Gå til innhold

Sniktitt: FIFA 10


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke hands? I år heller?

Da må de virkelig gjøre noe med keeperen, at keeperen min kan slenge seg så lang han er flere meter utenfor seksenmeteren, redde HELT TYDELIG med hånda uten at det blir noe som helst er mildt sagt LATTERLIG DÅRLIG.

 

Økt tilfeldighet ved hodedueller osv er meget positivt! Er luta lei at motstanderen stort sett ALLTID vinner hodeduellene på deres banehalvdel, og til tross for om jeg vinner en eller annen gang fyker jo ballen til NØYAKTIG SAMME spiller og sted på banen gang på gang?`

 

 

Liker ikke lyden av at forsvarspillerne skal blå svakere og angrepsspillerne sterkere?

Jeg endte opp med en 6-1-2-1 formasjon tilslutt da det var helt klart mest effektivt mot de motstanderne jeg spilte mot? Altså seks LANGT TILBAKE i forsvar, så dypt som overhode mulig, en defensiv midtbane, to sentral på midten som var mer defensive enn offensive og en ensom spiss.

Da ble det fryktelig vanskelig for motstanderene mine å trenge igjennom en mur av forsvarspillere, samtidig som det bare var å pumpe lange baller opp mot min raske spiss, og han var minst alene med keeper 3-4 ganger løpet av en 6min lang kamp? Og i slike tilfeller scores det i 95% av tilfellene?

 

Var / er ALT FOR LETT for ensomme raske spisser og bare spasere seg til en-mot-en situasjoner, samtidig som det å score alene mot keeper er så alt for alt for lett.

 

 

FIFA har mye å hente fra PES når det kommer til avslutningene, i PES scorer jeg kanskje 60% av gangene jeg er alene med keeper og i gode posisjoner, i FIFA så er vi nærmere 90 - 95% som blir alt for høyt og lett.

 

 

Død-baller og innlegg i FIFA finnes ikke morsomt engang, det fungerer bare for dårlig og er for forutsigbart så det aldri fungerer. Samtidig syntes jeg spillere, keepere og dommerne burde kunne gjøre flere tabber, at det blir aldri feilaktig blåst eller ikke blåst på offside er noe jeg savner, feilaktig dømt frispark / straffespark og kort situasjoner osv er alle endel av fotballen, faktisk en stor og viktig del egentlig, det å bevisst nærmest utelate slike ting syntes jeg blir dårlig og gjør spillet mye kjedeligere, det er utrolig morsomt å rive seg i håret etter en banal keepertabbe, frustrerende? HELT KLART! Men samtidig er det vannvittig gøy og ikke minst REALISTISK! Er heller ikke noe i veien om forskjellige dommere legger lista si høyere / lavere enn andre, at noen er mer aggressive med kortene og andre ikke..

 

Også må spillere bli flinkere til å møte ball, syntes det fremdeles er alt for mange situasjoner hvor med-spillere idiotisk nok står å venter på at ballen skal trille sakte bort til han og motstanderen helt uten problemer bare kan tusle foran og plukke ballen før den kom frem.

Lenke til kommentar

Hands fungerer uansett ikke i Fifa, det trodde jeg tidligere forsøk på å implementere det tydelig hadde vist. Ingen som har lyst til å få straffe, frispark imot i farlig posisjon og/eller kort på grunn av noe som er helt tilfeldig. Det med keeperhands er jeg derimot enig i, uten at det har plaget meg så inderlig som det tydeligvis har plaget deg.

 

Forsvarerne kommer ikke til å bli direkte svakere, men det vil ikke lenger være nok å holde inn taklingsknappen og vente på at spilleren gjør jobben. Det kommer til å kreves timing, og sklitaklinger vil igjen få sin renessanse. Det at folk(som deg) lager tulleformasjoner med masse spillere i forsvar, tyder vel på at man ikke er god nok til å vinne på vanlig vis, og hvor uendelig trist må det ikke være å lempe ballen randomly opp mot enslig spiss i hver kamp? Jeg hadde aldri orket å spille Fifa sånn, men folk er tydeligvis forskjellig.

 

Angående avslutninger, kommer det utifra det jeg har lest til å bli rimelig forbedret. 60% alene mot keeper er jo alt for lavt, men 90-95% er samtidig alt for høyt, så en mellomting mellom de to hadde vært kjekt.

 

Grunnen til at de i Fifa 10 heller ikke kommer til å inkludere dommertabber, er pga. lisensen. På samme måte som flere bilprodusenter vergrer seg mot å gi lisenser til spill hvor bilene deres smadres til fillebiter, ønsker ikke Fifa å gi lisensen sin til et spill som setter dem og deres aktører i et dårlig lys.

 

Det med manglende møting av ball er faktisk noe av det dummeste jeg hører. Nei, spillerne møter ikke særlig bra på egenhånd, man må faktisk møte ballen selv. Gjør man det, slipper man å bli eid av aggressive motstandere. Det får da være måte på hvor mye hjelp man skal få av spillet.

 

Her er forresten en veldig bra hands-on forumpost, som sammen med kommentarfeltet oppklarer og forklarer mye av det som foreløpig er tiltenkt å være med i Fifa 10.

Lenke til kommentar

Høyres ut som ei grei oppdatering dette. Men vart det sagt noko om dei har forbetra meny-systemet? Personleg syns eg dette var for tungvindt, og det tek alt for lang tid frå du startar spelet til du kan fortsette med neste kamp i sesongen. I tillegg irriterer eg meg over alt tullet du må godkjenne ved oppstart (noko som for så vidt gjeld dei fleste spel). Håper dette blir gjort noko med.

Lenke til kommentar

Er publikum egentlig bedre fremstilt enn i Fifa 2000? Det var jo grensesprengende i sin tid med tanke på den delen (spesielt overgangen Fifa 99-2000). Sist jeg sjekket var publikum fremdeles flate pappfigurer, men det kan være fordi grafikkinnstillingene var lav. Uansett, har de kommet lengre på dette området? Synes ikke Fifa gjør så store grafisk fremgang som den gjorde før.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...