Gå til innhold

Tøying, øvelser og tidsbruk.


Anbefalte innlegg

Hei lekfolk :)

 

Har i det siste innsett hvor stiv glute/hamstrings og hofta generelt er hos meg. Jeg må bruke skikkelig med tid på å varme opp før øvelser der hofta er involvert, men treninga (med unntak av markløften) går bra. For å illustrere hvor stiv jeg faktisk er; jeg klarer ikke med låste knær bøye meg ned for å ta tak i stanga (20kgs skiver). Etter skikkelig oppvarming klarer jeg dette, men ikke komfortabelt.

 

Jeg tenker legge en økt med tøying til hviledager, tenker bruke 30-45 minutter tilsammen på denne. Da hovedsakelig med fokus på å bli tøyelig i hofta, men også skuldrene kommer til å få noe forebyggende tøying med dislocates (som jeg vanligvis gjør før trening).

 

Squat RX har gitt meg mange øvelser jeg har prøvd meg på, noen bedre enn andre finner jeg ut. Det jeg er ute etter er erfaringer fra andre som muligens har hatt samme problem - you name it, finner du det relevant til tråden - legg ut :thumbup:

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spurte kjæresten som er fysioterapeut/personlig trener (har jobbet masse med rehabilitering) og han sa du bør gjøre tøyingen en del av dagene dine, både treningsdager og hviledager. Det kan også ta en del tid før du merker forbedring (om du gjør det riktig). Han var enig i at 30-40 minutter med utviklingstøying på hviledager høres ca riktig ut.

Lenke til kommentar

Takker Julie ;) Blir vel litt mindre øktene på treningsdager, men kommer til å ha med noen "hengende vrikke på hofta" øvelser på disse dagene. Fremgangen kommer vel etterhvert, søstra mi brukte 6 måneder på å gå ned i spagaten - klarer jeg å opparbeide meg en "bedre enn normal" tøyelighet i en slik tidsramme, er jeg fornøyd :)

 

Yogaartikkel fra T-Nation, en av de bedre artiklene - det fins mye rart der. Tror jeg begynner med disse øvelsene, og så legger til litt fra squatRX etterhvert.

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Tøying av legger, squat to stand, tøying av glutes og hoftependling har hjulpet mye på det du beskriver for min del :) Nå klarer jeg fint å nå ned til tærne med strake ben. Jeg bruker aldri så mye tid på det, bare 10 min før jeg trener, men det avhenger jo helt av hvor stiv man er i utgangspunktet :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...