Gå til innhold

HP webOS - TouchPad, Pre3 og Veer


Anbefalte innlegg

Ville ikke ha kjøpt en Pre for 1000 kroner i dag, med tanke på at det allerede finnes en Pre 2 og at det veldig snart kommer en Pre3. Enn så lenge er visstnok "markedet" for webOS-apper begrenset til USA (i alle fall for betalings-apper), så det begrenser jo også nytteverdien litt.

 

Det er nå bare slik jeg ser det, da. Om den hadde kostet mindre (kanskje 500?) hadde den kanskje vært verd pengene for å teste webOS littegrann i praksis, men personlig velger jeg uansett å vente på bedre ting :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Ja, si det. Har mailet HP Norge og spurt, fikk aldri noe svar. Et par forsøk på å twitre spørsmål til Palm har heller ikke gitt svar. Jeg mener at jeg så et sted at HP lanserer TouchPad og telefonene mot slutten av året, men jeg håper selvsagt at det skjer noe til sommeren.

 

Precentral har en kul video ute som viser Veer i levende live - videoen gir et veldig godt inntrykk av telefonen i bruk, med multitasking og diverse. Operativsystemet virker veldig raffinert, og telefonen er tøff:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Btjht5mo_Bo

Lenke til kommentar

Nå ble jo telefonene og tableten lansert allerede i vinter, og da fikk man vite at alle skulle komme tidlig i sommer. Allerede da begynner disse å bli utdaterte rent spesifikasjonsmessig. Om de skulle finne på å drøye det til høsten eller vinteren snakker vi et gammelt produkt i dagens marked. Samme problemet som Palm gjorde med den originale Pre.

 

WebOS er drømmen for alle teknologiske "geeks", men spesifikasjoner er også det viktigste for denne målgruppen, og med en "topp"-telefon i slutten av 2011 uten dualcore, kun 3,6" skjerm og såpass lite apps i katalogen, tror jeg HP skal få store problemer med å få folk interesserte i Pre 3. Touchpaden har også stor konkurranse fra både Android og iOS. Veer kommer i et enklere segment, men jeg tror likevel prisen kommer til å bli langt høyere på denne enn andre lavbudsjettstelefoner som SE Mini Pro.

Lenke til kommentar

Greit at dualcore er det siste og hotteste, men det har da virkelig voldsomt lite å si om en telefon har dualcore-prosessor eller ikke. En viss futureproofing er det selvsagt snakk om, men det er ingen store fordeler med å ha en dualcore-telefon i dag, og jeg tviler seriøst på om det vil bli noen gamechanger i overskuelig framtid.

 

Slik sett tror jeg absolutt at HP Pre3 sin 1,4 GHz singlecore-prosessor vil være minst like rask som en 1,2 GHz dualcore-prosessor til de aller fleste oppgaver. Batterileveltiden vil kanskje lide litt, og ytelsen ved ekstrem multitasking vil kanskje lide, men til vanlig bruk ser jeg ikke for meg at det betyr noe i praksis. Til og med HP Veer med sin 800 MHz singlecore-prosessor skal visstnok ikke ha noen nevneverdige problem med ytelse og multitasking, noe videoen over ser ut til å bekrefte.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har fått lagt en preorder i Sverige på en HP TouchPad 32GB Wi-Fi 3G (Black)og en HP Pre 3 webOS Smartphone (EU, QWERTY, Black, 16GB.Den siste finns også i 8GB versjon. Varene er ventet inn snart og shippes fra Frankrike

 

Technical Details: HP Pre 3 webOS Smartphone

■Operating system: HP webOS

■Processor: Qualcomm MSM 8x55 (1.4 GHz)

■Display: 3.58-inch multitouch screen with a vibrant 24-bit color, 480x800 resolution WVGA display

■Keyboard: Slide-out physical QWERTY keyboard

■Email: Microsoft® Exchange email with Microsoft Direct Push Technology / POP3/IMAP (Yahoo!® Mail, Gmail™, AOL, Hotmail®, etc.)

