Gå til innhold

Generell diskusjon rundt Norges hovedstad Oslo. En pryd for landet eller en forfallen rønne? Et fristed for kriminalitet eller en trygg by?


Hvordan synes du Oslo er utsendemessig?  

685 stemmer

  1. 1. Synes du Oslo er en fin by utsendemessig?



Anbefalte innlegg

Eg skulle gjerne gitt deg bevis opp og ned i mente, men eg kan ikkje finne all den informasjonen det kreves bare ved å google, dette må da du og forstå ??

 

Du kan jo begynne med å fortelle hvordan du selv fant ut at Oslo er et pengesluk. Du skrev det jo, så et eller annet sted må jo oppfatningen ha kommet fra.

 

Min påstand er at oppfatningen din kun er basert på personlig synsing og enkelttilfeller (Joda Operaen var dyr, men når alt kommer til alt er den en dråpe i havet) og ikke basert på reelle tall overhodet.

 

Når det gjelder din påstand om at "Oslo får alt" så er eksemplene du trekker frem stort sett kulturtilbud. Jeg skal ikke påstå at det er feil at Oslo får nesten alle de store arenaene og arrangementene, men det forandrer ikke på det faktum at selve pengestrømmen går motsatt vei (Altså ut av Oslo og til bygdene) Nettopp fordi kulturtilbudene tross alt ikke utgjør de største summene i den store sammenhengen. Dessuten har Oslo manko på en del ting som det finnes masse av andre steder - idrettshaller og idrettsanlegg. Det er altså atskillig færre kvadratmeter fotballbane pr innbygger i Oslo enn noen andre steder i landet. (Her bruker jeg "fotballbane" i overført betydning. Det jeg egentlig mener er idrettsanlegg generelt, men ettersom fotball er det det drives mest med var det naturlig å bruke det som eksempel)

 

Kilde: http://www.idrett.no/omnif/Documents/Rapport_Anlegg_og_spillemidler_2013.pdf

 

Så nå har jeg levert dokumentasjon på at Oslo får MINDRE enn alle andre deler av landet (pr innbygger) på idrettsanleggsfronten. Venter spent på din dokumentasjon på det motsatte.

Endret av Achylles
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

som eg skrev tidligere så kan eg google det, og få frem sånne artikler som den ba skrev, men eg klarte ikkje å finne verken grafer eller noe og valgte dermed å være ærlig med å si at eg IKKJE klarte det, da eg stynst sånne artikler er boss..

 

Enhver tulling i dette landet må da forstå at Oslo alene ikkje produserer en dritt ??

Byen "produserer" pga det administrative sitter der.

 

En dråpe her og en dråpe der blir fort en damm!

 

Og jada, helt til slutt vil eg si at media selvfølgelig har påvirket mitt syn om Oslo, men eg har da selv vært der en del ganger i løpet av mitt liv.

Både festet, bodd der i ett par år og reist litt rundt i Oslo.

 

Og klart Oslo har mye fint å by på, men det er en brøkdel av all driten som er der.

Men min mening, slettes ikkje alles!

 

Edit:

 

Vel, etter skumlesing så kommer det jo også frem at dere ikkje søker så mye da så hvorfor grine når dere ikkje spør ??

 

Veldig dumt for deg at du ikkje leste mer i den rapporten for det kommer også frem ÅRSAKEN til at det er ferre kvadrat per innbygger..

 

Rent generelt synes det å være best anleggstetthet i fylker
som preges av spredt bebyggelse.
Dette er naturlig da en i områder som i hovedsak består av
mindre tettsteder og spredt bebyggelse trenger flere anlegg pr innbygger for at alle skal ha et tilfredsstillende tilbud i nærmiljøet.
Endret av Villfaren
Lenke til kommentar

Personlig synsing og enkelttilfeller med andre ord. Håper du skjønner at slike argumenter faller veldig lett gjennom?

 

haha, igjen så argumenterer eg i mot noe "dere" kommer med og igjen så ignorerer dere det eg svarer og velger heller å trekke ut en enkel setnining eller påstånd eg har kommet med og "angripe" meg med det med forsøk på å svekke min troverdighet..

