Gå til innhold

Guide Til Star Trek Universet(Ferdig)


Anbefalte innlegg

Dette blir både Film og TV.

 

Innføring

 

Star Trek beygnnte i 1966, ideen til Gene Roddenberry en krigs veteran(bomber pilot) og Politmann, serien er Satt ca. 200 år frem i tid. Der mennekser og jorda er en del av et interplanetarisk føderasjon med hundrevis av planter og raser rundt om i galaxen.

Føderasjonen har et felles utforskelses og forsvars organ kalt Star Fleet

 

Første Serie statet Som sagt i 66 og satt 200 år frem i tid, første serien tar for seg mannskapet på USS Enterprise et United Federation StarShip, det kan kjøre fortere enn lyset ved hjelp av Warp Drive, Romskipet har ca. 400 menn og kvinner ombord og er under kommano av James T. Krik.

 

Hans second in command er en Vulcan Spock. Spock er halvt menneske halvt vulcan, men ser helt ut som en vanlig Vulcan, som alle av hans rase har han fjernet følelser og styres 100% av logikk.

 

Med på Eventyret er Bones McCoy sjefs legen ombord på skipet.

 

Oppdraget til Skipet er å utforske galaksen, finne nye planeter og nye raser og Boldly go were no man has gone before.

 

De fleste episoder tar for seg disse tre karakterne og alt de kommer opp i av problemer og gåter. Serien har også flere mindre karakterer, men man blir aldri helt kjent med dem. William Shatner, er stjernen og hans karakter er veldig fargerik.

 

Serien Var billig, mye billig plastik og teknologien som vises i serien har vi gått forbi for lengst.(ikke alt menn, ting som mobiler og tv skjermer er nå langt bedre enn de vi ser i serien) Uniformene er enkle og ser mer ut som 60 talls desginer shit enn unifomer.

 

Det er visse ting som man må vite om universet. Før vi går videre.

 

Teknologi

 

Warp Drive, er måten skipene i universet flytter seg over store avstander. Warp 1, er rett over lysets hastighet, mens kurven går raskt oppover, så warp 5 er ikke 5 ganger lysets hastighet men langt høyere. Warp 9.9999999 osv. skal være maksimum hastighet at skip han flytte seg med vanlige Warp motorer, I orginale Star Trek kjører de oftest under Warp 7 Men i senere serier går skipene over 9.95osv. Nøyaktig hvor fort de forskjellgie warp hastigheten er, er aldri helt bestemt, i en episode kan det være dette i en annen noe annet. Med andre ord, det er litt magi inne i bilde.

 

Phasers, er en kraftig stråle basert teknologi, kratigere enn laser, Phasers kommer i alle former, fra små hånd holdte til store turrets på baser eller på romskip, hånd phasers kan justeres fra å være ikke dødlige til å fordampe en kropp på nano sekunder.

 

Distrupters, Mens the federation bruker Phasers, bruker de fleste andre raser distruptors, det er veldig effektive men, ikke så rafinert som phasers, mens phasers kommer i from av en lang stråle, er effekten av distruopters en strålende kule som flyr gjennom lufta(eller rommet)

 

Photon Torpedoes, Dette er standar våpen på alle skip i nesten alle romskip, langt kraftigere en phasers og distruptors, disse torpedoene har et antimater warhead, som kan justerers i yeald. En tropdeo er ofte nok til å ta ut et skip uten skjold.

 

Shields. Alle romskip har to typer skjold, et vanlig svakt et som er på hele tiden, for å beskytte mot rom støv og små metioritter, så har de et kraftig skjold som beskytter mot våpen og eksplosjoner.

 

Raser

 

Det er hundrevis av raser, ofte møter man 1 eller flere som bare er å finne i den ene episoden, men det er flere store raser som har mye å si i seriene.

 

Vulcans

De første romvesene mennesker møtte, de var våre guides til romfart, våre faddere for å si det slik i tidlige tider. vulcans er en av de store rasene innen for the Federation. Etter mennesker virker det som disse er i størst antall I star Fleet, faktisk finner du hele skip med bare Vulcans. Vulcans har som sagt fjernet alle følelser, eller de begraver dem og kontrolerer dem, de kan leve til god over 200 år, de er langt sterkere enn mennesker.

 

Romulans

De er beslektet med Vulcans, helt hvordan de ble forskjellige er uklart, men de ligner på hverandre utsendes messig, Romulans er vel romere, de pønsker og lurer på ting, de finner på mye tull og hele tiden letter etter måter å få kontrol på. De har ikke noe "ære" Og er ikke til å stoel på. De har ca. samme kvalitet på sin teknologi som Federation. Mellom Federation og Romulans er det en Neutral zone, der ingen sider kan tre inn i.

 

Cardasians

En rase som er militær diktaturisk og agrisiv, miliæret har makt, folk er ikke frie innen for deres område, de bruker totur, og har vært i krig med Federation flere ganger. Cardasians er hoven fienden i Deep Space Nine.

