der gjorde det knotete å bruke mottakere fra andre land. At tilbudet som kom egentlig er ganske dårlig, med svært begrenset båndbredde og få kanaler, får så være.

 

Å bytte til DAB har jeg større problemer med å skjønne. Man har valgt en gammel og til dels dårlig teknologi, og når FM fungerer fint, og vil kunne fungere vel så bra i årene som kommer, ser jeg ikke helt behovet. I alle fall ikke for oss forbrukere. For bransjen er det selvsagt interessant å dytte på oss nye og dyre radioer.

 

Med overgangen til digital-tv trengte man ikke å bytte ut selve tv-en. Man bare koblet på en mottaker, og ting fungerte omtrent som før. Med DAB ender vi opp med et søppelberg av dimmensjoner, og jeg synes kanskje nettopp det er noe det ikke snakkes nok om. Jeg har sett oversikter som sier at det er alt fra 7,5 til 18 millioner FM-radioer her i landet. Når de aller fleste av disse må byttes ut, vil jo det være en miljøutfordring som passer dårlig overens med målene om en grønnere hverdag.

 

Innen FM-nettet slukkes er det vel i tillegg å regne med at de fleste har internett tilgjengelig i det som er av enheter, og kan dermed lett ta inn nettradio uansett hvor de befinner seg. Da ser jeg ikke at det vil være et stort marked for DAB-radioer. Det er vel også en fare for at dette ikke nødvendigvis slå positivt ut for radiokanalene, med færre lyttere som resultat.

 

 

 

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Med øreklokker på jobben må vel bli vanskelig å få en DAB radio inn i headsettet ? Det er vel på tide at enda flere dupeditter blir oppfunnet. Nå må det til teleslynger for at det om ikke lenge skal være mulig å høre radio på jobben. DAB er dritt i dette tilfellet. Fm radioen kan ikke dø helt ut ?

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...