Gå til innhold

10 tips til speilreflekskameraet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Her var det en del snodige utsagn.

 

#4 "Høye og lave lukkerhastigheter." ???

 

Hastigheten på lukkeren kan man ikke forandre. Det er TIDEN lukkeren står åpen man varierer.

 

#6 "Kjøp deg et UV-filter til hvert av objektivene dine. Det er langt billigere å kjøpe et nytt slikt filter enn å måtte kjøpe et nytt objektiv hvis det oppstår riper på glasset." Hvorfor???

 

Nå regner jeg med at denne artikkelen er myntet på nybegynnere innen foto, med diverse middelmådig "kit" optikk som ikke koster mange hundrelappene.

Jeg tror ikke en nybegynner kommer til å bruke flere tusen på uv-filter, det blir vel heller slike billige filter(søppel) fra elkjøp.

 

Slike filter kan gi stygge fargestikk og større sjanse for reflekser inni objektivet i motlys.

 

Så hvorfor anbefale noen å forverre sine "kit" objektiver ved å skru mer middelmådig glass utenpå objektiver med allerede middelmådig glass.

 

Ikke kast pengene ut av vinduet.

 

Å bruke motlysblenderen hele tiden er et mye bedre tips.

Den beskytter både mot skader og refleks i motlys.

Hvis den fulgte med objektivet koster den ingentin heller.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er ikke helt sikker på om du er klar over hva et UV-filter gjør. Det er et filter som fjerner disse refleksene du snakker om som oppstår når man bruker kameraet i motlys.

I tillegg beskytter det selve objektivet mot riper og hakk i glasset, noe som en motlysblender ikke gjør. Det er mye billigere å kjøpe et nytt UV-filter, som faktisk ikke koster mer enn 300-400 kroner, enn å kjøpe et nytt objektiv til 5000...

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Gjest

Der tar du nok feil.

 

Jeg vet meget godt hva et UV-filter gjør. Det skal filtrere vekk UV-lys, noe som var helt greit den gangen man brukte film, men siden digitalkameraet allerede gjør dette, blir et slikt filter helt unødvendig.

 

Det er dessuten bevist at UV-filter øker sjansen for reflekser i motlys. Dyre filter kan ha belegg som reduserer den økte risikoen for refleks, men det fjerner ikke refleks.

 

Hvis et objektiv er plaget med refleks i utgangspunktet, blir det ikke mindre refleks ved å skru på et UV-filter.

 

Nytteverdien som beskyttelse er i beste fall begrenset til spesielle situasjoner, som sjø/sandsprut og slikt. Det er da også bortkastede penger å kjøpe UV-filter til billige kitobjektiver.

 

Har man dyre objektiver er det vel smartere å forsikre utstyret enn å skru på mer unødvendig glass, som i beste fall bare "beskytter" frontlinsen.

 

Motlysblenderen gjør uansett en bra jobb med å dempe fall og støt under daglig bruk, pluss at den hjelper mot blasse bilder i motlys.

 

Les mer her.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...