Gå til innhold

Kraftig innmat på Nokia N9


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det vet vi ikke enda, ,men jeg kan vedde en arm og en fot på at den blir mer interessant enn N8. Om den blir direkte bra kommer an på øyet som ser. Selv er jeg lite glad i Nokia, men Meego ser veldig interessant ut, så dette kan bli bra.

 

Forresten Vegard, hvis Espen er på jobb idag, så kan du informere ham om at jeg har kommet over samlingen min med REPLY-magasinene mine. Espen skrev for magasinet for mange år siden. Sitter nå og leser i Nr. 5 fra juli 2000. Vi har kommet langt!

 

Her er et utsnitt fra en av Espens artikler:

 

"Ericssons forbannade unge

 

Vi må nok belage oss på å vente en stund før mobiltelefoner som Ericssons konseptmodell "Emil" blir hyllevare. Men nå i juni var i hverfall Emil i Oslo for å vise muskler"

 

Ja Espen, vi har måtte vente lenge, og vi venter fortsatt på "Emil", hehe.

Lenke til kommentar

Speilrefleksen din er nok mye mere brukbar da som kamera, den tar nok langt bedre bilder med langt bedre optikk og lys, lukkertid og masse andre forskjellige og kule innstillinger som gir flottere bilder. Megapiksler forteller bare om hvor mange piksler et digitalt bilde maksimalt kan ha på en skjer, altså hvor stort et bilde blir.

 

mente "på en skjerm" **************

Lenke til kommentar

Ja, det er sant! Sensoren i speilrefleksen er ca 5 ganger så stor som i en mobil (om ikke mere?) så de 12mp får mye bedre plass i en speilrefleks som gjør at jeg kan bruke lavere ISO eller kortere lukkertid og få atskillig mindre støy eller "etterslep" på bildene, pluss at optikken spiller en stor rolle ;)

Det hadde hvert mye bedre om at mobilprodusentene hadde latt sensoren vært på 3-5mp og heller satset mye mer på optikk eller bildebehandlingen, mannen i gate "trenger" sjelden mer en 2MP. Så lenge du bare skal vise bildene på en 50" 1080P-TV eller skrive de ut på A4 eller mindre vil du ikke ha "bruk" for mer enn 2mp. Eneste er om du skal beskjere bildene mye, men da vil du få problemer med støy igjen på et typisk mobilkamera.

 

Men de fleste tror enda at flere megapiksel betyr bedre bilder og kjøper det med mest megapiksler, og det vet produsentene.. men det stemmer ikke.

Lenke til kommentar

Vaporware.

 

Nokia MeeGO er så langt vaporware. De har ikke fremvist et eneste produkt med MeeGO, og det eneste som er observert er en prototype og noen skjermbilder.

 

Det er ingen grunn til å holde pusten, og den "N9 prototypen" burde vært på markedet for 6-8 mnd siden for å være relevant.

 

Når det gjelder design (utseende) er det de har vist den siste tiden om mulig mer sært en Saab bygd på Opel chassis.

 

Har de (mot formodning) valgt Intel innmat - regn med et år før det kommer modeller som har akseptabel brukstid med et 1500/1600 batteri.

Lenke til kommentar

Her er mer om MeeGo :)http://meego.com/devices/handset/handset-supported-hardware

 

"The available MeeGo repositories now include the operating system base from the Linux kernel to the OS infrastructure, up to the middleware layer for the following platforms.

 

?Intel Atom based netbooks

?ARM based Nokia N900

?Intel Atom based handset (Moorestown)

?Intel Atom based in-vehicle"

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...