Gå til innhold

Hvordan avtjene fgtj?


boxxx

Anbefalte innlegg

Jeg er ferdig med vgs i 2012 og skal inn i forsvaret etter det.

Etter forsvaret har jeg tenkt på å gå fengselsskolen eller kanskje søke phs. evt studere idrett ett år i mellom.

Hvilken førstegangstjeneste burde jeg velge om dette er planene mine senere?

Jeg synes det er så fryktelig mange muligheter og det er veldig vanskelig å velge. Jeg har tenkt mp eller hundefører. Hva om jeg ikke får connection med hunden? Jeg er rådvill. Vet jeg kan få hjelp til å bestemme meg på sesjon, men er mye bedre å ha tenkt det ut på forhånd.

Jeg liker mennesker, jeg liker utfordringer og jeg liker å trene.

Kunne kanskje tenkt meg flere år i forsvaret også..

 

girly

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uansett hva du ønsker å gjøre etter verneplikten anbefaler jeg at du velger en aktiv tjeneste innen et felt du synes er interessant. Dette vil utfordre deg personlig og faglig, og vil gi deg mange gode minner og erfaringer til senere. Det å være i et garnisonskompani eller sitte i vakta blir fort kjedelig.

 

Du nevner hundefører. Det begynner å bli noen år siden jeg var inne, men da var det vanskelig å få den tjenesten. Skader ikke å prøve. Regner med at du får god opplæring dersom du blir tatt inn til slik tjeneste så du trenger ikke være redd for å gjøre feil med hunden.

 

Du nevner videre muligheten for fengselsskolen eller flere år i forsvaret. Da vil jeg rett og slett anbefale at du tar befalskurs (1 årig), eller befalsskole. Dersom du er veldig usikker tar du befalskurset og kan avslutte etter ett år. Dersom du er litt sikker kan du ta befalsskole med ett år på skole, og ett år praksis. Sistnevnte gir deg muligens bedre utgangspunkt for videre engasjement på grunn av mer erfaring. Uansett valg vil du få god lederutdanning og ledererfaring, som du vil kunne dra nytte av senere. Les mer om befalsutdannelse her.

 

Alternativt kan MP være et aktuelt valg på grunn av tjenestens art i forhold til eventuell fengselsskole.

Lenke til kommentar

skal fortelle deg en ting før vi snakker om muligheter, ja det er muligheter om du er en av de første på sesjon, for her er det virkelig "første mann til mølla-prinsippet" som gjelder.

 

Var på sesjon i dag og hadde i utgangspunktet bare HMKG i oktober og luftforsvaret i juli og januar å velge mellom, da det på et mirakuløst vis dukka opp en plass i Sjøforsvaret i juli mens jeg satt på intervjuet med sesjonsoffiseren.

MP er fullt med en gang omtrent, samme gjelder Panser, 2. Bataljon, GSV og de mest populære avdelingene.

 

De aller fleste opplever en ganske stor skuffelse på sesjon, fikk helt hetta i dag da det første som møtte meg var en plakat med avdelingene og ordene IKKE TILGJENGELIG lyste på omtrent alt jeg kunne tenke meg.

 

Og "Dagens anbefaling" var HMKG i oktober :p

Endret av Pleya
Lenke til kommentar

hei der jeg er HF i luft atm, det å få kontakt med hundene er ikke noe problem selvfølgelig er det noen hunder som er mer lydige og motiverte for å gjøre ting 100% riktig med engang, men det er individuelle forskjeller. Du kan forsåvidt si at hundene er horer (glad i dem for det da) de selger seg rett og slett for en slik og ingenting jeg kan f.eks gå til en av hundene i kennelen som jeg ikke har noe forhold til vise ham leken vi bruker som belønning og få ham til å gå lydighet med meg. Selvsagt litt individuelle forskjeller på hundene, men i bunn og grunn den minste bekymringen du burde ha, befalene på alle steder der det finnes hund er ekstremt flinke, en av offiserene i troppen min er blitt kåret til skandinavias beste hundetrener noen år på rad og drevet med det i oppimot 23 år.

 

Som hundefører er det først og fremst løping du må være god på sånn fysisk. Men intervju og din motivasjon og tanker rundt hundefører er mye viktigere, for å si det sånn du kan gjøre det dårig fysisk, men med et godt intervju kan du få plass, men du kan ikke gjøre det knall på fysisk og gjøre det dårlig på intervju da kommer man sjelden inn.