 

Klingons

En kriger rase, en mix av vikinger og samuraier, for å komme til Stovocor som er himmelen for Klingons må de dø i krig. Å dø av alderdom er ikke en god ting. De er sterkere enn mennesker, men ikke vulcans. De er en rase basert på ære og krig. Noen har faktisk laget et helst fungerene språk for klingons som nærder faktisk kan snakke. Romskipene er kjenerelt litt svakere og ofte eldre enne Federation og Romulans, men veldig manøvererbare, de har også noen store cruisers som er veldig kraftige. I første serie var dem i kald krig og open krig med Federation, mens i senere tider, ble de de nærmeste alierte til federation. Dette er den rasen som man har blitt mest fordypet i gjenom seriene. Vi lærer masse om dem og deres veier.

 

 

Det finnes andre større raser, men det ville være veldig spoiler å nevne dem så jeg gjør det ikke.

 

Ok over til seriene.

 

Serier

 

Første serier har jeg snakket om, gikk i 3 år og under 80 episoder ble laget, veldig få så på serien når den gikk første gang, men i løpet av 70 tallet i repriser ble serien en kult serie.

Skuespilleren merket at folk ble gerne av serien, Nimoy som spillte spock følte at det ble for mye, og han skrev til og med en bok som heter I'm Not spock.

 

Serien het bare Star Trek, men siden det kom flere serier er den nå kjent som The original series eller TOS, Serien kan sees på som litt komisk i våre dager, dårlige effekter og omgivelser, noe tullete premisser i en del episoder osv. Men dette er jo snart 50 år siden.

 

Så kom the animated series

Den varte bare et år, og er det eneste av star trek jeg ikke har sett, så jeg kan ikke si noen om den egentlig, alt jeg vet er at det er en forsettelse på orginale serien og flere karakterer fra den serien er med her også.

 

Neste Serie er

Star Trek the Next Generation, AKA TNG. Satt ca. 100 år etter TOS. Dette er et helt annet dyr, den er mer seriøs, ikke at det ikke er komsike episoder i nye og ne, men den er mer virlig, mindre random, de prøver å holde teknologien mer standar, det er mindre "magi" inni bildet. For mange er dette høydepunket i Star Trek, serien varte i 7 sesonger, nesten 180 episoder, og med mye høyere seertall en noen annen ST serie. Serien er også mer bred, mens TOS andlet om Krik med Bones og Spock på slep, har du 7-8 karakterer som alle får mye skjerm tid og egene episoder der karaktern utvikler seg. Serien har samme premis som første, utforsking av galaksen, men man blir også involvert i intriger og politik, romulans pønsker på noe, cardasians gjør sitt osv.

Og disse Klingone gjør altid livet vansklig.

 

Igjen er skipet de er på USS enterprise, men dette er et nytt skip, det største og beste i star fleet, med over 1000 mennesker ombord, inkludert barn og dyr og hele familier, et luksus skip, lugarene til høyere offiserer er store og fine.

 

Hoved karakterne i serien er.

 

Jean-Luc Picard Kaptain, den ulitamte leder, bestemt, med autoritet, diplomat osv.

Han er en privat mann, som holder seg noe distansert fra mannskapet sitt.

 

William T. Riker Commander, første offiser på skipet, Hans job er å ta vare på skipet og kaptainen, han er mer vennskaplig ovenfor resten av manskapet og er på første navn basis med flere av dem. Selv om de er lavere rang enn han.

 

Data En adroid et enkelt individ, ikke en del av en rase, han ble funnet på en planet, og har jobbet seg opp til rang på Liuetenant commander, 3 i rang ombord på skipet etter Picard og Riker. Ektremt kraftig hjerne, fysisk langt sterkere en klingons og vulcans, han har ingen følelser, men ønsker det, han strever etter å bli mer menneskelig, et tema som dukker opp flere ganger i serien.

 

Beverly Crusher, Sjefs lege ombord, kjente kaptainen fra før serien begynnte, da han var venn men hennes døde mann. En av karakterne vi bli minst kjent med, men hun har noen episoder som er sentert rundt henne. Hun har Rangen Commander.

 

Deanna Troi en halvt menneske halv Betazoid. Hun er delvis telepatis og empatisk, en er skipets Psykolog og mental helsearbeider og rådgiver til Kapteinen og vel alle. Tidligere forhold med Riker.

 

Worf En klingon, faktisk den enste i star feet, han ble reddet av mennesker som barn og vokst opp på jorda, først er han junior lietenant, men ender opp som liuetantant commander når serien slutter. Vedlig mange episoder handler om han, hans tilpassing til mennesker, hans iteraksjon med andre klingons, hans sønn han får senere i serien. Hans karakter flyttes over til DS9 når TNG sluttet.

 

 

Geordi La Forge, begynner som helmsman men ender opp som Chief engeier, som sjef for alt det tekniske ombord, bestevenn med Date, han er blind, men takket være teknologi kan han se, han bruker et så kalt visor, som lar han se. Han går fra Lieutantant junior grade, to Lieutanant commander i løpet av serien. Han hjelper ofte Data med å utforske det å være menneske.

 

 

Wesley Crusher Sønnen til Beverly, egentlig en sivil ungutt som har et talnet for alt som er teknisk og komplisert, blir acting ensign, så kan han hjelpe med skipet, hans mål er star fleet academy så kan kan bli offiser.