■Messaging: Integrated IM, SMS, and MMS

■GPS: Built-in GPS

■Digital camera: 5-megapixel auto-focus camera with LED flash, HD (up to 720p) video recording, front VGA

■Audio: Mono speakerphone; dual-mic noise cancellation

■Sensors: Accelerometer, ambient light, proximity, and compass

■Media formats supported: Audio formats: MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, QCELP, WAV

■Video formats: MPEG-4, H.263, H.264

■Wireless connectivity: Wi-Fi (802.11a/b/g/n 5GHz) with WPA, WPA2, WEP, 802.1X authentication; Bluetooth® wireless technology 2.1 + EDR with A2DP stereo Bluetooth support; A-GPS; Wi-Fi router functionality for up to five devices using HP mobile hotspot

■Memory: 512MB RAM; 8GB internal storage / USB mass storage support

■Battery: 1230 mAh

■Connector: Charger/microUSB connector with USB 2.0 Hi-Speed

■Headphone jack: 3.5mm stereo

■HP Touchstone: Compatible

■Dimensions: Width: 64mm (2.52 inches) / Height: 111mm (4.37 inches)/ Thickness: 16mm (0.63 inches)

■Weight: 156 grams (5.5 ounces)

 

Technical Details: HP TouchPad 32GB Wi-Fi 3G

■Operating system: HP webOS

■Processor: Qualcomm Snapdragon dual-CPU APQ8060 1.2GHz

■Display: 9.7-inch XGA capacitive, multitouch screen with a vibrant 18-bit color, 1024x768 resolution display

■Keyboard: Virtual keyboard

■Email: Microsoft® Exchange email with Microsoft Direct Push Technology / POP3/IMAP (Yahoo!® Mail, Gmail™, AOL, Hotmail®, etc.)

■Messaging: Integrated IM and SMS

■GPS: A-GPS (3G models only)

■Digital camera: Front-facing 1.3-megapixel webcam for live video calling

■Sensors: Light sensor, accelerometer, compass (magnetometer), and gyroscope

■Media formats supported: Audio formats: DRM-free MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, QCELP, WAV / Video formats: MPEG-4, H.263, H.264

■Wireless connectivity: Wi-Fi 802.11b/g/n with WPA, WPA2, WEP, 802.1X authentication; Bluetooth® wireless technology 2.1 + EDR with A2DP stereo Bluetooth support

■Memory: 32GB internal storage

■Battery: Rechargeable 6300 mAh (typical) battery

■Connector: Charger/microUSB connector with USB 2.0 Hi-Speed

■Headphone jack: 3.5mm stereo headset/headphone/microphone jack

■Speakers: Internal stereo speakers and Beats Audio™

■HP Touchstone for TouchPad: Compatible

■Dimensions: Width: 240mm (9.45 inches) / Height: 190mm (7.48 inches) / Thickness: 13.7mm (0.54 inches)

■Weight: Approximately 740 grams (1.6 pounds)

Endret av bjoerk
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Da har jeg bestilt touchpad 16 GB gjennom ebay. Gledet meg lenge til dette altså!

 

LEGGER TIL: Det er vel ikke så viktig om touchpad "Kommer til Norge". Wifi versjonen bryr seg ikke om hvor den er. App cataloge er det eneste som vi får håpe kommer til Norge.

Endret av O:M:A
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hoi, kult! Skriv noen ord når du har fått gjort deg opp et førsteinntrykk :-)

 

Siden sist har faktisk TouchPad blitt lagt ut for salg både her og der i USA, og det har rent inn med tester. Inntrykket er helt klart blandet. Enkelte skribenter har ikke hatt mye til overs for TouchPad (Engadget, AllThingsD, Gizmodo), mens andre har vært forsiktig positive (Ars Technica, TechCrunch). Alle har vært enige om det er vanskelig å anbefale TouchPad i stedet for iPad, men de fleste har også vært enige om at TouchPad er et bedre produkt enn det som finnes av Android-konkurrenter (Samsung Galaxy Tab 10.1 som et mulig unntak).

 

Jeg har fortsatt troen på TouchPad - jeg tror ikke denne første generasjonen kommer til å selge ekstremt godt, men nok til at HP jobber videre med oppdateringer og nye modeller for fremtiden. Jeg planlegger fortsatt å kjøpe en TouchPad, men venter nok til høsten. Blir spennende å følge utviklingen :)

Lenke til kommentar

Det eneste jeg er bekymret over er at ikke hele operativsystemet er hardware akselerert enda. Noe som har ført til at mange testere har funnet den "sluggish" og lignende. Etter det jeg har sett av videoer virker det som det er skrolling av lister i SDK apps(vanlige apps ikke spill). Rubinstein har nevnt i en mail til ansatte at dette skal fikses med en OTA oppdatering snart. Men jeg er ikke veldig optimistisk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...