Gå til innhold

Panasonic SD60 - hvordan overføre til PC


Anbefalte innlegg

Har et panasonic SD60 videokamera. Skal overføre filene til dataen, og lurer på hvordan dette gjøres best mulig? Følger det med et importprogram med videokamera (finner ikke boksen noe sted, og husker ikke om det var en CD som fulgte med...)? Vil gjerne kunne legge filene under kategorier pr. mnd. Var så veldig mange ulike typer filer når jeg åpnet alt sammen i explorer, så vet ikke hvilke filer jeg skal ta over - om jeg må ta over alle, eller om det holder med noen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjenner ikke kamera direkte, men et google søk indikerer ar det følger med et program som heter HD Writer AE 2.0. Google eller kontakt Panasonic for å få tak i det.

 

Du skriver ikke hvordan du koblet kamera til PC eller hvordan du fikk lastet inn bildene uten medfølgende software så det kan man jo ikke svare på før du opplyser litt mer. HDMI er best.

 

Du må mest sannsynlig spare på alle filene, men siden sjansen for at andre har samme kamera er liten så må du opplyse mer da det blir bare gjetning.

 

Hver gang kamera opptak starter/stopper blir det en fil som mest sannsynlig opptrer som en video fil og en audio fil. Spar på begge.

 

Last ned programmet MEDIAINFO og sjekk et av klippene for hvilken Kodek som brukes og annen nyttig info.

 

Hvis du vil ha lagret klippene månedsvis må du lage en slik filstruktur selv. Mest praktisk med under-mapper med stikkordnavn for viktige klipp. Blir fort veldig mye filer ut av video og veldig vanskelig å finne akkurat det klippet du ønsker uten et robust og oversiktlig filsystem.

 

Les litt i tilsvarende tråder i denne seksjonen! https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=83

Endret av arthon
Lenke til kommentar

Dette kameraet benytter SD minnebrikker. Det finnes to måter å overføre på. Den jeg anbefaler er:

1. Ta ut SD-kortet og putt den i en minnekortleser på PCen. (Hvis du ikke har dette kan du kjøpe en til 99 kr.)

2. Åpne min datamaskin eller utforskeren og bla deg til minnekortet (vanligvis E:, F: eller noe.)

3. Kopier over MTS-filene. Jeg er usikker på katalogstruktur, men jeg har funnet ut at de skal hete 00001.mts, 00002.mts osv. Det er kun disse du trenger. De andre filene er kun indekser, thumbnails og annet metadata som selve kameraet bruker internt.

 

Den andre metoden for å overføre filer er å koble kameraet til PCen med en USB-kabel. Denne vil jeg ikke anbefale fordi overføringen går tregere. Dessuten trekker du strøm fra kameraet mens overføringen pågår.

 

HDMI-utgangen brukes ikke til øverføring av videofilene. Den brukes kun hvis du vil spille av direkte på en TV.

 

Hvis du har klart å fått over filene og ønsker å organisere filene bedre, så kan jeg komme med noen flere tips senre. Vi tar én ting om gangen :)

 

Du trenger altså ikke noen ekstra programmer til overføringen. Det eneste som kreves er en kortleser og utforskeren i Windows.

 

Edit: Du kan åpne mts-filene rett i VLC media player eller Windows Media Player. Hver fil består av både lyd og bilde. Det er altså ikke separate lyd- og bildefiler.

Endret av bb79
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Jeg har kortleser på pc`en, så putter kortet rett inn der. Da tar jeg altså over mts-filene til en mappe på pc`en. Kan jeg så slette resten fra kortet, eller må de bli liggende? Vil jeg da kunne brenne ut de overførte filene fortløpende på en dvd-plate i etterkant?

 

Hvis du har noen gode tips til god kategorisiering, så tar jeg gjerne imot de :)

Lenke til kommentar

Det greieste er å putte minnekortet tilbake i kameraet og slette der etterpå. Da blir nemlig indeksfilene og annet slettet i samme slengen. Sletter du filene i utforskeren vil ikke alt bli slettet.

 

Ja, du kan brenne de overførte filene til en DVD-plate da.

 

Jeg organiserer filene ved å lage mapper etter ulike begivenheter. Jeg kategoriserer ikke etter måned fordi det ikke sier meg mye. For eksempel lager jeg mapper for 'Jula 2010', 'Bursdag for Kari 2009' osv. Jeg bruker et program som automatisk renamer filene mine til å inneholde dato og tidspunkt. For eksempel HFS100_2009-07-03_20.55.21.MTS

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Vil anbefale deg å få tak i HD Writer 2.0. Bruker det selv til Panasonic HDC-TM60

Det fungerer helt utmerket og du kan katalogisere klippene etter eget ønske, som f.eks pr mnd.

 

Hei! Har du Vista eller Windows 7? Jeg hadde ikke problemer med Vista, men får ikke det til med W7 (har kjøpt en ny PC), selv om jeg hadde oppdatert HD Writer 2.0

 

Har forresten overført alle videofilene på ekstern harddisk, og nå kan heller ikke jobbe med filene derfra. Fikk beskjed jeg må konvertere dem til mkv elller noe sånt. Må jeg gjøre det med alle filene? Da skal det ta evighet. Har prøvt å konvertere 1 fil med Any Video Converter, og fått elendig kvalitet på vide,

 

Er det noen tips? Takk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...