Gå til innhold

PlayStation 3 audio-output


Anbefalte innlegg

Jeg skal da på LAN, og hadde planlagt å ta med PC, skjerm og PS3 Slim. Jeg har allerede sett på hvordan jeg skal koble PS3en til skjermen (trenger bare et HDMI til DVI-adapter, skjermen støtter HDCP). Problemet er lyden. Så vidt jeg vet har PS3en kun to muligheter for bilde/lydoverføring: HDMI og optisk kabel/TOSLINK (vet ikke hva jeg skal kalle det). Hvordan kan jeg koble for eksempel et headset med minijack til et optisk til minijack-adapter?

 

Mulig det ble litt komplisert forklart, men for å oppsummere: kan jeg bruke den optiske outputten til PS3en for å koble til et headset med minijack ved hjelp av kabler/adaptere? Har svært lite av slike kabler, så er det mulig å få det billig, for eksempel mindre enn 200 kroner tilsammen?

 

Edit: fant en side med liste over connectors, hvor det står noe som kalles for "PlayStation 3 AV output". Hva er det? Fant også et bilde av baksiden med flere connectors, men jeg har null peiling på hva de forskjellige er. Kan man bruke noen av dem for å få lyd ut? http://assets.gearlive.com/blogimages/gallery/ps3-slim/ps3-slim-rear_medium.jpg

Endret av Cellon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det stemmer ikke helt. Du har 3 muligheter for lyd- og bildeutgang:

 

Optisk (Bare lyd), HDMI, og via "PlayStation 3 AV-utgang" (Kabelen til denne følger med.)

 

AV-utgangen gir deg, ved bruk av den medfølgende kabelen, kompositt-tilkoblinger i enden.

 

Ved bruk av:

RCA female to female og RCA male to 3.5 female så skal du kunne plugge inn headset'et!

Endret av Zash
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bare for å være sikker på hva som skal gjøres: jeg kobler PS3 AV-kabelen til PS3en, som jeg kobler videre på RCA female to female som kobles til RCA male to 3.5 female og deretter plugge headsettet inn i 3.5 female-porten?

 

Var innom Elkjøp tidligere i dag, presterte å kjøpe RCA male to 3.5 male :blush: . Pakken er ikke åpnet på noen synlig måte, så det burde vel gå greit å bytte.

Lenke til kommentar

Et siste spørsmål før jeg konkluderer prosjektet som vellykket etter en kort test: jeg endte med PS3 AV kabel - RCA female til female - RCA til 3.5 jack male - jack female til female - headset. Vil dette redusere lydkvalitet eller lignende? Noe annet jeg bør være obs på?

 

Takk for all hjelp forresten, har strengt tatt svært liten kunnskap innen kabler og overganger ;)

Lenke til kommentar

Du kan nok tape litt lydkvalitet på alle koblingene!

 

Ellers så skal det nok funke fett! Har dog ikke testet dette i praksis, men overføringen skal gå fint, da du kjører på analogt signal hele veien!

 

Gi gjerne en tilbakemelding om hvor bra det funket!

Lenke til kommentar

Da har jeg testet det med Guitar Hero, og kan bare si at jeg er storfornøyd. Lydkvaliteten med Koss PortaPro (jeg vet, men det var bare det og SteelSeries 5H jeg hadde, og 5Hen er elendig til alt som ikke høres ut som skyting) var svært god. Den var selvfølgelig ikke like god som det jeg får fra en PC, selv med onboard lydkort, men den var absolutt brukbar.

 

Volumet var litt interessant. På 5Hen var den egentlig litt for lav, på PortaPro var den bare litt for høy. Men ikke slik at det plaget meg i stor grad ;)

 

For å oppsummere: GREAT SUCCESS! Takk for hjelpen! :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...