Gå til innhold

Advarer mot angrep mot nettbanker


Anbefalte innlegg

Logg på nettbank, klikk på betaling, tast inn Kjell Inge Røkke, tast inn et kontonummer.

"feil, konto og navn samsvarer ikke". Gjenta prosess med nytt kontonummer. Krever tålmodighet, men absolutt fullt mulig.

Ja, du har jo bare 99,999,999,999 kombinasjoner å velge mellom.(Norge bruker jo ikke hele spekteret, men..)

 

Eller gjøre det enklere, gå motsatt vei. Tast in tilfeldig kontonummer, få navn og gjør bakgrunnssjekk på den personen. Da finner du fort ut av adresse, telefonnummer, alder, inntekt og formue.

Det får du lett den dag i dag gjennom andre kilder. Hørtes forøvrig vesentlig mye mer tungvindt ut enn å bare gå på skattelistene og skrive ut top 500. Kontonummeret til personen vil ikke hjelpe deg noe mer uansett.

 

Scary, men dessverre dagens situasjon...

Og på hvilke måte er dette vesentlig på noe annet vis enn at det burde bli strengere regler på det? Har forøvrig prøvd det der en gang etter jeg hørte det du påstod her nå, jeg fikk ingenting og ble spurt om 11 :)

Endret av Vizla
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er noe som det stadig vil komme mer av i fremtiden, det er kattens lek med musa... Men hvor sikkert er egentlig linux i denne sammenhengen? Jeg har hørt og fått bekreftet av mange med litt peiling at linux skal være så godt som bombe sikkert? Stemmer dette eller er det bare reklame? Og ja jeg bruker linux (ubuntu distroer) og har aldri har verken virus eller noen hester, selv uten antivirus og ikke med annen brannmur en den som ligger som standar i altibox routeren. Men det kan hende at jeg har godt nettvett, liten interesse for porno eller pirat nedlasting og at jeg derfor har vært heldig.

Endret av desverre
Lenke til kommentar

Ingenting er 100% sikkert, men linux er mye sikrere enn windows. Hvis du leser tilbake i tråden er hovedgrunnene allerede dekket. Linux er et svært ugjestmildt miljø for virus og trojanere. Vista og Win7 tok skritt i riktig retning, men er fortsatt et hav etter linux her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...