 

Tasha Yar Chief security officer, sjefen for sikkerhet ombord og skip mot skip kamper. Agrisiv for en dame, tenker som en kriger, blir venn med Worf, da de begge har kriger instilling.

 

Muldaur Katherine Pulaski sjefs lege, i sesong 2 forsvinner Beverly crusher og henne tar over, hun er det bare i en sesong, før beverly kommer tilbake.

 

Jeg setter en stopper der for nå, det er 3 serier til å ta om og 11 filmer, men dette blir veldig langt, så jeg stopper nå for å se om noen i det hele tatt gidder å lese, før jeg kaster bort mere tid på å skrive 3000 år til.

Endret av Gunfreak
  • Liker 9
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Neste serier er Deep Space Nine AKA DS9

 

Serien starter når TNG er i sesong 6, altså 1993, Konseptet er at the cardasian empire har nettopp fjernt sin militære okulasjon av planeten Bajor, I 50 år hadde cardasinene tatt over denne planeten og jobbet Bajorians til døde, 50 millioner av dem døde pga. okupasjonen, men de hadde i alle disse årene slåss mot okkupasjon og har nå vunnet sin frihet, Men alt er ikke lett, planeten er ikke i stand til å ta vare på seg selv, det er også redde for at cardasians vil komme tilbake, så de ber om hjelp fra federation, som et led i denne hjelpen tar federation over det cardasian romstasjonen Terok Nor og omdøper den til Deep Space Nine.

 

Bajorans er et spirituelt folk, der prestene har mye makt, faktisk er paven(kai) en av de mektigste personene på planeten. Deres guder kalles Profets, de tar vare tydligvis vare på Bajorans.

 

Men ting blir mye mye mer komplisert da det blir oppdaget det første stabile ormhullet i galaksen, som leder til det så kalte Gamma quadrant, et sted det vanligvis ville ta 75 år å komme til med romskip, tar nå bare sekunder. Dette gjør at den ubetylige lille svake planeten bajor blir en av de viktigste handels og strategiske stedene i galaksen. Det viser seg også at dette omhullet ikke er naturlig, , men holdes i orden av noen romvesen som bor i en egen sfere av universet, det viser seg også at disse romvesene er de samme vesene bajorene kaller profeter. Altså gudene dems.

 

Mens TNG tar for seg det mest teknologiske vidunderet i federation og utforsking og sci fi gåter, tar DS9 for seg, krig, det er faktisk en ekstremt lang og dyp avhanding av hva krig er. Skiftene loyaliteter, allianser flytter seg, tap i krig, kamp ikke bare for egen overlevelse men overlevelsen av hele galaksen, taper man krigen vil hundrevis av miliarder av mennesker/romvesen dø.

Nesten alle aspekter av krig blir behandlet i serien.

 

Karakterer i DS9

Som i TNG er det mange karakterer som alle får sine episoder å utvikle seg på.

 

 

Benjamin Sisko først commander senere kaptein, mannen som ble valgt til å lede federation sin operasjon ved bajor, først vil han ikke, men senere blir han sterkt knyttet til Bajor. Han mistet sin kone 3 år tidligere. Mens Picard er en veldig autoritær mann, en mester diplomat osv. er Sisko mer feilbar, han har temperament. Han har sterke følelser.

 

Kira Nerys second in command, bajors represantant på DS9, hun har slåss mot cardasians siden hun var en tennåring og vil først ikke at federation skal være der, men får respect for federation etter som det går. Hun har rangen Major i bajoren militæret senere Colonel.

 

Odo sikkerhets sjef for DS9, han jobber også som sikkerhets sjef, mens caradsians ledet stajonen, men han har respekt av bajorans fordi han var ærlig og har høy moral. Han er en Changeling, og kan forandre form, alt fra dyr til ting. Såvitt han vet er han den eneste av sitt slag. Han er små sur nesten hele tiden.

 

Julian Bashir sjefs legen på DS9, en liuetentant, han er idealistisk og litt kjepp høy. Nest beste i sin klasse. Han er optemistisk, til det iriterende. Han blir bestevenne med Miles O’Brian.

 

Jadzia Dax Liuetenant så liuetentant commander, sjefs Science offiser. Hun er både en 27 år gammel dame, og en 350 år gammel skaping. Hun er en trill og visse trill, blir inplanted med en skaping, skapingen har ingen høyere alderdom, og levere gjennom mange generasjoner, når kroppen til hosten dør, blir skapingen eller symbioten operert inn i en ny kropp, på den måten lever minner og persjonligheter videre, Jadiza er damen, Dax er symbioten. Hun husker derfor ting som skjedde for mange hundre år siden.

 

Worf blir med i denne serien også fra sesong 4, han blir viktig når fedreation kommer i konflikt med Kligons.

 

Miles O'Brien, han hadden sånn små stor rolle i TNG, som transporter chief. I DS9 blir han chief of operation, han må med andre ord ta seg av romstasjonen og alle ting som går til helvete der. Han er en Chief og ikke offiser i star fleet. En såkalt NCO.

