Gå til innhold

Tatt med 1,2 i promille. Hva blir straffen?


AnonymB

Anbefalte innlegg

En kamerat av meg ble tatt for fyllekjøring med 1,2 i promille. Han tok utåndningsprøve hos politiet, tilsto alt og fikk selvsagt førerkort og bilnøkler beslaglagt. Han kjørte en strekning på ca. 300 meter før han ble stoppet, politiet hadde fulgt etter fra han gikk fra et utested og til han satte seg inn i bilen. Han har ikke hatt noe med politiet å gjøre tidligere, lovlydig borger.

 

Han regner med 2 år som fotgjenger og 1,5 månedslønn i bot. Usikkerhetsmomentet er fengselsdelen - blir den betinget eller ubetinget?

 

Er det forresten noen som vet hvor lang tid sånne saker pleier å ta før de kommer i retten?

Endret av AnonymB
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for link. Har vært inne på lovdata og lest der, men som Isbilen skriver kan det jo mellom 1,0 og 1,5 i promille bli enten betinget eller ubetinget. Hvor går grensen? Har googlet en del og har jo funnet saker der folk har fått betinget fengsel for tredjegangs fyllekjøring med 2,32 i promille...

 

Dette skjedde i helgen. Er det noen som har peiling på hvor lang tid det går før han får vite noe mer om hva som skjer?

Lenke til kommentar

Det slår meg hvor mange på dette forumet som har "kamerater" som blir tatt for promillekjøring. Dette opptar dem gjerne i så stor grad at de velger å registrere en helt ny bruker for å spørre om råd, alt på vegne av "kameraten". Så vakkert.

 

On topic, det blir gjort en vurdering for betinget eller ubetinget fengsel. Med tanke på at han, så langt det er mulig i en påvirket situasjon, men viten og vilje satte seg bak rattet på en bil, tipper jeg at vurderingen går i retning av ubetinget fengsel.

Lenke til kommentar

det går sikkert til rettsak og da legger aktor fram bevisene og kommer med en henstilling til straff. forsvareren har også en prosedyre hvor han kommer med sin vurdering og prosedyre som også inneholder at tiltalte bør behandlest på mildeste måte, tilstpåelsen kan være en formidlende sak om man legger alt på bordet..

 

Deretter er det opp til retten som i første instans er satt sammen av 1 utdannet jurist og 2 lekdommere og bedømme bevisbyrden og komme fram til frifinnelse/straff. om man blir dømt så brukes andre lignende saker og sammenligne med (aktor legger fram lignende saker som grunnlag for sin påstand). så straffen ender nok nært det som aktor legger fram.

 

edit, sitter i lekdommerutvalg i tingrett og har vært innom flere typer saker så har en viss insikt i gangen.

Endret av Lugmeister
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...