 

Det er også stor rift om plassene i luft som jeg er kjent med er det vel noe sånt som 2000 rekrutter i året blant dem skal det være ca 30-40 hundeførere, selvsagt søker ikke alle hund, men det kan være opp imot 100 søkere på 10 plasser, noe av det samme er det på MP og GSV, men det kan jeg ikke så mye om. Med MP er det en beinhard rekrutt da må man være i form slik at man kan vise seg ifra en god side slik at man kanskje får litt pri når man søker HF etter rekrutten, vil tro det er noe av det samme med GSV. I luft er du ikke med de samme befalene etter rekrutten som under rekrutten dermed er det litt annerledes da du havner på et helt nytt sted etter rekrutten og kurs periode.

Lenke til kommentar

Har selv vært HF i luft, dimmet for noen dager siden. Er du en person som er selvstendig, kan ta ansvar når det gjelder og er i bra fysisk form er hundefører noe for deg. Når det kommer til det med hund. Så er det ikke noe du trenger være redd for. Det finnes noe veldig lett hunder og noen som krever litt mer av deg som fører. Befalet vil se han hvilken hund som passer deg best, så lenge du ikke mister motivasjonen. Det er et stort pluss hvis du ikke har noe problem med å drite deg ut, ikke ta deg selv så høytidelig. Hjelper veldig når det kommer til hvordan hunden ser på deg. Men du må også være bestemt og sett krav når du og hunden har fått et bånd. Men det tar du når den tiden kommer ;)

 

Men hvis du liker hund og ikke har noe imot å løpe litt. Så vil jeg anbefale hundefører i luftforsvaret. Jeg angrer ikke i det hele tatt!

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar!!

Jeg er ikke i særlig løpeform, er heller ikke særlig glad i å løpe. Å løpe med hund er jo litt mer moro, men likevel. Tar ikke meg selv høytidelig og liker hund. Har en redningshund, så har erfaring med hund. Elsker å lære bort og få den til å meste og adlyde.

Jeg er i god fysisk form (utenom løpingen), så det er ikke noe å tenke på for meg.

Jeg er da ganske selvstendig og kan ta ansvar når det gjelder, men jeg er samtidig usikker på meg selv. Tenkt noe på befal, men veit ikke om jeg er i stand til å stå foran en forsamling, å lede noen. Eller for å gjøre det enkelt da; går det an å starte på befalsskolen og være usikker på seg selv? Sånn som i boka fittekvote. haha

 

men hva mener du med første på sesjon? Blir man ikke kalt inn i alfabetisk rekkefølge elns? Vet igrunn lite om hvordan sesjon del 2 ser ut

Om man er litt usikker, kan man ta befalsskurset, og så om man vil, bygge på med praksisåret, slik at man er gjennom hele befalsskolen?

Lenke til kommentar

Hvis du vurderer Politihøgskolen senere, kan Militærpolitiet være en interessant erfaring. Der får du innsikt i politiarbeid, selvsagt i begrensede mengder og med et større fokus innenfor militære retningslinjer, men som til syvende og sist er relevant.

 

Jeg avtjente min førstegangstjeneste som MP, og har kun gode minner fra den tiden. Minner om at du i så fall må være motivert for tjenesten, da det er en hard seleksjonsperiode innledningsvis der rundt halvparten av opprinnelige rekrutter blir selektert vekk.

 

Ønsker du nærmere informasjon om MP-tjenesten, kan du sjekke Forsvarets nettside eller sende meg en PM.

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar!!

Jeg er ikke i særlig løpeform, er heller ikke særlig glad i å løpe. Å løpe med hund er jo litt mer moro, men likevel. Tar ikke meg selv høytidelig og liker hund. Har en redningshund, så har erfaring med hund. Elsker å lære bort og få den til å meste og adlyde.

Jeg er i god fysisk form (utenom løpingen), så det er ikke noe å tenke på for meg.

 

 

 

i mange hundetropper er det obligatrisk løping med hund hver dag som toy man hadde mens jeg har 2 ganger obligatorisk løping i uken, under grunnkurset for å bli hundefører er det løpelikt skal du noe sted ute må du løpe i tjeneste tida grunnkurset varer 6 uker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...