 

Jake Sisko sønnen til Benjamin, bare 12 år når serien starter, han er sivil og følger ikke hans fars forspor inn i star fleet.

 

Quark en ferengi, han er den små kriminelle bareieren på stasjonen, som alle ferengi er han ektremt grådig, ultra kapitalistisk, han er ofte en plage i siden til Odo, men det blir på en måte ufrivillgie venner.

 

Til motsetting med TNG som har få mindre store roller, har DS9 flere ektremt gode roller som ikke er stjerner i serien, faktisk er et par av disse suport rollene langt bedre enn de fleste hovedroller i serien. Her er de viktigste.

 

Garak, en cardasian, som blir igjen på DS9 når resten av hans folk forlater det, han er skredder på stasjonen, men han har flere “unike” kvaliteter som man får vite om senere I serien, han er en av de virklig store lyspunktene I serien, utrolig dypt og spennende rolle.

 

Martok En klingon general, først er han vedlig agresiv mot federation men blir senre en av worfs og Sisko’s store alllierte, igjen en utrolig bra rolle.

 

Gul Dukat, den store store stygge slemminga I serien, en cardasian, mannen som ledet okupasjonen av bajor, og han vil ha jobben sin tilbake, han er rotten, men samtidig ikke 100% endimisjonel.

 

Rom, en tilsynelantene idiot og bror til Quark, men han er ikke helt idiot, han er ektemt god med alt teknisk og holder baren til quark i orden.

 

Nog, Sønnen til Rom og nevøen til Quark, en ung ferengi, som i løpet av serien ikke tar den vanlige ferengi karieren, han blir bestevenn med Jake sisko.

 

Nå er det på tide med to nye teknologier.

Først Transporters, dette ble laget i den orginale serien fordi det var dyrt å vise shuttels som reiste opp og ned på planter hele tiden. En transporter, løser materie til energi sender energi en til et annet skip eller planet og så gjør energien om til materie igjen, rekke vidden på en trasporter er flere tusen kilometer.

 

Holodeck/holosuite

Denne bruker lignende teknologi som transporter, men gjør photoner om til materie i et rom, dette gjør at hele denne rommet kan skape ilusjonen av nesten hva det skal være, en skog med trær, en stor by, karakter fra litratur, alt kan skapes mildertidig inne i disse rommene. En hel industri er bygget rundt dette å skrive holosuite programer, big buissness. Det finnes barne og pedogogikk programer, eventyr, du kan gjennskape bøker, som dektektiv romaner eller sherlock holmes gåter. Det finnes også mer ”voksene” programer som handler om mer intime ting. Romene skaper også ilusjonen av størrelse, selv om rommet bare er 70kvm, kan rommet gjøre at du tror du går gjennom hele 1800talls london. Mens som med all teknologi kan ting gå feil og vel ting går feil.

 

Det er det for nå

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ok, Neste serie

 

Star Trek Voyager AKA ST:Voy eller bare voy.

Mens DS9 og TNG bare overlappet i 2 år, ble Voy og DS9 sent samtiid i 4 år. Fra 1995 til 1999 ble begge serien vist. Så ble Voyager Sent alene 2 år til etter DS9 ble avsluttet.

Gjennom hele sin vising, sleit Voy med seertall, og var ofte sett på som lille boren eller lille søsteren til den større mer epic DS9. Men serien overleve alle 7 år akurrat som TNG og DS9.

 

Premisset i Voy er at Et federation romskip kalt Voyager under ledelse av Kaptein Kathryn Janeway, skal jakte ned et skip som styres av Maquis, de er en terrorist gruppe av borgere fra federation, som ikke er fornøyd med å leve under kontrol av Cardasians. For å beholde fred med cardasians, må federation stoppe dem. Det er dette Voyager skal gjøre når serien starter, Voyager kjører gjennom et spesielt sted i galaksen og pluttselig blir kastet gjennom rommet av en ”bølge, og pluttselig befinner Voyager seg 75 000 lysår og 75 år fra federation område, I delta quadranten, ingen mennesker eller federation romskip har vært der før, de er en helt fremmed del av galaksen.

 

De finner også Maquis de jaktet på, men begge skipene er skadet fra denne bølgen, og halve mannskapet på voyager er døde. Begge mannskapene bestemmer seg for å bli et mannskap om bord på Voyager. Styrt som et starfeet romskip.

De begynner den lange veien hjem. Og møter mange fiender og problemer andre romskip ikke møter.

 

Serien er en mix av TNG og TOS, du har samme oppdagelses lysten man får i disse serien, romskipet er lite og teknoglogisk vedlig bra, bare 285 mannskap, raskeste skipet i flåten, og bruker organiske deler i skipet som gjør at komandoer går raskere. Serien har både sine forskjempere og hatere, selv syns jeg serien var vedlig dårlig i starten, men nå som jeg har sett hele serien 3-4 ganger, har jeg begynt å virklig like den. Den har sin egen sjarm. Det er også noe feminist prinsip bak dette, Mange kvinner i serien, kapteinen er en kvinne. Det er også mange som virklig ikke liker Janeway karakteren, og folk nekter faktisk å se serien pga. den karakteren. Seriens store feil i min bok er mangel på virklig gode karakterer. TOS hadde Spock og Kirk, hadde Scottie og Bones. TNG hadde Picard og Data, Hadde riker og La Forge. DS9 hadde Gareek, Martok, Odo, Basheire.