 

All informasjon dere har forsøkt å fore og overbevise meg med har vær svada eller artikkelen har gått i begge retninger.

 

Du serverte meg nettopp med god selvtillit en artikkel der det først og fremst virket som om at det ikkje stod så bra til med midler til Oslo og det generelle idretts tilbudet..

MEN, i den artikkelen så trakk eg raskt frem at sannheten var det at dere søkte LITE i forhold til andre og i og med at dere er en storby så så var det en naturlig forklaring på de antal kvm du nevnte :D

 

Og du serverer meg en setning om at eg synser og trekker frem enkelttilfeller.

Men si meg, gjør du/dere noe annet da?

 

Dere er jo ikkje villig til å diskutere noe av det eg sier, hver gang eg sier noe så kommer dere med setninger som du nettopp gjorde som eg igjen overkjører slik som denne gangen :D

Lenke til kommentar

Det er du som kommer med påstander du ikke klarer å bevise.

Jeg skjønner ikke at du ikke forstår at du må ha ett saklig grunnlag når du presenterer noe som fakta.

Det bil ikke blir noen god debatt om folk bare synser om ting og tank som er direkte løgn.

 

Du kan legge på så mange smileys du bare vil, men du fremstår ikke noe mer troverdig av den grunn.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Eg har jo sagt at eg ikkje klarer å finne gode nok kilder, men skal lete litt til :D

 

Men igjen, når eg har nevnt OL, operaen, vei og utbygging så blir eg enten ignorert eller trakket på.

 

Så dette blei jo en slags meg og dere diskusjon istedenfor å faktisk diskutere de tingene eg nevnte..

 

Slik det fremstår no ( siden dere ikkje har kommet med noe saklig heller ) så er det slik at dte blei brukt masse penger på kultur ( som ikkje gikk så bra ), mulig bybanen i bergen må bremses opp med tanke på utbygging pga oslo måtte få først og enkelte av dere forstår ikkje verdien av en fergefri e39 og kostnader det ville spart oss i det lange løp..

 

og min mening til trådtittelen er en mening eg har trekt ut fra egne erfaringer og observasjoner, mye av mitt økonomiske syn kommer selvfølgelig mye fra media..

 

men bare ett kjapt spm.

 

du forstår at Oslo ikkje produserer så mye sant, bortsett fra administrasjon ?

Pengene som er i Oslo kommer jo fra heeeelt andre deler av landet..

Er du med på dette eller totalt uenig ?

Lenke til kommentar

Det å skape verdier er ikke nødvendigvis det samme som å produsere noe fysisk.

 

Så ja, jeg er uenig med deg. Uten "papirflyttingen" hadde ikke disse andre tingene du sikter til klart å eksistere. Det er avhengig av at byen skal holde disse markedene gående.

Endret av PatSharpX
  • Liker 1
Lenke til kommentar

MEN, i den artikkelen så trakk eg raskt frem at sannheten var det at dere søkte LITE i forhold til andre og i og med at dere er en storby så så var det en naturlig forklaring på de antal kvm du nevnte :D

 

 

Jeg skjønner tankegangen om at mange mennesker samlet på et sted lettere kan disponere bruken av et anlegg fornuftig (færre timer hvor det står ubrukt). Så det er riktig som det står i det dokumentet at det er en grunn til at Oslo ikke får like mange idrettsanlegg som andre steder i landet gjør.

 

Men du hevdet at vi får mer enn andre. Når tallenes tale sier at det er stikk motsatt. Jeg driter i hva som er årsaken til at Oslo får mindre. Jeg er kun ute etter å vise deg at din påstand om at Oslo får mer enn andre ikke er korrekt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

haha, om vi får noe ol ( noe eg tviler på ) så skal eg huske den summen din, men bare det å i det hele tatt vurdere å bruke over 30 milliarder på ett OL er galskap om du hadde åpnet øynene dine og sett deg rundt om i landet på alt som trenger penger.. men det er no en annen sak..

