Gå til innhold

Hjelp til kjøp av filserverkomponenter, UNIX + ZFS


Anbefalte innlegg

ZFS og virtualisering er fy fy. ZFS liker å full kontroll over diskane sånn at den er ansvarleg for transaksjonar.

 

Eg bruker ZFS saman med FreeBSD, rett og slett fordi FreeBSD er godt dokumentert, har god hardware støtte, er minimalistisk og ikkje minst svært stabil.

 

Ynskje du å ta i bruk realtime compression av data så anbefaler eg 4-6 kjerners cpu. Eg anbefaler også sterk ECC minne framfor vanleg. ECC minne er idag nesten like billig som vanleg minne. Alle Asus hovudkort med AMD socket støtter unbuffered ECC minne. 4GB ram er eit minimum.

 

Kanskje noe sånt kan virke med Amd Asus kortene: http://www.dustinhome.no/pd_5010379380.aspx ?

Litt usikker på om de er bare ECC eller om de er registrert også, er det slik at AMD kortene bare støtter ECC?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

OpenSolaris-derivatene er notorisk pirkete på hardwaren, og sjøl om det hovedkortet du har funnet deg ser ut til å skulle passere nåløyet, ville jeg allikevel brukt noe tid på Bigadmins HCL (hardware compability list) for å være helt sikker på at det er støtte for disk-kontrollerne på kortet ditt. OpenSolaris er et morsomt og raffinert OS, men du må være forbredt på at det er mye å sette seg inn i før det er trygt å overlate filene sine til det uten å ligge våken om natta :) Det mangler ikke på dokumentasjon, da og du kan fort finne ut at du har lyst til å nyttegjøre deg av flere av de fiffige sakene du får med når du installerer en variant av dette systemet. Det er uproblematisk å opprette "øvelsesmaskiner" under virtualbox, og selv om det er tidkrevende å bare "leke" med det, er det absolutt værdt den tida du legger i det.

 

Som du gjetta sjøl, må du ha uregistrerte brikker på dette hovedkortet. Aner ikke noe om de du hadde funnet, men også der ville jeg kikka på Bigadmin HCL eller minnekonfigurerings-appene til Kingston og Crucial. Det kan være greit å ta høyde for at du sikkert skal ha denne maskina ei stund, og det faktum at ZFS liker _mye_ ram. Sjøl ville jeg dobla slik at jeg fikk 8 gig.

 

edit: lenka til bigadmins hcl skulle være med her http://www.sun.com/bigadmin/hcl/data/s11exp/ :)

Endret av tenthumbs
Lenke til kommentar

Alle AMD hovudkort frå Asus støtter unbuffered ECC minne. Eg har Kingston sine brikker og dei fungerer utmerka.

 

4GB ram er nok for ZFS, eg ville ikkje ha brukt pengar på meir om du ikkje har tenkt å eksportere fleire iscsi volumer til andre servere. Fleire disker som blir brukt som SLOG og cache vil gi mykje betre ytelse.

Lenke til kommentar

Ble til at jeg kjøpte disse komponentene:

 

CORSAIR 8GB DDR3 XMS3 PC12800 1600MHZ (2X4GB)

AMD PHENOM II X6 1090T BE 3.2GHZ 9MB SOCKET AM3 BOX

ASUS M4A89GTD PRO USB3 890GX AM3 ATX

 

Dette skal være min desktop inntil videre, men når jeg oppgraderer den på slutten av året blir delene tatt i bruk som en nokså potent filserver :).

 

Francis

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...