 

Voy hadde i min bok bare en virklig virklig god karakter. Men jeg skal prøve å holde guiden så fri fra mine persjonlige meninger som mulig, så jeg skal bare gi info og la dere selv se og besteme hva dere liker med serien.

 

Her er karakterene.

 

Kathryn Janeway Kaptein, liker ikke å bli kalt sir eller mam, men Captain, Hun gjør mange vansklige valg det er hun som gir orderen som strander skipet 75 år fra jorda, men hun gjør det for å redde en forsvarsløs rase.

 

Chakotay Lederen for Maquis, som blir voyagers commander, og andre i commando. Han er nord amerikansk indianer og har div indianer trekk ved seg, han er spirit guide osv. En god leder, og den største støtten for janeway

 

Tuvok en vulcan, og cheif of security om bord, han var undercover på Maquis skipet når de ble dratt til delta quadrant. Som alle vulcans har han ingen følesler. Er svakt telepatisk. En no bullshit kinda guy.

 

Tom Paris, sønnen av Admeral Paris, han var maquis, før han ble kasta ut, og aristert av federation, Janeway finner han i en rehabilitation stasjon, og gir han mulighet til å bruke sin kunnskap om Maquis og området til å fange maquis skipet. Når voyager blir strandet i delta quadrant, blir han helmsmann om bord, da han er en begavet pilot. Han bruker dette som hans andre sjangse til å vise at han faktisk kan bli en god mann. Han er litt ung til sins og liker å leke seg på holodecket.

 

B'Elanna Torres ble sparket ut av Star fleet acadamy pga. hennes problem med sinne, og agrisjon, halvt menneske halvt kligon, han føler seg fanget mellom de to rasene, hun var en del av Maquis når de ble fanget i delta quadrant. Men på Voyager blir hun Chief engineer.

 

Harry Kim, en ung veldig ung Engisn, på sitt første oppdrag, naiv ung mann, som blir bestevenn med Paris, han er operations officer og gjør mye på skipet.

 

The Doctor Her kommer den ene virklig fantastiske karakteren, som allerde beskrevet kan man med holodecks lage mennesker av lys eller programerte aI enheter av lys. De har ikke følelser og vet ikke at de er hologramer, vel siden Voyager er så nye og fancy, har den en emergancy medical hologram, i sickbay er det installert hologram sensorer som gjør at innen for sickbay kan en holografisk doktor. Han skal bare brukes når nøden er størst, men den egentlige legen om bord ble drept når skipet ble sent av gårde til delta quadant. Så Nå må denne holo doktoren bli almenlege, og være på nesten hele døgnet. Først blir han bare sett på som et verktøy, men det kommer fort frem at han er mer en et vanlig hologram, etter hvert blir han en del av mannskapet, med venner, men han er fanget i sickbay kan ikke gå ut derfra, bortsett fra at han kan overføres til holodecket. Alle andre steder på skipet kan han ikke være.

 

Neelix et romvesen de plukker opp når de kommer til detla quadrant, han er først en guide for skipet i disse helt fremede områder, før han blir senere moral officer og skipets kokk.

 

Kes en ocompa en rase fra delta qudrant som bare lever 9 år, men de kan utviklge ektremt kraftige mentale krefter, Tovok hjelper henne med dette, hun er også kjæresten til Neelix.

Det er en karakter til men det ville være for stor spoiler å nevne denne karakteren.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Star Trek Entperprise

Mens TNG, DS9 og Voy alle er satt til samme tid, der karakterer dukker opp i de forskjellige seriene, karakterer fra TNG dukker opp i DS9 og Voy og karakterer fra DS9 dukker opp i Voy, og Voy karakter dukker opp i TNG filmer osv. Alle disse seriene er satt ca. 100 år etter TOS, men Enterprise er satt 100 år FØR TOS.

I en tid der the federation ikke finnes. Mennesker er relativt nykommere i det galaktiske

samspill.

 

Deres eneste allierte er Vulcans, som ser på mennesker som voldige, irreasjonnelle og alt for ”unge” til å dra ut i galaksen. Serien starter med at det første Warp 5 skipet mennesker har laget skal sendes ut på det aller første oppdagelsesoppdraget for jorda, Star Fleet finnes, men er 100% menneskelig, og ikke en militær enhet, bare for oppdagelse. Når skipet drar fra jorda har det bare noen primitive torpedoer ingen phasers på skipet, men det har hånd holdte ”phase pistols” Når serien starter har noen Kligons blitt drept og skadet på jorda, og første oppdrag er å få den halvdøde klingonen til hjem planeten hans. Det kommer fort frem at ”krefter fra fremditiden” prøver å forandre fortiden til sin fordel, denne archen, ble lagt til fordi folka som skulle gi ut serien, syns ikke 2100 var langt nok frem i fremdtiden, så man måtte ha med mer sci fi ting som tidsreiser.

