Gå til innhold

Vekt og langdistanseløping


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva mener du med forholdsvis raskt ? Selv er jeg ganske fornøyd med å ligge på rundt 10 km i timen foreløpig på halv-maraton.

 

Nei, jeg mener vel med forholdsvis raskt at jeg kan løpe 5 km på rundt 20 minutter.

 

Som tenåring løp jeg omtrent på det, men da veide jeg jo bare 70 kilo. Har alltid vært et kraftig muskelberg. Kanskje ikke langdistanseløping er noe for meg?

Lenke til kommentar

Jeg ser ingen grunn til at det skulle være det. Jeg jogger halvmaraton og veier nå 85 kg på 183 kropp. Alltid vært stor og tung. Jeg jogger da saktere enn deg og så lenge det er store nok løp er ikke det plagsomt å holde 10 kmt heller, ettersom det er mange som løper saktere. I små løp føler man seg litt mer på etterskudd.

 

Men målet er å komme opp i circa det du snakker om, rundt 15 km/t. Jeg tror jeg aldri kommer over det. Til det har jeg ikke genetikken eller innsatsviljen med meg.

Lenke til kommentar

I følge ekspeditøren på XXL blir belastningen på leddene det dobbelte/tredobbelte av vekten din for hvert steg du tar når du løper/jogger, pga man liksom "tramper" foten i bakken. Dette stemmer sikkert.

 

Og det trengs ikke en XXL-ekspeditør for å konkludere med at belastningen (og risikoen som følger) er større proporsjonalt med vekten. Selv veier jeg rundt 80kg.

 

Tror det går fint å løpe i alle vektklasser egentlig, men det blir desto viktigere å ha riktig skotøy, og unngå asfalt/nedoverbakke/flatmark. Det beste er å løpe i oppoverbakke og i terreng. "Gateløp", noe jeg antar foregår stort sett på flatmark og på asfalt, er ikke å anbefale for noen, spesielt ikke om man har noen kg i bagasjen.

 

15km/t er sinnsykt raskt, btw. Minstekrav for befalsskole er 3000-meter på 14 min, noe som tilsvarer en gjennomsnittsfart på 12,85km/5. Dette synes jeg er ganske raskt, spesielt om man snakker om å holde ut i 14 min. Et maraton holder vel på enda lenger enn dette, mye lenger.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...