Gå til innhold

Kamerabag med plass til litt diverse


Anbefalte innlegg

Retrospective-baggene har kanskje plass til mer, men rent utseendemessig så er det ingenting som slår Ona-baggen. Har nå brukt den i en to-ukers tid og jeg elsker den. Ikke ser den ut som en fotobag og den har god plass. Jeg har et 7D med Tamron 17-50 F2.8 påmontert og dette er helt fint. Får også plass til 100mm F2.8L samt en 70-200mm F2.8 om jeg ønsker det.

 

Det største salgsargumentet for min del var at den ikke hadde fotobag-utseendet. Det har jeg også notert meg når folk ser meg med baggen. Ingen har ennå tippet at dette er en fotobag.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det største minuset med F2 for meg er måten lokket er festet. Det er egentlig umulig å åpne hempene/krokene med en hånd.

tips; finn en avbitertang og klipp av litt av den bøyelige delen slik at den kan bøyes begge veier..

 

4674251971_f69a935240.jpg

 

Når jeg las tipset om å klippe av deler av kroken så vart jeg litt skeptisk, men når jeg ser bildet i spoileren så ser jeg at ideen ikke er så dum likevel. Den vil kanskje åpne seg litt lett under transportetapper, men det kan ordnes med en ekstra karabinkrok (eller noe liknende) for den bruk.

 

Når det er sagt så vil jeg ikke legge Ona-baggen på is foreløpig, jeg er egentlig litt patetisk siden jeg lider av syndromet "fotobag-holiker" og liker å prøve nye typer/merker. jeg er nok inne i fasen der jeg liker bager som er "pornofine" (takk til psilocybe for det uttrykket). Min mani har over tid dessverre ført til at jeg har litt for mange fotobagger liggende. Noen få har heldigvis blitt arvet nedover i systemet, men jeg bør nok prøve å kvitte meg med flere.

 

Noe få ord om hva jeg har eller har hatt over tid i spoileren under..

 

 

Til bruk ute i naturen har jeg bakcpack og slingback (Lowepro) og her går jeg ikke så mye for utseende. Men til bruk i "urbane" strøk, på reiser og i tilstelninger så liker jeg bagger som ikke skriker fotobag. Jeg har (og har hatt) flere Crumpler i forskjellige størrelser. Crumpler er bagger som ser brukbare ut og dei små fungerte relativt bra ute i feltet og. Men med mer utstyr så var behovet for større bagger der, og litt større Crumpler fungerer dårlig for meg ute i feltet, men er utmerkede bagger til å bruke på transportetapper (f.eks. med fly). Jeg har en National Geographic, som burde være bra, men det er en bag jeg ikke har blitt fortrolig med. Den er stor, men den er etter min mening så godt polstret at jeg egentlig ikke får så mye utstyr ned i den. (så har jeg selvsagt også den lille "ripoff'en" som det er en egen tråd om her på forumet).

Så til min Domke F2, dette er egentlig en nesten perfekt bag for meg og blir nok en "keeper", men........

 

Så vil jeg også nevne den aller verste bagen jeg har kjøpt. Min første bag til speilrefleks var en Lowepro snutebag, og denne klumpen gir meg forsatt "frysninger" når jeg tenker på den.

 

Lenke til kommentar

Når jeg las tipset om å klippe av deler av kroken så vart jeg litt skeptisk, men når jeg ser bildet i spoileren så ser jeg at ideen ikke er så dum likevel. Den vil kanskje åpne seg litt lett under transportetapper, men det kan ordnes med en ekstra karabinkrok (eller noe liknende) for den bruk.

jeg tror du kan være trygg på at den ikke vil åpne seg for lett, min har aldri gjort det -jeg kan trygt holde bagen etter lokket og hempene. du må selvsagt bare ikke klippe av for mye så ringen ikke smetter ut i mellomrommet ;) merk også at det er to små "tapper" som holder den bevegelige delen på plass. jeg måtte bøye opp disse for å få svingt ut den bevegelige saken slik at jeg fikk rom nok til å arbeide (vanskelig å få en avbitertang inn i selve hempa). når du er ferdig klemmer du disse to tappene sammen igjen og da kan du styre selv hvor mye de skal spenne imot/hvor langt ut du vil la den bevegelige delen få bevege seg..

Endret av Joaaso
Lenke til kommentar

Hiver inn litt flere bilder, jeg.

 

1. 70-200mm f2.8 IS L, 7D med grep og 28mm f2.8, 17-35mm f2.8 L og 580exII.

2. Frontlommen, 4x CF-kort-holder og et par 4xAA batteriholdere.

3. På langs.

4. Lukket.

 

post-5643-0-10380800-1312565896_thumb.jpgpost-5643-0-43738400-1312565894_thumb.jpgpost-5643-0-03997300-1312565893_thumb.jpgpost-5643-0-69340800-1312565891_thumb.jpg

 

Den så riktig så lekker ut!

Har du brukt den fullastet med laptop i tillegg?

Er det god polstring rundt rommet for laptop?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...