 

Serien varte bare 4 sesonger, fordi den mildt sagt hadde ELENDIGE seertall, og serien står i stil, den er dårlig, jeg skal prøve å ikke ta for mye av min menig med, men serien er uten tvil dårlig, det er nesten alle fans av Star Trek enige om, episodene er kjedelige, serien ødelegger kontuniteten til TOS og de andre seriene. Karaktrene er kjedelige, og serien er i noen tilfeller små pornografisk.

 

Etter to sesonger, ble skaperne noen redde, og prøvde å shake things up, sesong 3 er EN lang arc, og fra sesong 4, er sesongen delt inn i arc’s på 2-4 episoder. Men det reddet ikke serien.

 

Ikke bare døde serien i 2005 etter bare 4 år, men star trek som serie franchise døde også, etter 18 år med kontunielig star trek fra 87 til 2005, forsvant star trek serier fra tv. Og det ser ikke ut som det kommer noe ny serie.

 

Karakterne i ST ENT er

 

Jonathan Archer captain, vulcans liker han ikke da han er veldig emosjonell, noe de ikke liker. Folk er vel enige om at han er den dårligste kapteinen i Star Trek, han er rett og slett ikke likandes, det er vel bare Janeway som har like mange Haters mot seg.

 

T'Pol en kvinnelig vulcan, som ble med Enterprise på første oppdrag og skulel bare være med den ene gangen, men forsetter å henge med videre I serien, selv om hun syns mennesker lukter vondt. Hun brukes til å utforske vulcan sivilisasjonen som er veldig annerledes enn det vi har sett tidlige. Og disse forskjellene blir forklart senere i serien.

 

Charles "Trip" Tucker III Chief engineer, holder på å ta vare på den nye fine warp 5 motoren. Han er noe naiv for hva man finner det ute i universet.

 

Malcolm Reed Tactical officer, han styrer våpene ombord og leder missions som krever litt omph. Han sliter noe sosialt, holder seg for seg selv, og er en liten gåte for de andre, han blir venn med Tripp da.

 

Hoshi Sato Med en medfødt gave til å forstå språk selv språk fra andre raser ute I verdens rommet. Er hun comunication officer.

 

Travis Mayweather helmsman, han styrer skipet, han vokste opp på warp 2 konterner skip, disse skipene brukte alt fra 6 måneder til 2 år, på en enkelt levering. Så han vokste opp på disse skipene som ble drevet av familier.

 

Dr. Phlox en Denobulan, som var på jorda med et uvekslings program, han blir legen ombord, han bruker masse rare dyr I behandlinga av mannskapet. Denobulan har et noe uortodox familie liv, det hver mann har 3 koner og hver kone har 3 menn. Noe som gjør familiene ektremt store.

 

Ok, dette er et film forum, så her kommer filmene.

 

De første 6 Filmene tar for seg mannskapet fra TOS, mens serien er ganske simpel, billig og veldig basert på de 3 hovedrollene, får i hvertfall et par av de andre skuespillerne fra serien mer screen time.

 

De 6 filmene med TOS mannskapet ble gitt ut mellom 1979 og 1991 Det betyr at to av TOS filmene ble vist mens TNG gikk på tv.

Filmer 7- 10 Var med TNG mannskapet og ble filmet mellom 94 og 2003.

Og film II er en reboot av hele star trek universet. Satt til TOS tiden, med TOS karakterer, men med for det meste nye skuespillere i rollene. Film 12 vil også være fra dette universet.

 

Ok, enkelt filmene.

 

 

Star Trek The motion picture

 

Laget i 1979, Kirk er Admiral, og inspiserer den nye Enterprise, mens han gjør det, viser det seg at en ENORM sky av energi med et romskip i mitten er på vei til jorda, skyen har allerde utslettet flere baser og skip. Enterprise må stoppe den før den når jorda.

Filmen er nesten en kopi av 2001 i at den er nestne ren kunst film, halve filmen består av bilder av romskip mens de vises i all sin prakt med masse musikk i høytalerne. Hadde filmen hver klippet som en moderne film, ville den var ca. 45 minutter. Filen har sin sjarm, men trekkies er divided når det kommer til hvor god den er.

 

Star TrekThe Wrath of Khan.

 

Det er her serien kommer I godmood, uniformene for første gang I TOS universet ser ut som uniformer, faktisk var disse uniformene så populære at TNG I black flashes viser at kadeter brukte de same uniformene, gode 80 år etter TOS filmene. Filmen er egentlig en oppfølger til en enkelt episode i TOS serien, en man som heter Kahn, blir strandet på en planet, planten var levende og god, men mellom serien og filmen, har planeten blitt en øde mars lignende planet, Khan og de 40 av hans folk som overlever kommer seg unna planten, med å ta over et romskip, Khan er drevet av hevn, til det ektreme han må drepe Krik selv om det mener døden for han og alle hans folk. Filmen er regnet som den beste av alle star trek filmer.

 

Star Trek The Search for spock

 

Her kommer spoilers fra Wrath of Khan så ikke les denne om du er veldig spent på hvordan filmen over slutter.