 

angående operaen, den er fortsatt i teorien konkurs og at du i det hele tatt prøver å få det til å virke kjempeflott at operaen blei 200 mill rimeligere er for meg galskap når du allerede har opplyst at den blei gitt 1 milliard ekstra..

haha, for noen summer...

" WHOOHO, VI SPARTE 200 MILL AV DEN ENE MILLIARDEN VI BLEI TILDELT EKSTRA"

For ett sånt bygg trengte virkelig Norge/Oslo, og dette ser vi med at den allerede er konken :D :D

 

At du i det hele tatt sammenligner ett OL som varer noen uker med en fergefri E39 viser bare hvor trangsynt du er..

Mener du virkelig at vi vil være bedre tjent med ett OL og en opera enn en fergefri E39 ??

Tror du ikkje HELE Norge ville vært tjent med ett fergefritt E39 ?

Prøv å tenk på den evige onde sirkelen med tungtransport og økte priser f.eks..

 

Lurer på om du hadde vært like for dette arrangementet om det hadde vært arrangert i Kristiansand :D ??

 

 

Det var du som dro frem E39, OL og Operaen, så det du sier slår jo egentlig bare tilbake på deg selv.

 

At Operaen ble billigere var ikke mitt poeng i det hele tatt. Jeg siterte hva som sto i artikkelen jeg linket til, og for at summen skulle bli riktig, måtte akkurat den setningen med.

 

Jeg er ikke for OL. På absolutt ingen måte. Hvordan du har fått for deg det, aner jeg ikke. Jeg synes også operaen er unødvendig dyr. Men som sagt, det var du som dro det frem... ikke jeg.

 

Du har for øvrig en unødvendig frekk tone. Anbefaler deg å fremstå litt mer voksent om du ønsker å bli tatt seriøst.

Lenke til kommentar

har da ikkje sagt at oslo ikkje har verdiskapning, poenget mitt er at Oslo er det pga resten av landet og at det er veldig masse administrativt i din kjære by og særs lite annet produksjon :)

Så produksjon trenger altså ikke administrasjon for å kunne opprettholdes, er det det du påstår?

 

Selve produksjonen er bare en liten del av totalpakka. Og ingen produksjon kan skje uten at noen administrerer og styrer det hele. Og som du sier, det er "veldig masse administrativt" i Oslo. Kutt ut Oslo, eller gi det til Sverige som du sier, så hadde all denne produksjonen veldig raskt falt helt fra hverandre.

 

Oslo inneholder også en stor del firmaer som selger tjenester og produkter til utlandet. Det finnes også en lang rekke internasjonale firma i Oslo som drar penger og behov for arbeidskraft til landet.

 

Kan finne svada artikler, men de regner eg med dere river i stykker ganske så fort

Kanskje det er fordi det er "svada artikler" (ditt ord, ikke mitt).

 

Min mening er min mening helt til dere hoster opp noe god stoff, noe som dere neppe klarer i og med at dere ikkje har greid det enda

Vi har presentert deg med både artikler og tall. Du har ikke presentert oss for noe annet enn dine egne meninger og en teori om at bybanen vil lide på grunn av Fornebubanen.

 

Du skal få lov til å ha dine meninger. Men du klarer ikke å overbevise oss andre om at den stemmer så lenge vi hoster opp masse dokumentasjon på vårt syn, og du ikke finner annet enn "svada artikler" (ditt ord, ikke mitt).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dere gjenkjenner sikkert disse to latterlige bygningene som noen kaller skyskrapere... Bildet er selvtatt og fra søndag av så da har dere sikkert gjettet dere til at jeg var innom Oslo i helgen. Og den samme elendigheten møtte meg om sist. Ikke noe er forandret. Bortsett fra ent ing som jeg la merke til: Grafittien har nådd helt nye høyder! Du kan jo ikke gå forbi en eneste bygning eller et eneste hus hvor det ikke er klnt store mengder grafitti utover veggene!

