Gå til innhold

Hva er riktig stavlengde for klassisk teknikk?


Anbefalte innlegg

Jeg skal gå Birkebeinerrennet 20.mars, og jeg ønsker å maksimere treningen frem til rennet. Jeg er 100 % fokus, 100 % dedikert, med andre ord alt jeg kan gi ut fra mitt utgangspunkt. Mitt utgangspunkt er at jeg har trent 2-3 ganger i uken på helsestudio i hele høst, men nesten alltid med lav intensitet. Dette har enten vært rolig styrke (kun rygg, skuldre, armer, og mage), en ro-time, eller en joggetur på ca 60 min. Fom julen 2009 har jeg trent ski en gang i uken (lav intensitet). Gikk birkebeineren i fjor, klarte merketiden, og har relativt god teknikk.

 

1. Hvordan bør jeg trene?

Hva slags intensitet? Hvor mange økter? Langturer, styrke, intervall? Er det mulig å bli overtrent på ca 2 mnd? Hvordan forteller kroppen at den er for sliten, påvirkes f.eks. hvilkepulsen?

 

2. Lengde på staver

I 15 år gikk jeg (kun mosjon) med mine gamle skøytestaver fra min tid som aktiv. Disse stavene var 165cm, mens jeg selv er 176 cm. Gikk birken i fjor for første gang, og uken før rennet kjøpte jeg staver på 147,5 cm. Dette føltes imidlertid helt feil, og dagen før rennet byttet jeg til 152,5 cm. Dette føltes mer riktig. Jeg vurderer nå å skifte stavlengde til 147,5 da "alle" sier at jeg går med for lange staver. Jeg er imidlertid usikker da det føles noe unormalt. Er det helt unormalt/sjeldent å gå med staver som er opp til 5-7cm lengre enn måltallet skulle tilsi? Finnes det eliteløpere som går med staver som er lengre enn måltallet høyde X 0.83?

 

Bør jeg trene annerledes om jeg bytter til kortere staver? Er det andre muskelgrupper som bør trenes? Må jeg justere teknikken? Går jeg mer effektivt/fortere med kortere staver? Rekker jeg dette før årets birk?

 

Les saken her

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...