 

 

 

Spock dør i forige film, men før han døde overførte han deler av sitt sin, til Bones, noe som gjør at Bones begynner å bli gal, men kroppen til spock er på en planet som har visse effekter, så kroppen hans kommer til live som et barn og han sammen med planeten eldes vedig fort.

 

Det som gjorde planet så spesiell, er en dings som heter Genisis, den kan forvandle døde måner og planter til frukbare øke systemer på dager, men viss denne dingsen blir brukt mot en planet med liv allerde der, vil den utslette at det gammle livet til fordel for det nye, altså kan dette brukes til et våpen som utsletter alt liv på en planet. Dette er kraftige saker, og kligonene er ute etter den.

 

 

 

 

Star Trek IV: The Voyage Home

 

 

Dette er en veldig rar film I star trek, den er en lett 80talls komedie, mye mer komisk og slappstick enn de andre filmene og seriene.

 

Star Trek crewet er i vulcan, med en klingon bird of pray, et enkelt og gammelt romskip, når en enorm ”greie” kommer til jorda og sender signaler mot jorda, men disse singnalene er så sterke at jorda holdes på å rive seg selv i stykker, havene får voldsomme stormer, alle strøm går ut. Liv på jorda vil ikke holde ut lenge, Spock finner ut at singalene greia sender ut er egentlig hval sang, knøl hval for å være nøyaktig, problemet er at i fremtiden er knølhvalen utryddet og kan ikke svare denne dingsen, Så Star Trek folka drar bakover i tiden til 1980tallet for å finne et par knøl hvaler.

 

Beskrivelsen sier vel sitt, selv om filmen er veldig annerledes og rar, er den en fan favorite, mange digger den.

 

Star Trek V: The Final Frontier.

 

 

Dette er det mange mener er den dårligste filmen blant de 6 første, den har ingen skikkelig rettning. Det er faktisk litt vansklig å gi en kort oppsumering. Men Kort sagt, er filmen jakten på gud. Mer er vansklig å si.

 

Star Trek VI: The Undiscovered Country

 

En måne I klingon område eksploderer, og hele klingon riket kan falle, de prøver å slå fred med Federation, men I deres forsøk blir lederen av klingonene assassinert, og Krik og Bones blir funnet skyldige I drapene. De blir sent til en is måne der de skal gjøre hardt arbeid for resten av livet.

Resten av Crewet prøver å redde dem. Denne filmen er også høyt aktet i serien av filmer. Det morsome er at denne faktisk fikk 18års alders grense i norge da den ble sluppet i 1991.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Når TNG sluttet i 1994 ble det laget en film kort etter serien slutta, faktisk ble deler av filmen filmet mens serien var i produksjon.

 

Star Trek Genrations

 

Filmen begynner med en flash back til landsettingen av En ny Enterpise, nesten 100 år før TNG begynner, på skipet er de gammle TOS karakterne, men det skjer noe feil og Enterpise må reise ut for å redde flere ferger som er fanget i et ”energi bånd” Enterprise redder et av fergene, men får store skader og når alt er over har Kirk forsvunnet, han var i en del av skipet som bare forsvant i hendelsene.

 

100 år senere er vi på holodecket, der de feirer av Worf blir Liuetenant commander, Mens de er holodecket dytter dytter Data Beverly over kanten på skipet som er skapt på holodecket, og beverly faller i vannet. Dette var et av Data’s mange forsøk på humor, noe han ikke skjønner seg på. Pga. hans mangel på følelse. Dette gjør at han tar valget og innplanter seg med en ”emotion chip”

 

Samtidig er et par sure klingon søstere på hevn tokt mot Enterprise og en mann drevet av galskap ødlegger sterner.

 

Star Trek First Contact

 

Denne er vansklig å si noe om uten å spoiler TNG serien, men kort sagt må Enterprise reise tilbake i tid til da Mennesker og Vulcans møtes for første gang i 2063 For å redde fremtiden.

Filmen er det nærmeste vi har kommet action film i star trek noen gan, den har masse action, fantastiske effekter og lyd, og er bare veldig god film, er vel bare Wrath of Khan som folk setter høyere. I denne filmen drives Picard av hevn nesten som Khan gjorde. Beste filmen fra TNG folka.

 

Star Trek: Insurrection

 

Dette er en film jeg syns personlig er undervurdert, folk sier den minner bare om en episode av TNG og det er det jeg liker med en, back to basics.

 

Filmen starter med en idyllisk landsby der pluttselig alt helvete bryter løs, usynlige mennesker løper rundt og skaper uorden. Det viser seg at en av disse er Data, han skyter phaseren på et fjell som viser at det er star fleet har overvåket denne landsbyen i hemmlighet, Data har star fleet folka til fange, og Enterprise blir kalt inn for å løse sitvasjonen. I denne prossessen finner Enterprise lag på lag med hemmligheter og onde hensikter. Spørsmålet i filmen er livet til 300 mennesker værdt livet til 200 milliarder.

 

Star Trek Nemesis

 

Urovekkende rykter kommmer fra Romules, og enterprise blir faktisk invitert av romulans til romules.