 

post-131018-0-05149200-1396940522_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Du klarer ikke å se utviklingen nei. Du er for låst av de hat mot byen. Det er jo egentlig veldig trist, men i bunn og grunn trist for din del.

 

Det med grafitti er jo også bare tull. Det er veldig rart at du skriver det siden det er direkte feil. Det at man kan syns arkitektur er stygg er jo ens mening, men det der er jo bare bullshit!?

Endret av PatSharpX
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mathias: Neste gang du har tenkt å komme med en påstand om at noe negativt i Oslo har nådd helt nye høyder, gidder du ta et kjapt googlesøk først for å se om det kanskje finnes noe som viser at negativiteten kun er i ditt hode, eller skyldes tilfeldigheter og ikke nødvendigvis stemmer med fasiten?

 

Det tok meg mindre enn 1 minutt å finne dette:

 

"Anmeldte tilfeller av tagging/graffiti har også blitt færre, mer enn halvert i

femårsperioden. Antall anmeldelser i denne kategorien påvirkes av anmeldelsestilbøyeligheten til

enkelte store aktører (blant annet kollektivtransporttilbydere). Antall anmeldelser for skadeverk

var altså på det laveste nivå i femårsperioden i 2012. Det er imidlertid viktig å bemerke at

Levekårsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå (SSB, 2008) viser at kun halvparten av alle

skadeverk (53 prosent) blir anmeldt, og andelen ser ut til å være nedadgående."

 

Kilde: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/politidirektoratet/Vedlegg_2008.pdf

 

Tallene tyder altså på at i løpet av de siste 5 år er forekomstene av grafitti gått betydelig ned. Sånn ca halvert på 5 år faktisk. (Dette var i 2012. Jeg tviler på at det er blitt like ille som i 2006 igjen iløpet av de siste 2 årene)

Endret av Achylles
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke dum deg ut! Jeg var gjennom hele sentrum og det er faktisk grafitti over alt! Du kan ikke gå i en eneste gate uten å se det spredt utover veggene! Og hvilken utvikling er det du snakker om?

Jeg jobber i sentrum, tok meg en tur ute nå i forbindelse med lunsj. Lite grafitti gitt.

 

Når du begynner å spre løyner så har du nådd ett nytt bunnpunkt. Så gjør at man ikke kan stole på dine "observasjoner" for er det egentlig det eller er det bare nye løyner?

Endret av PatSharpX
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Tullprat!

 

Så hvor i Oslo er det grafitti ikke dominerer hver eneste vegg?

 

Du kom med påstanden om at grafitti-problemet har forverret seg i Oslo de seneste årene. Det er du som skal dokumentere det.

 

Nei vent, Achylles har jo nettopp dokumentert det motsatte.

 

Det er problemet til deg/Villfaren. kommer med påstander om at Oslo er så ille, men klarer ikke å dokumentere en eneste ting. Vi andre dokumenterer at påstandene er feil, gang på gang. "Finner ikke dokumentasjon" er svaret. Vel, kanskje det er en grunn til det... for vi andre finner nemlig dokumentasjon som viser det motsatte.

 

Nei, jeg klarte ikke å la være å holde meg vekk fra diskusjonen. Det er så frustrerende med mennesker som nekter å innse fakta, og som nekter å godta absolutt all dokumentasjon som ikke støtter deres eget syn.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Tullprat!

 

Så hvor i Oslo er det grafitti ikke dominerer hver eneste vegg?

 

Så og si over alt jeg farter rundt i byen, for det meste vest. Du kan gjerne komme med forslag selv, kanskje med link til google maps. Krever dog at meste av nabolaget er nedtagget og at lokasjonene er godt sprett i byen ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Tullprat!

 

Så hvor i Oslo er det grafitti ikke dominerer hver eneste vegg?

 

Så og si over alt jeg farter rundt i byen, for det meste vest. Du kan gjerne komme med forslag selv, kanskje med link til google maps. Krever dog at meste av nabolaget er nedtagget og at lokasjonene er godt sprett i byen ;)

 

Det er klart mer grafitti i øst enn vest.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...