Der møter Picard og Crewet hva som ser ut til å være et menneske, ikke bare det men et menneske som nå har kontroll over hele romulan empire, Han har også kontroll over et ekstremt kraftig skip, en skip med et ulovlig våpen som kan utslette alt liv på en planet.

 

Filmen er sett på som dårlig, den er en dårlig kopi av Wrath og Khan, Stuart Baird har fått noe av skylden for dette, han er ikke en star trek mann, og mange mener at han ikke greide å lage en ekte star trek film.

Sammen med dårlige seer tall for Star Trek enterpise, og dårlgie salgs tall for denne filmen, var med på å nesten drepe star trek som franchise.

 

Star Trek 2009

 

Ja hva skal man egentlig kalle denne filmen, en reboot? Prequil? Reamagenig?

Filmen tar for seg Kirk og co før de får kontrol over enterprise, men ting er ikke så lett, en mysterisk karakter fra fremtiden er ute etter å gjøre livet surt for vel alle. Pga. denne tidsreisren, blir hele star trek universet forandret, og dette gir skaperne en undskylding til å gjøre alt på nytt men med nye skuespillere og nye story lines, Filmen ble vedlig godt mottatt, og det blir flere filmer basert på denne.

 

Selv var jeg ikke overbevist, for mye action for lite trek, liker heller ikke de nye skuespillerne, ei heller en film som ikke er basert på en serie, de andre filmene hadde serier på 80 til 180 episoder som back story. Denne skal skape et helt nytt univers bare på 2 timer lange filmer. Det blir for grunt for min smak, men dette er bare mine rants, og jeg er en av de få som føler det slik.

 

Uansett dette var slutten på guiden, hadde likt om jeg fikk noen komentarer.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Veldig bra guide! J

 

eg er stor fan av Star Trek TNG. Har vel sett alle episodene. Det er selvfølgelig noen kjipe episoder, men det er i det hele tatt veldig mye bra. Liker når handlingen får en til å tenke og undre seg.

 

Favoritten er nok The Inner Light, der Picard opplever et helt liv på den utdødde planeten Kataan. Tiden har bare gått i 20 minutter på SS Enterprice, mens Picard opplever det som et helt liv. Virkelig en eksepsjonell og ikke minst vakker episode. Episodene med Q blir heller ikke feil. Avslutningsepisoden All Good Things må nevnes.

 

Tenkte jeg skulle prøve å sjekke ut DS9, men er jo litt skeptisk da jeg vet den er uten JL Picard, Riker, Data og resten av mannskapet. Har du noen episoder å anbefale?

Lenke til kommentar

Veldig bra guide! J

 

eg er stor fan av Star Trek TNG. Har vel sett alle episodene. Det er selvfølgelig noen kjipe episoder, men det er i det hele tatt veldig mye bra. Liker når handlingen får en til å tenke og undre seg.

 

Favoritten er nok The Inner Light, der Picard opplever et helt liv på den utdødde planeten Kataan. Tiden har bare gått i 20 minutter på SS Enterprice, mens Picard opplever det som et helt liv. Virkelig en eksepsjonell og ikke minst vakker episode. Episodene med Q blir heller ikke feil. Avslutningsepisoden All Good Things må nevnes.

 

Tenkte jeg skulle prøve å sjekke ut DS9, men er jo litt skeptisk da jeg vet den er uten JL Picard, Riker, Data og resten av mannskapet. Har du noen episoder å anbefale?

 

 

Vel DS9 er anderledes enn TNG, I TNG har du 178 episoder, for å se siste epsiode må du se første episode, ellers kan du velge og vrake, det er ikke noe serie sammenheng, du kan random velge episode 13 i sesong 5 og du trenger egentlig ikke å ha sett noe annet en første episode før å skjønne det. Så klart serien er best når du ser alle episodene i rekkefølge men det er ikke noe must.

 

Mens DS9 er en sammen hengede serie, du må først og fremst ha sett første episode, så må du ha sett andre og treide osv. Viss du ser feks. første episode så ser du episode 1 i sesong 6, vill du bli helt forvirret, da det har skjedd enorme forandringer og serien er helt anderledes enn de første. Ja jeg kan garantere at du kommer til å savne picard i DS9, Sisko er en langt svakere karakter, men serien har så mange andre gode karakterer og fordi serien er sammenhengende får du føleslen at du ser en dokumentar om en krig i år 2380, er en veldig egen følelse den serien gir, jeg liker TNG bedre men DS9 er helt klart en VEDLIG god serie, serien får også veldig gode effekter i de 3 siste sesongene.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
  • 2 år senere...

Jeg har det meste av star trek .

Når jeg leser gjennom denne guiden så er de mye jeg savner

Derfor lure jeg litt på hva hensikten med guiden er.

 

På den en siden så virker den ikke helt komplett for en som har sett nesten alt av star trek .

på den andre siden så blir den for overfladisk for dem som bare ønsker lære seg star trek

 

det 12 filmer og 6 serier ( 3 på 7 sesonger og en på 4 samt original serien og en animert serie som jeg ikke har )

Hver sesong er på ca 20 timer så det er mye å ta for seg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...